ایلام - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام گفت: ۳۵۰ میلیارد ریال تسهیلات برای نوسازی تجهیزات کارخانه سیمان کارزان از توابع شهرستان سیروان از محل صندوق ملی محیط زیست پرداخت شده است.

به گزارش ایرنا، غلامرضا ابدالی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان ایلام اظهار داشت: باتوجه به اینکه تاسیسات و تجهیزات و فیلتراسیون کارخانه سیمان قدیمی و متعلق به دهه های گذشته بود ، نوسازی تاسیسات و تجهیزات این کارخانه ضروری به نظر می رسید.

وی افزود: علاوه بر کارخانه سیمان کارزان، پرداخت تسهیلات برای واحدهای تولیدی دیگری چون الکل بدره و کمپوست ایلام از محل صندوق ملی محیط زیست برای سالم سازی فرایند فعالیت های این واحدها پیگیری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام یادآور شد: مشکل اصلی آلایندگی این صنایع نبود سند آمایش سرزمین در گذشته بوده و فقدان این سند باعث جانمایی های غلط و غیرکارشناسی شده صنایع بزرگی چون کارخانه سیمان، پتروشیمی و پالایشگاه در حاشیه مناطق مسکونی شده که فعالیت این واحدهای تولیدی باعث ایجاد آلودگی های زیست محیطی و انسانی شده است.

ابدالی در خصوص برخی اقدامات مهم این اداره کل در طول یکسال گذشته توضیح داد: احداث پاسگاه محیط بانی در منطقه تنگ تاریکه کولگ در نقطه صفر مرزی مهران با اعتبار سه میلیارد ریال یکی از اساسی ترین اقدامات سال گذشته محسوب می شود چرا که منطقه حفاظت شده کولگ غنی ترین زیستگاه وحوش بزرگ جثه در غرب کشور و هم مرز با کشور عراق و محل تردد شکارچیان غیر مجاز ایرانی و عراقی است.

وی ادامه داد: احداث این پاسگاه محیط بانی باتوجه به موقعیت جغرافیایی و زیستی منطقه از اهمیت خاصی برخوردار است و ایجاد یک پاسگاه محیط بانی دیگر در همان منطقه در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: همچنین تدوین طرح مدیریت جامع مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان در مراحل پایانی خود قرار دارد و تنها منطقه دینارکوه باقیمانده که با اتمام برنامه های مربوط به مناطق حوزه دینارکوه، ایلام به عنوان نخستین استان کشور است که تدوین طرح مدیریت جامع مناطق تحت حفاظت محیط زیست را به پایان می رساند.

ابدالی در خصوص هدف از تدوین طرح مدیریت جامع مناطق تحت حفاظت محیط زیست یادآور شد: در این طرح مناطق زون های مختلف از جمله تفرجگاهی، شکار و صید ممنوع برای عامه مردم مشخص می شود و همچنین گردشگری طبیعت در مناطق تفرجگاهی هدایت شده و با حفظ عرصه های طبیعی خواهد بود.

وی تاکید کرد: هم اکنون مناطق تحت تحت حفاظت محیط زیست استان هفت درصد است که هدف ارتقا و توسعه این اراضی به ۱۰ درصد است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام در مورد سایت گوزن زرد مانشت و قلارنگ موسوم به سایت آزادی اظهار داشت: این سایت به عنوان موفق ترین سایت مولد در کشور است که سال گذشته هشت میلیارد ریال برای آن هزینه شد و هم اکنون بیش از ۵۰ راس گوزن بالغ و نابالغ و تازه متولد شده در آن نگهداری می شوند.

ابدالی تاکید کرد: یکی از برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست فراهم کردن شرایط برای رهاسازی این گوزن ها در محیط طبیعی حفاظت شده است و نیز علاوه بر گوزن زرد، حفاظت از گونه های نادر و در معرض خطر خرس قهوه ای، پلنگ، افعی دم عنکبوتی و نوعی پرنده در حال پیگیری است.

وی افزود: مبارزه با آفت انگلی لورانتوس در منطقه حفاظت شده مانشت و قلارنگ به وسعت ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار با صرف هزینه یک میلیارد ریال سال گذشته با همکاری انجمن های مردم نهاد انجام گرفت و امسال بخش هایی از شلم کوه مورد مبارزه با این آفت انگلی قرار خواهد گرفت.

ابدالی گفت: همچنین سال گذشته ۱۷ میلیارد ریال برای ۳۰۰ هکتار کپه و نهال کاری در زیستگاه کولگ صورت گرفت که از این میزان ۲ میلیارد ریال کپه کاری به وسعت یک هزار هکتار انجام گرفت.

وی تکمیل پارک صلح و دوستی کولگ در جوار مرزی ایلام و واسط عراق را از مهمترین برنامه های در حال پیگیری برشمرد که اجرایی شدن این طرح مشترک باعث کنترل بهتر این زیستگاه مهم و کاهش شکار خواهد شد.

به گزارش ایرنا، از گسترده ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را مناطق طبیعی تشکیل داده است.
سهم مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان ایلام ۱۴۳ هزار هکتار است.