به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، بانک جهانی در تازه ترین گزارش خود ، رشد ۵.۶ درصدی اقتصاد جهانی در سال جاری میلادی (۲۰۲۱) را پیشبینی کرد. در حالی که برآوردهای این نهاد مالی بینالمللی در ژانویه گذشته (دی- بهمن ۹۹) رشد ۴ درصدی را تخمین زده بود .
بر اساس این گزارش انتظار میرود حدود ۹۰ درصد اقتصادهای پیشرفته در سال ۲۰۲۲ به درآمد سرانه پیشین خود بازگردند اما این روند در بازارهای نوظهور کندتر خواهد بود.
به این ترتیب آمریکا شاهد رشد ۶.۸ درصدی خواهد بود. چین ۸.۵ درصد و منطقه یورو رشد ۴.۲ درصدی را تجربه خواهد کرد.
در مورد آمریکای لاتین نیز بانک جهانی با بهبود پیشبینی شش ماه پیش خود مبنی بر رشد ۳.۲ درصدی، بازیابی اقتصادی ۵.۲ درصدی را تخمین زده است. هر چند بر اساس اعلام این نهاد، این امر تا حد زیادی به «پیشرفت طرحهای واکسیناسیون، روند لغو محدودیتها و افزایش مواد اولیه» بستگی دارد.
بانک جهانی در بررسی اقتصاد کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا رشد ۲.۴ درصدی را پیشیبینی کرد. همچنین این نهاد بینالمللی تخمین زده است که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۱ به مثبت ۲.۱ درصد برسد.
دیوید مالپاس رئیس بانک جهانی گفت: در حالیکه ما از نشانههای بهبودی جهانی استقبال میکنیم اما بیماری همهگیر همچنان فقر و نابرابری را در کشورهای در حال توسعه جهان تحمیل میکند.
وی افزود: از سرگیری رشد اقتصادی در کوتاه مدت نمیتواند فقر و پیامدهایی را که همهگیری بر گروههای آسیب پذیر وارد کرده، جبران کند.
بانک جهانی ضمن تاکید بر تسریع روند بازیابی اقتصادی پیشبینی کرد که احیای اقتصادی در فقیرترین کشورها سالها به طول میانجامد. مالپاس همچنین گفت: تلاشهای جهانی هماهنگ برای تسریع در توزیع واکسنها و تسویه بدهیها به ویژه در کشورهای کم درآمد بسیار ضروری است.
طبق آمارهای بانک جهانی، اقتصاد کشورهای کم درآمد در سال جاری، پایین ترین میزان رشد در ۲۰ سال گذشته خواهد بود.
همچنین با وجود از سرگیری دوباره فعالیتهای اقتصادی، تولید جهانی تا پایان سال جاری میلادی، حدود ۲ درصد کمتر از میزان پیشبینی شده قبل از همهگیری خواهد بود.