به گزارش روز چهارشنبه ستادتوسعه علوم وفن و آوری علوم شناختی، این فراخوان برای تامین نیاز حوزه علوم و فناوریهای اعصاب و شناختی، تولید الکترودهای عصبی ایرانساخت توسط شرکتها و مراکز پژوهشی که بتوانند نیازمندیهای مراکز پژوهشی فعال داخل کشور در این عرصه را رفع کنند، اعلام شده است.
ویژگیهای مورد نظر در این فراخوان، مبتنی بر نیازهای کنونی مراکز علمی در کشور است و طرحهایی که از این ویژگیها برخوردار باشند، مورد پذیرش و بررسی قرار میگیرند.
یکی از مهمترین ویژگیهای تولیدات پیشنهاد شده در این فراخوان، ویژگی زیست سازگاری است که احتمال ایجاد مشکل برای بدن را به حداقل میرساند همچنین استحکام مکانیکی و سبک بودن در کنار مقاومت در برابر خوردگی از دیگر اولویتهای طرحهای ارائه شده به شمار میرود.
همچنین امکان تثبیت موقعیت بر روی بافت در صورت نیاز و سازگاری با سیستمهای تجاری ثبت و تحریک موجود در داخل کشور و به ویژه درگاههای اتصال، از موارد دارای اهمیت در طراحی و ساخت الکترودهای یادشده است.
علاوه بر بررسی سابقه شرکت و هسته پژوهشی، جزییات ویژگیهای ارایه شده و هزینه در نظر گرفته شده برای ساخت الکترودها به همراه مبلغ پیش پرداخت مورد نظر برای شروع کار، مدت زمان آماده شدن و تحویل به ستاد و همچنین نحوه تضمین در خصوص اتمام طرح نیز از اولویتهای حمایتی است.
ارایه کنندگان طرح باید بتوانند مدارک کافی را برای انجام موفقیت آمیز آزمایشهای الکتریکی و حیوانی با الکترود طراحی شده ارائه کنند. ، پس از داوری اولیه پروپوزالهای دریافتی، تیمهای حاضر در مراحل بعد، باید در آزمایشگاههای علوم اعصاب مورد تایید و تحت نظارت کارشناسان این ستاد، آزمایشهای حیوانی مربوط به الکترودهای خود را انجام دهند.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در حوزه دریافت کد اخلاق برای انجام آزمایشهای حیوانی، حمایت و همکاریهای لازم را انجام می دهد.
براساس این فراخوان بخشی از مبلغ مورد نظر قرارداد، به عنوان حسن انجام کار، پس از ارایه شواهد آزمایشهای الکتریکی و حیوانی مورد نظر به همراه اطمینان از بحث اتصال به سیستمهای ثبت و تحریک تجاری موجود در کشور پرداخت می شود.
در این فراخوان تاکید شده است:پروپوزال ارسالی باید حاوی اطلاعاتی نشان دهنده توانمندی و اشراف مجری به فرایند ساخت، آزمایشهای الکتریکی و حیوانی باشد.
شرکتهای مهندسی و هستههای پژوهشی که در این رقابت حضور خواهند یافت، میتوانند تا تاریخ ۱۵ تیر ۱۴۰۰، به ارایه پروپوزالهای مجزا برای ساخت الکترودهای ثبت، تحریک، و یا هر دو مورد از طریق سایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام کنند.
هرگونه پرسش در خصوص فراخوان طراحی و ساخت الکترودهای ثبت سیگنالهای عصبی و تحریک سلولهای عصبی باید به ایمیل گروه پژوهش، فناوری و زیرساخت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی research.project@cogc.ir ارسال شود.