به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از نشریه آبث، «نوئِلیا بِرا» معاون وزارت برابری و مبارزه با خشونت جنسی اسپانیا با بیان اینکه تعداد زنان قربانی خشونت جنسیتی در مدت مشابه در سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) نیز ۲۰ مورد بوده است، گفت: کارشناسان پیشتر هشدار دادند که با کاهش محدودیتهای اعمال شده علیه بیماری همهگیر، این بازگشت مرگبار بار دیگر اتفاق خواهد افتاد.
از پایان وضعیت هشدار در اسپانیا تا روز یکشنبه (۶ ژوئن/ ۱۶ خرداد) و آخرین مورد قتل ثبت شده در منطقه پوزوئِلو مادرید، ۹ مورد قتل ناشی از خشونتهای خانگی در اسپانیا گزارش شده است.
این مقام اسپانیایی همچنین از اختصاص بودجه ۲۰۰ میلیون یورویی به ایالتهای خودمختار به منظور «رسیدگی هر چه سریعتر به خانوادههای آسیبپذیر در حوزه خانوادگی و شغلی» خبر داد.
«ماریا خسوس مونترو» سخنگوی دولت اسپانیا نیز در نشستی خبری ضمن تاکید بر لزوم «هوشیاری» و «تسریع» در روند مقابله با خشونتهای جنسیتی گفت: هنوز راه طولانی در پیش داریم. این جنایتها، زندگیهایی است که توسط نفرت از دست رفته است.
مونترو با توصیف بودجه تصویب شده به عنوان «تعهد قاطع دولت برای ریشه کن کردن خشونتهای جنسیتی» گفت: دولت آمادگی دارد تا برای از بین بردن این معضل، از بزرگترین منابع تاریخ سرمایهگذاری کند.
به نوشته خبرگزاری افه، توزیع وجوه در نظر گرفته شده بر اساس متغیرهای مختلف از جمله موقعیت جغرافیایی، تعداد زنان ساکن در هر منطقه، شرایط شغلی زنان، ویژگیهای جسمی یا معلولیت زنان بین ایالتهای اسپانیا انجام خواهد شد.
در اسپانیا، خشونت جنسیتی یکی از اصلی ترین نگرانیهای حقوق بشری است. قوانین جدید برای سازمانهای بهزیستی و پلیس اسپانیا قدرت بیشتری در نظر گرفته تا از رفتار خشونت آمیز مرد پیش از خطرآفرینی جلوگیری کنند. اگر چه اقدامات قانونی مهمی به منظور ریشه کن کردن این جنایت در این کشور اروپایی صورت گرفته که از منظر عفو بینالملل گامهای مثبت و سازنده ای ارزیابی میشوند اما در مرحله اجرا و توسعه همچنان ناکافی به نظر میرسند.
روزنامه ال پریودیکو اسپانیا پیشتر در گزارشی پیرامون آمار قربانیان خشونت خانگی در اسپانیا به دست شرکای زندگی در بازه زمانی ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۹ اشاره کرد و نوشت: بحران این آمار زمانی بغرنجتر میشود که دریابیم تعداد مرگ و میر زنان در خشونت خانگی در ۱۶ سال گذشته چهار برابر بیش از قربانیان عملیاتهای تروریستی گروه جدایی طلب باسک موسوم به اِتا در این کشور است.
به نوشته این نشریه، کشته شدن نزدیک به هزار زن در مدت ۱۶ سال در اسپانیا، رقمی ویرانگر و دهشتناک است که حمایتهای قانونی و قضائی بیشتری میطلبد.
علاوه بر پایه ریزی سازوکارهای تخصصی در زمینه دادگاههای ویژه بررسی خشونت علیه زنان، تربیت وکلای حرفه ای و تعقیبات قضایی، خدمات تلفنی ۲۴ ساعته برای گزارش خشونت به نهادهای مربوط با شمارهگیری ۰۱۶ در اسپانیا راه اندازی شده است. از هنگام راه اندازی این سیستم (VioGen) در سال ۲۰۱۷ بیش از ۵۰۰ هزار گزارش در این سیستم ثبت شده است.
با شیوع همه گیری ویروس کرونا و به دنبال آن اعمال پروتکلهای بهداشتی سختگیرانه در جهت مهار این ویروس همانند قرنطینه و خانه نشینی، گزارشهای رسیده از افزایش خشونت علیه زنان موجی از نگرانی را به وجود آورده تا آنجا که سازمان ملل متحد را برآن داشت تا پویش ۱۶ روز فعالیت علیه خشونت مبتنی بر جنسیت را از ۲۵ نوامبر تا ۱۰ دسامبر (۵ تا ۲۰ آذر ۱۳۹۹) با موضوع جهانی ۲۰۲۰ تحت عنوان «دنیا را نارنجی کن: تامین بودجه، پاسخ دهی، پیشگیری وجمع آوری داده ها» برگزار کند.