تهران- ایرنا- مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی‌(ره) گفت: سامانه اظهار ارز همراه مسافری بر اساس تصمیم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مشارکت مرکز مبارزه با جرایم سازمان گمرک ایران راه‌اندازی شد.

به گزارش ایرنا از گمرک، «غلامرضا صفاری‌طاهری» در جلسه مشترک با معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک ایران، حسابرس کل دیوان محاسبات و معاونان گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) اظهار داشت: بر اساس تصمیم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سامانه اظهار ارز مسافر به منظور ساماندهی و کنترل ورود و خروج ارز توسط مسافران راه اندازی شد تا در هنگام ورود یا خروج از کشور ارز همراه خود را به بخش مسافری گمرک اظهار کنند.

وی با تشریح عملکرد و اقدامات انجام شده در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)، بیان‌داشت: برخلاف شیوع ویروس کرونا، محدودیت‌های ناشی از آن و کاهش بیش از ۸۰ درصدی میزان پروازها در سال گذشته، خدمت‌رسانی مستمر به مسافران و صاحبان کالا ادامه داشته و  درآمد این اداره کل در سال ۹۹ با ورود فوری داروهای مورد نیاز و اقلام مربوط به مقابله با فراگیری کرونا، رشدی ۱۲ درصدی داشته است.

به گفته این مسوول، این میزان رشد در دو ماهه نخست سال جاری با افزایش پروازهای تجاری و مسافری به ۵۲ درصد رسیده که اقلام دارویی و قطعات حد واسط تولید، از جمله مهم‌ترین کالاهای وارداتی این گمرگ بوده است.

صفاری افزود: این گمرک به‌عنوان مرکز اورژانس سازمان گمرک ایران، کالاها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن، ترخیص و در اختیار صاحبان کالا قرار داده است.

وی ادامه‌داد: ترخیص فوری و مستمر نزدیک به ۶ میلیون دوز واکسن کرونا و قطعات و دستگاه‌های تولید واکسن از گمرک فرودگاه در بازه زمانی مورد نظر، نشان از زحمات بی‌وقفه کارکنان خدوم این گمرک در شرایط سخت کرونا دارد.

مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی‌(ره) گفت: با توسعه شهر فرودگاهی و آغاز به کار منطقه آزاد، بهره‌گیری از ظرفیت‌های تجاری و حمل و نقل چندوجهی در کشور و وظایف گمرک این فرودگاه نیز افزایش چشمگیری می یابد که باید متناسب با آن ابزارها و امکانات لازم در اختیار قرار گیرد.

وی ادامه‌داد: گمرکات در دنیا علاوه بر اجرای حاکمیت و اعمال اقدامات کنترلی، تسهیلگر تجارت نیز هستند و انعقاد موافقت نامه تسهیل تجارت (TFA) بین سازمان جهانی گمرک و سازمان تجارت جهانی در سال ۲۰۱۳ میلادی تاکید بر این موضوع دارد، بنابراین همکاری دستگاه ها و سازمان های دخیل در حوزه تجارت خارجی با محوریت گمرک می تواند در ایفای این دو نقش، در سریعترین زمان ممکن موثر باشد.

به گفته این مسوول، طرح برخی  موضوعات توسط برخی دستگاهها در استقرار در ستاد گمرک، خارج از وظیفه تسهیلگری تجاری و  هم خارج از اختیار قانونی  آن دستگاه ها است.

صفاری تاکید کرد: در بخش مسافری با یکصد نفر از همکاران، ظرفیت کنترل ۱۵ هزار مسافر در روزهای عادی و در روزهای ویژه تا ۵۰ هزار نفر را دارند که با تلاش شبانه روزی همکاران انجام می‌شود.

در این جلسه، «احمد ذاکری» معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک ایران نیز گفت: خدمت رسانی در گمرک فرودگاه امام که یکی از گمرکات مهم کشور محسوب می شود و با توجه به پوشش همه رویه های گمرکی از جمله حمل سریع، ترخیص محموله های دیپلماتیک و امانات پستی سراسر کشور همیشه با ریسک بالایی مواجه بوده است و سختی های خاص خود را دارد، از این رو ایجاب می‌کند سازمان گمرک در کنار سایر سازمان های همجوار، تعاملی مثبت و سازنده در زمینه ترخیص کالا  و ارایه تسهیلات به تجار و صاحبان کالا داشته باشد.

وی افزود: انتظار گمرک از دیوان محاسبات این است که با انجام وظایف خود، کمک‌کننده این دستگاه حاکمیتی و اجرایی باشند تا وظایف گسترده و پیچیده مزبور به نحو احسن انجام شود.