اراک - ایرنا- نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور گفت: تالار بورس منطقه‌ای با هدف استفاده از بازار سرمایه برای رشد و توسعه اقتصادی در استان مرکزی راه‌اندازی می‌شود.

«حسین سلاح‌ورزی» روز چهارشنبه در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی در اراک، افزود: راه‌اندازی تالار بوس منطقه‌ای استان مرکزی در صورت تامین مکان مناسب و تامین منابع از محل بازار سرمایه دنبال می‌شود.
وی ادامه داد:  استان مرکزی قطب صنعت کشور محسوب می‌شود و بسترسازی حضور شرکت‌ها و واحدهای تولیدی در بورس می‌تواند زمینه توسعه اقتصادی را برای این شرکت‌ها فراهم کند.
قائم‌مقام شورای ملی گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: برنامه‌ریزی هدفمند شورای گفت و گوی استان مرکزی برای شرایط پساتحریم در این استان قابل تقدیر است و تجربه برجام نشان داد که بسیاری از شرکت‌های خارجی تمایل به مبادلات تجاری و اقتصادی با شرکت‌های ایرانی را دارند، بنابراین چگونگی استفاده از ظرفیت‌ سرمایه‌گذاری خارجی در استان باید بیش از پیش در کانون توجه تصمیم‌سازان و کارشناسان باشد.
سلاح‌ورزی افزود: رفع تحریم‌ها برای بازگشت ایران به زنجیره اقتصادی بین‌المللی اگرچه ضروری است اما کافی نیست.
وی اظهار داشت: جایگاه ایران در رقابت‌پذیری اقتصادی زیبنده نیست و باید با نهضت مقررات‌زدایی در راستای اصلاح شرایط از سوی قوای سه‌گانه اقدام شود.
نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور افزود: عملکرد مطلوب شورای گفت و گوی استان مرکزی در سطح ملی قابل تقدیر است و کسب رتبه برتر  در ۶ ماهه دوم سال گذشته باید امسال با راهبردهای هدفمند بهبود یابد.
سلاح ورزی افزود: مجموعه اقتصادی استان مرکزی در چهار سال اخیر با وجود شرایط تحریم تعامل تنگاتنگ با بخش خصوصی داشته و عملکرد قابل قبولی ارایه شده است.
وی ادامه داد: میانگین صادرات نفتی یک میلیارد دلاری و پایین بودن شاخص نرخ بیکاری و بهبود جایگاه استان مرکزی در شاخص‌های کسب و کار نویدبخش بستری خوب برای توسعه سرمایه گذاری و افزایش تولید ناخالص در این خطه صنعتی است.

مسئول دبیرخانه شورای ملی گفت و گوی دولت و بخش خصوصی گفت: استان مرکزی نیمه دوم پارسال با ۷۹ امتیاز رتبه دوم شوراهای گفت و گوی کشور را به دست آورد.
«محسن عامری» افزود: شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوص استان مرکزی پارسال یازده نشست داشت که تمامی شاخص‌های ابلاغی اتاق بازرگانی ایران را  اجرایی شد و عمده مصوبات نشست‌های این استان هم اجرایی شده است.
وی ادامه داد: استان مرکزی کانون قدرتمندی در حوزه صنایع ریلی، آلومینیوم و قطعات خودرو محسوب می‌شود و مصوبات و خروجی‌ نشست‌های شورای گفت و گوی این استان در اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن  و کشاوری ایران مورد بررسی قرار می‌گیرد.
مسئول دبیرخانه شورای ملی گفت و گوی دولت و بخش خصوصی بیان کرد: اعضای این شورا در استان‌ها باید توجه داشته باشند که دوسوم موضوعات نشست‌ها باید استانی و یک سوم ملی باشد چرا که حل موضوعات استانی به مراتب آسان‌تر از موضوعات ملی است. 

بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی کوچک ، متوسط و بزرگ در استان مرکزی فعالیت می‌کنند.