مهدی کهنسال روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : برخی نازمدهای ریاست جمهوری در دو مناظره برگزار شده تصورشان بر این بود که با تخریب دولت می توانند نظر مردم را به سوی خودشان جلب و یا به مشارکت در انتخابات ترغیب کنند ، ولی نظرسنجی ها نشان داد که به بیراهه رفته اند.
وی گفت : هدف از برگزاری مناظره زنده این است که نامزدها نقطه نظرات ، دیدگاه ها و برنامه های خود را به مردم اعلام کنند تا رای دهندگان بتوانند به شناخت مناسب از آنها و توانمندی هایشان برسند ، ولی تاکنون نه تنها این هدف محقق نشده است بلکه برخی از نامزدها به مردم ثابت کردند که برنامه ای برای حل مشکلات ندارند و تنها عیب جویی از دولت را بلد هستند.
این عضو جبهه اصلاح طلبان مازندران با تاکید بر این که لازمه ترغیب مردم به مشارکت در انتخاب ارائه اطلاعات درست و برنامه های راهگشا به آنان است ، افزود : مناظره ها فرصت بسیار خوبی برای نامزدها بود تا توانمندی هایشان را در شناخت ریشه های مشکل کشور و ارائه برنامه برای حل آنها ارائه دهند.
وی ادامه داد : متاسفانه آنچه در مناظره ها دیده نشده ، برنامه محوری نامزدها بود ولی تا آنجایی که ممکن بود آنها به یکدیگر تهمت و افترا زدند ، دولت را که نماینده ای در مناظره ها نداشت یکطرفه به باد انتقاد گرفتند و به گونه ای صحبت کردند که انگار هیچ نقشی در وضعیت کنونی کشور نداشته اند در حالی که همه آنها از مدیران رده بالای کشور بودند ، در قوه مجربه ، مقننه و قضاییه حضور داشتند و به سهم خودشان در ایجاد وضعیت موجود مقصر هستند.
کهنسال گفت : با تحلیل محتوای اظهارات نامزدهای ریاست جمهوری در این دو مناظره به این نتیجه رسیدم که اگر مدیران و یا مشاوران ستادهای انتخاباتی آنها به این نشست ها دعوت می شدند شاید بهتر می توانستند برنامه های دولت آینده نامزد مورد نظر خود را ارائه و تشریح کنند .
این فعال سیاسی مازندران همچنین از آنچه که تغییر مواضع برخی از نامزدها در باره موضوعات مهمی مانند پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی موسوم به « اف ای تی اف FATF » انتقاد کرد و اظهار داشت : در جریان این مناظرات دیدیم نامزدی که تا پیش از این از جمله مخالفان پیوستن ایران به این گروه مالی بین المللی بود ، در مناظره تلویزیونی با تغییر مواضع خود که مردم شاهدش بودند جهت گیری و دیدگاه مثبت به آن پیدا کرد.
وی افزود : اینگونه رفتارها به مردم که به یمن فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نسبت به مسایل مختلف آگاهی دارند اینگونه پیام می دهد که برخی هرگاه منافعشان اقتضاء کند تغییر موضع می دهند و منافع کشور و مردم برایشان اهمیتی ندارد.
کهنسال گفت : این دوگانگی در رفتار با مسائل مهم و حساس کشور به صلاح نیست و چه بسا در زمانی که چنین افرادی در جایگاه مهمی مانند ریاست قوه مجریه قرار بگیرند با نشان دادن این دوگانگی در تصمیمات برای کشور و مردم مشکلاتی ایجاد کنند.
وی با اظهار این که مطمئنا صداقت داشتن مهم ترین ویژگی برای یک سیاستمدار در نظام اسلامی محسوب می شود و مردم نیز چنین انتظاری دارند ، افزود : این دسته از افراد باید مطمئن باشند مواضع دوگانه به زیانشان تمام می شود چون مردم آگاه تر از آن هستند که برخی تصور می کنند.
کهنسال همچنین از نحوه طرح پرسش ها در مناظره های تلویزیونی انتقاد کرد و گفت : پرسش ها به گونه ای طراحی شده که پاسخ دهنده مجال ارائه برنامه نداشته باشد و جهت گیری این پرسش ها هدایت کردن پاسخ دهنده به تخریب دولت بوده است ، آن هم دولتی که برای مدیریت و اداره کشور در شرایط بحرانی و سخت سال های اخیر از هیچ تلاشی فروگذاری نکرده است.
وی با اظهار این که خودش هم از بعضی ضعف های موجود در دولت انتقاد داشته و بموقع نیز مطرح کرده بود ، افزود : نقد عملکرد دولت بدون ذکر نقاط قوت آن نه تنها غیرمنصفانه است ، بلکه هیچ دردی از مردم دوا نمی کند.
این فعال سیاسی توضیح داد : اصولا هدف نقد این است که وضعیت اصلاح شود و مثلا اگر مشکل یا انحرافی وجود دارد ، رفع شود ولی اولا همه می دانیم که عمر زیادی از دولت مستقر باقی نمانده است تا اینگونه نقدها حتی اگر منصفانه و درست می بود ، به کارش بیاید و ثانیا نادیده گرفتن ریشه های مشکلات کشور و یکجانبه تاختن به دولت کاملا مشخص می کند که هدف تنها تخریب دولت کنونی برای جمع کردن آرای مردم است .
وی با تاکید بر این که مردم ایران نشان دادند که هیچگاه با قضاوت غیرمنصفانه همراهی نمی کنند ، گفت : درست است که زندگی مردم طی چند سال گذشته سخت تر شده است ولی همه مسئولان و مدیران در حد خودشان در این وضعیت نقش داشته اند و این موضوعی است که مردم می دانند و از نامزدهای ریاست جمهوری که خودشان در بخش های مختلف دست اندرکار بودند و حتی در بعضی مسایل مانند پیوستن کشور به اف ای تی اف FATF سنگ اندازی کردند و دست و بال دولت را بستند و اثرگذاری تحریم های ظالمانه را با از این طریق تشدید کردند ، تخریب دولت را به خاطر مشکلات کشور قابل قبول نمی دانند.