اصفهان - ایرنا - نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: تشکیل پُلیس آب راهکاری برای جلوگیری از برداشت های غیرقانونی از زاینده‌رود، بارگذاری های غیرمجاز و رفع مشکلات این رودخانه است.

حجت الاسلام حسین میرزایی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در محل مجمع نمایندگان شهرستان اصفهان افزود: پلیس آب قادر است از بی انضباطی‌ها بکاهد و به نظر می‌آید این طرح می‌تواند برای بهبود اوضاع و کاهش سوء استفاده از منابع آبی به ویژه در حوضه آبریز زاینده رود مثمر ثمر واقع شود.

این نماینده تصریح کرد: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که در حوضه آبریز زاینده‌رود تعارض منافع وجود دارد و از سوی مسوولان نیز کوتاهی شده است و این کم کاری و غفلت مدیران در استان اصفهان و هم در استان‌های همجوار وجود دارد.

وی با اشاره به وجود مافیای آب خاطرنشان کرد: نباید به این موضوع فقط به عنوان یک مساله علمی و تخصصی نگریسته شود، لازم است دیگر موارد مد نظر قرار گیرد و سایر نهادها نیز ورود پیدا کنند.

میرزایی ادامه داد: اصفهان پس از تهران بیشترین آمار مربوط به پرداخت مالیات را در اختیار دارد اما با وجود اینکه از مواهبی مانند آب، خاک و هوای پاک بی‌بهره مانده است استانمان را برخوردار می‌نامند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سد و تونل کوهرنگ ۳ تا حدودی پیشرفت داشته گفت: اشکالاتی در سد به‌وجود آمده است که باید حل شود.

وی با اشاره به پروژه‌ای برای انتقال آب از شهرستان سمیرم واقع در جنوب استان به استان کرمان اظهارداشت: این طرح نباید انجام شود زیرا منابع آبی استان اصفهان به اندازه کافی کمبود دارد و نمی‌توان آن را به دیگر مناطق اختصاص داد.

میرزایی با بیان اینکه به دنبال پروژه بارور کردن ابرها هستیم گفت: این اقدام می‌تواند بارندگی‌ها را افزایش دهد که خود به بیشتر شدن منابع آبی سطحی و زیرسطحی خواهد انجامید.

این نماینده مجلس ادامه داد: از سوی دیگر نباید فراموش کنیم که استغاثه به درگاه خداوند و توسل به ائمه اطهار می‌تواند میزان بارش‌ها را افزایش دهد و ما باید برای حل مشکلات آبی به دعا و نیایش پناه ببریم.

زاینده‌رود به طول افزون بر ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه سرچشمه می‌گیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه که نقشی اصلی و مؤثر در پایداری محیط زیست، تامین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهه‌های اخیر به ‌علت برداشت‌های غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان و حتی دیگر فصول مانند چنین روزهایی که در حال سپری کردن هستیم با خشکی مواجه شده است.