سنندج - ایرنا - نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تغییر ریل اقتصادی کشور و بازنگری در نگرش اداره جامعه را جزو اولویت های خود اعلام کرد و گفت: مشکل اساسی در کشورمان این است که سیاست بیش از حد بر اقتصاد حاکم است و همین باعث شده از ظرفیت های استان ها بخوبی استفاده نشود.

به گزارش ایرنا، عبدالناصر همتی روز چهارشنبه در گفت و گوی تلویزیونی که از سیمای مرکز کردستان پخش شد، ضمن تسلیت به خانواده هایی که به دلیل کرونا عزیزانشان را از دست دادند،اظهار داشت: امیدوارم در مسوولیت خود در ریاست جمهوری واکسیناسیون سریع و عادلانه را به اتمام برسانم و این بلا را از سرمردم کوتاه کنم.

وی به دلیل حضور خود در صحنه انتخابات اشاره کرد و افزود: شرایط اقتصادی کشورمان مطلوب نیست و اگر  این روند ادامه داشته باشد نتایج بدتری را شاهد خواهیم بود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: اقشار مختلف زیادی از مردم در استان‌ها گرفتاربیکاری، تنگنای معیشت هستند و رفاه و آرامش آنها تحت تاثیر مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها قرار گرفته است.

همتی تغییر ریل اقتصادی کشور و بازنگری در نگرش اداره جامعه را جزو اولویت های خود اعلام کرد و گفت: مشکل اساسی در کشورمان این است که سیاست بیش از حد بر اقتصاد حاکم است و همین باعث شده از ظرفیت های استان ها بخوبی استفاه نشود.

وی با بیان اینکه در دنیا سیاست در خدمت اقتصاد است، اظهار داشت: از دیگر دلایل مشکلات موجود کشور این است که مسوولان ما نگرش اقتصادی ضعیفی دارند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: هر اقدامی که در کشور انجام می دهیم باید منفعتی برای جیب مردم داشته باشد و اگر قرار است اقداماتی در دولت انجام شود و نتیجه آن به فقر مردم ختم شود توفیقی حاصل نشده است.

همتی گفت: به دلیل تخصص اقتصادی خود وارد عرصه انتخابات شدم و بخوبی با مسائل اقتصادی آگاه هستم و اشراف کامل بر مسائل و تنگناهای بین المللی و شاخص های اقتصادی دارم.

وی با بیان اینکه به منظور از دست ندادن آخرین فرصت باقی مانده برای اصلاح اقتصاد وارد این عرصه شده ام، گفت: تنها قصد دارم چهار سال رییس جمهور باشم تا محافظه کاری هایی که رییس جمهورهای گذشته در چهار سال نخست دوره ریاست جمهوری خود به منظور کسب رای برای دوره بعدی انجام دادند را تکرار نکنم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برنامه ای برای توسعه اقتصادی استان ها نداشتیم، گفت: هر استانی در کشور ویژگی خاص خود را از لحاظ فرهنگی، آب و هوایی و نزدیکی به همسایگان غربی و شرقی دارد.

همتی با اشاره به اینکه بخش زیادی از مشکلات استان ها به تمرکز منابع و تصمیات در شهرهای بزرگ کشور برمی گردد، یادآور شد: این مسئله موجب خالی شدن تدریجی روستاها از سکنه و مهاجرت به حاشیه شهرهای بزرگ شده است.

وی اضافه کرد: بنابراین اولویت نخست خود را حاکم کردن تصیمات اقتصادی بر سیاسی در استان ها، برداشتن نگاه سیاسی از استان ها قرار داده ام.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: نگاه سیاسی به استان ها باعث می شود دید امنیتی نسبت به همه مسائل موجود در آن ایجاد شود و این یکی از معضلات پیش‌روی استان ها است.
همتی توسعه استان ها را در گرو توجه به ویژگی های هر استان خواند و اظهار داشت: هر سه ماه یکبار جلسه ای با نخبگان و جوان های استان ها که در روند سیاسی و اقتصادی تاثیرگذار هستند، تشکیل خواهم داد. 

وی با اشاره به اینکه استان ها پتانسیل زیادی برای پیشرفت دارد، یادآور شد: ویژگی ها و موانع پیشرفت استان کردستان را می شناسیم و این استان و دیگر استان های کشور باید توسط نخبگان و برمبنای شایسته سالاری اداره شود.

 نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: معنا ندارد وقتی در استان افراد نخبه و توانا وجود دارد از جای دیگری افرادی برای اداره ان بفرستیم.

همتی با بیان اینکه هر چقدر از مرکز دور می شویم میزان توسعه یافتگی هم کاهش پیدا می کند، اظهار داشت: با آمایش سرزمین و بهره مندی از ویژگی های هر استان می توانیم شاهد توسعه متوازن در کشور باشیم. 

وی افزود: هر یک از استان های ما ویژگی خاصی برای جذب توریست دارند و اولویت دیگر خود جذب توریست به عنوان یکی از محورهای توسعه استان ها قرار داده ام.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: هر توریستی که به استان می آید موجب ایجاد اشتغال می شود بنابراین سیاست ساده نگاه کردن به توریست و سخت نگرفتن به مسائل این حوزه باعث رفاه و آسایش مردم خواهد شد.

همتی گفت: در خیلی از استان ها بوم گردی و سرمایه گذاری در آن در حال توسعه است و می توانیم سیستم بانکی را در خدمت توسعه این مراکز قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه بیکاری در همه استان ها مشترک است، اظهار داشت: با تمرکز زدایی و تصمیمات استانی می توان مشکل بیکاری را مرتفع کرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در طول یک دهه گذشته رشد اقتصادی به دلیل عمدتا تحریم و کاهش منابع پنج درصد بوده و این نشان می دهد ایران در مقایسه با دیگر کشورها از نظر پیشرفت و ثروت رشد قابل توجهی نداشته است و  سفره مردم کوچک تر شده که دلیل به نبود اشتغال برمی گردد.

همتی اظهار داشت: توانمندسازی اقشار محروم و بیکاری را به عنوان یکی از معضلات استان مورد توجه قرار خواهیم داد.

وی یکی از مشکلاتی که کشور را هدفمند نکردن یارانه ها خواند و افزود: دهک های یک، ۲ و سه برابر دهک های بالا یارانه می گیرند و این باید به طور جدی اصلاح شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری توانمندسازی اقشار محروم و افزایش  قدرت خرید و حداقل دستمرد و اعطای کارت های اعتباری خرید را از دیگر برنامه های خود اعلام کرد و گفت: ۲ سال گذشته قدرت خرید به حداقل دستمزد ۳۰۰ دلار بود که بر اساس نرخ ارز این مبلغ امروز معادل  حداقل ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و با پرداخت یارانه فقط قدرت خرید اصلاح نمی شود بنابراین نیاز به اعطای کارت اعتباری خرید برای کمک به تامین کالای مورد نیاز شهروندان است.

همتی اظهار داشت: باید بپذیریم هر استانی علی رغم اختلافات فرهنگ، مذهبی و غیره که دارند در اعطای مسوولیت ها و طراحی توسعه باید شرایط یکسانی داشته باشند و برنامه ها و تصمیمات  با مردم و نخبگان و قوم های هر استان طراحی شود.

وی گفت: اگر بتوانیم کریدور شمال به جنوب و ایران به مدیریترانه را بهره برداری برسانیم ارتباط استان ها به شاهراه های بین المللی برقرار و این موجب توسعه استان ها و به تبع کشور خواهد شد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در این استان مسئله کشاورزی از مباحث مهم است و هم اکنون روستاییان این منطقه دچار مشکلات جدی هستند و در دولت سیزدهم برای رفع آنها برنامه دارم.

همتی اضافه کرد: هر کالا و محصولی که نتیجه زحمت کشاورزان است باید برمنبای قیمت روز خریداری شود به عبارتی این محصولات بجای تعیین قیمت تضمینی برای آنها از سوی دولت باید خرید تضمینی شوند.

وی با اشاره به اینکه نظام توزیع و جمع آوری محصولات کشاورزی نقص جدی دارد، افزود: برای بخش کشاورزی و روستایی برنامه وسیعی داریم و عملیاتی خواهیم کرد .

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولت سیزدهم یکی از مسائلی که مردم به آن باید توجه کنند و موظف هستیم که حمایت کنیم آزادی های اجتماعی است چرا باید جوانان در استان ها وشهرهای کوچک زمینه ای برای استفاده از اوقات فراغت نداشته باشند .

همتی یادآور شد: بر مبنای مطالعه وآنچه مشاهده کردم متاسفانه فضا و زمینه ای برای تفریح جوان ها ایجاد نشده و زندگی برای آنها سخت و رفاه و آسایش برای آنها کمتر شده است و این قشر احساس رضایت ندارند.

وی یادآور شد:  معتقدم نباید مسوولان در زندگی اجتماعی مردم دخالت کنند و به جوان ها گیر بدهند و باید برای زنان و جوانان احترام ویژه قائل باشند چراکه بانوان ما هویت مستقل خود را دارند.
رفع تبعیض بکارگیری نیروهای اهل سنت کردستان

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: حدود ۱۷ سال است که پروژه جاده سنندج- مریوان در دست اجرا است و هنوز به پایان نرسیده است و علاوه بر این ؛اتمام پروژه کریدور کرمانشاه میاندواب که بخشی از آن هم از کردستان می گذرد جزو برنامه هایم در این استان است.

همتی رفع تبعیض بکارگیری از نیروهای اهل تسنن را از دیگر برنامه های خود دانست و افزود: کردستان دارای  جاذبه های گردشگری فراوانی است و باید از انها استفاده بهینه کرد.
وی یادآور شد: این استان ظرفیت زیادی به عنوان دروازه ترانزیت منطقه دارد و راه آهن تهران همدان سنندج باشماق باید تکمیل شود و دسترسی ایران به سلیمیانه را فراهم کند.

کردستان باید به قطب مبادلات با اقلیم کردستان عراق تبدیل شودنامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: کردستان باید به قطب مبادلات با اقلیم کردستان عراق تبدیل شود و این مهم با حمایت و تشویق صادرات از این استان قابل تحقق است. 

همتی اضافه کرد: جلوگیری از هدر رفت آب های سطحی استان ، برداشت بی رویه آب های زیرزمینی در دهگلان و قروه و تکمیل منطقه آزاد مریوان و بانه از دیگر برنامه هایم است.

وی افزود: زیبنده مردم کردستان نیست که جوانانشان به کولبری بپردازند برای توسعه اشتغال در ایران باید به اشتغال پایدار در کردستان فکر اساسی شود و ساماندهی کولبری در استان از دیگر اقدامات مورد توجه ما است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: اگر اشتغال و تولید در استان اتفاق بیافتد نارضیاتی در استان رخت بر می بندد.

همتی بر حضور گسترده مردم در انتخابات تاکید کرد و گفت: حضور همه ما به ویژه کسانی که با صندوق رای قهر کردند کمک می کند اهدافی که برای تولید ثروت دارم تحقق پیدا کند.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد برگزار می‌شود.