بجنورد- ایرنا- نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بزرگترین رسالت و مسوولیت ما تحقق شعارهای انقلاب اسلامی، آزادی، پیشرفت و شکل گیری تمدن بزرگی که با استفاده از تجربیات ۴۲ ساله بدست آمده است.

علیرضا زاکانی روز پنجشنبه در گفت و گو با شبکه اترک استان خراسان شمالی با بیان این که  کشور درگیر مافیاهای متعددی است خاطرنشان کرد: دنیا پرستان قدرت گرای بی مغز، دنیا خواهان قدرت پرست، قدرت پرستان بی فکر، عالمان بی عمل و سه ضلعی قدرت، ثروت و خودباختگی در مقابل بیگانگان شرایطی را فراهم کردند که گرفتار مافیای هفت سر شدیم و باید بکوشیم که این مافیان را بکشیم ،  این امر ممکن نمی شود مگر این که دولت دست به اصلاحات همه جانبه بزند.

وی افزود: اگر بتوانیم با اصلاحات همه جانبه و نوین شرایط مدیریتی جدیدی فراهم کنیم ،می توانیم قله های افتخار را با تجربیات ۴۲ ساله خود فتح کنیم.  

زاکانی با بیان این که حوزه اقتصاد و مدیریت کشور نیازمند تحول و دگرگونی است گفت: این کار معطوف به جهش تولید ، برداشتن موانع تولید و کمک به تولید است و باید هر آنچه که  مقابل تولید قرارمی گیرد رفع کنیم.

وی تمرکز زدایی و توجه به شهرستان ها را به عنوان نقاط مولد و حاصلخیز کشور یکی از راهکارهای توسعه برشمرد و افزود: توجه به خلق ثروت و توزیع مناسب آن، دقت در آمایش سرزمینی و در پیش گرفتن استراژی درست صنعتی ، انتخاب پیشران های صنعتی  و هم چنین دادن اختیارات به شهرستان ها  مبتنی بر یک الگوی مشخص کشوری  که بر تامین عزتمند معیشت مردم استوار باشد از دیگر اموری است که به آن پرداخته خواهد شد و جهشی بزرگ را رقم خواهد زد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت افزود: هم اکنون دولت هزینه های خود را از جیب مردم تامین می کند و شرایطی را به وجود آورده است که  اگر ۸ سال کار کنیم تازه به سال ۹۰ باز می گردیم.

وی مشکلات کشور را ناشی از بی برنامگی دانست و افزود: متعهد می شویم که در آغاز راه دولت خود اصلاحات را از خود دولت شروع کنیم و اولین اقدام تمرکز زدایی و دادن قدرت به شهرستانهاست و شهرستانها را به کانون مشخص برنامه ریزی و هزینه کرد بودجه وبه کار گیری امکانات دارای اختیارات اجرایی می کنیم.

زاکانی خاطرنشان کرد: برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه یعنی ۲۰ سال کشور چشم انتظار توزیع قدرت و تمرکززدایی است و اصل ۴۸ قانون اساسی تاکید بر این امر دارد.

وی با اشاره به توزیع بودجه های کشور گفت: هم اکنون بودجه ۴ مدل  استانی، ملی، ملی- استانی و بودجه وزاتخانه هاست که اصلا مشخص نیست چه می شود و در کجا هزینه می شود و ۲۰ درصد از کل بودجه  سهم استان هاست و مابقی در اختیار وزارتخانه ها و برای پروژه های ملی و یا ملی - استانی که از قبل مشخص است، هزینه می شود که با پیشرفت دقت و استقلال شهرستانها منافات دارد.

زاکانی خاطرنشان کرد: وظیفه دولت تمرکززدایی و دادن اختیار به شهرستان هاست به گونه ای که ۴۳۰ نقطه شهرستانی در سطح کشور بتوانند بر سر رشد و سازندگی با یکدیگر رقابت داشته باشند تا کشور از قاعده هرم اجتماعی دگرگون شود.

 زاکانی توه به اقتصاد کشور را از برنامه های مهم خود اعلام کرد و اظهارداشت : نباید کسی از نظر معیشت شرمنده خانواده خود باشد، پرونده بیکاری و شرایط سخت مسکن را باید ببندیم، چنین مشکلاتی نباید در کشور داشته باشیم.

وی اضافه کرد : در شرایط فعلی حدود 66 سال زمان می برد تا فردی در تهران صاحب یک خانه 75 متری شود و این زمان در استان ها نیز حدود 29 سال است و اگر خانه بالای 100متری باشد، باید بیش از این سال ها صبر کنند و با همین وضعیت یک شهروند باید ۵۸ درصد از حقوق خود را کنار بگذارد تا بتواند اجاره مسکن را پرداخت کند که این میزان در شهرستان ها تا ۲۸ درصد است.

وی افزود:  این بد و زشت است که دختران ما در سن ۲۴ سالگی و پسران ما در سن ۲۹ سالگی ازدواج کنند و صاحب فرزند بشوند ، اما در ۳۳ سالگی برای آنان شغل پیدا شود و باید با خلق ثروت و دقت در آمایش سرزمینی تحول ایجاد کرد و ما تلاش می کنیم که به هر شهرستان یک ماموریت بدهیم.
زاکانی به بسته های سه قسمتی برای دهک های ضعیف، متوسط و بالا از نظر بهداشت و درمان نیز خبر داد و اظهار داشت: ارایه خدمات سرپایی و عمومی در این حوزه برای همه رایگان است اما در دادن خدمات درمانی بستری، بیماری های سخت علاج و بیماران خاص با توجه به دهک ها برنامه ریزی خواهیم کرد به طوری که مریض نباید به جز  بیماری درد بی پولی و خجالت داشته باشد و این مهم  باید ساماندهی شود.
وی  توجه به تعلیم و تربیت اعم از مدارس، دانشگاهها، حوزه علمیه؛ رسانه ها و فضای مجازی را از دیگر برنامه های دولت خود اعلام کرد و بر رفع مشکلات موجود در حوزه تعلیم و تربیت تاکید کرد.
زاکانی دولت خود را نوکر مردم قلمداد کرد و اظهارداشت : مردم باید بدانند که دولت نوکر و خدمتگذار آنان و تکیه گاهشان است.

این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری نهاد سازی برای ساماندهی کارکرد مسوولان و احیای امر به معروف و نهی از منکر به خصوص برای مسوولان را از دیگر برنامه های دولت خود بیان کرد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که باید بر علیه پلشتی ها، کاهلی ها و تنبلی ها قیام کنیم اظهار داشت: همه تلاشم در ۲۰ سال گذشته این بوده است که فساد در کشور را زمین گیر کنم و هم اکنون با کوله باری تجربه، شناخت دقیق برای رفع موانع هستم و دوران برای مفسدان تمام خواهد شد.

وی بر استفاده از ظرفیت بین المللی برای توسعه کشور تاکید کرد و اظهارداشت : بدون اینکه پایمان بلرزد از تمام ظرفیت ها در این راستا باید استفاده کنیم.

زاکانی اظهارداشت :  هم اکنون باید بر علیه کاهلی های خودمان قیام کنیم و  قول می دهم به عنوان خادم و نوکر شما مردم در دولت اقدام و اصلاح مسیری را دنبال کنم که با استفاده از همه ظرفیت های قدرت داخلی شهرستان ها و با مدیریت جهادی مشکلات را حل خواهیم کرد.

وی  توجه به اقلیت های مذهبی و قومیت ها را از دیگر برنامه های دولت خود اعلام کرد و اظهارداشت : باید به نقاط کم برخوردار کشور توجه ویژه ای داشته باشیم و در اولویت های کاری قرار گیرد و به تبعیض ها و بی اراده گی ها پایان داد.

زاکانی تمرکز زدایی را از دیگر برنامه های دولت خود اعلام کرد و اظهارداشت :  اولین وعده من به شما بحث تمرکز زدایی و قرار دادن شهرستان ها بر اساس یک الگوی آمایشی دقیق در کشور و چهارچوب پیشران‌های تحول اقتصادی است که یکی از آنها بخش کشاورزی و توسعه روستایی است.
وی با  با اشاره به اینکه صنایع مختلف در کشور امکانات متعدد شرایط را به سمتی برده است که اگر ما دقت کنیم می‌توانیم تحول بزرگی در کشور رقم بزنیم گفت: کانون تولید و جهش و محل تحول با تمرکز زدایی باید در شهرستان ها باشد.
وی گفت: در هر شهرستان از نخبگان آنان برای رفع مسایلی از جمله مشکلات اقتصادی، مسکن، اشتغال به کار خواهیم گرفت.و این نخبگان شهرستانی  در تصمیم سازی ها  و اجرا دست مجریان را بگیرند و بر دولت نظارت داشته باشند، تا وقتی دولت اصلاح نشود کشور نیز اصلاح نخواهد شد. 

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تامین مسکن, اشتغال و تامین اجتماعی و آموزش برای مردم را از برنامه های انقلاب اسلامی اعلام کرد و اظهارداشت : تامین این نیازمندی ها برای مردم در قانون اساسی نیز به آن اشاره شد و باید به طور جد به آن توجه شود.
 زاکانی اظهارداشت : براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی سالانه باید در کشور یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود و حدود 350 هزار واحد از سوی مردم کمتر از یک سال ساخته می شود، ولی طولانی شدن صدور مجوز موجب شد تا این برنامه محقق نشود.
وی برداشتن موانع صدور محوز و رونق کسب و کار را از دیگر برنامه های دولت خود اعلام کرد و اظهارداشت : باید با تجمیع اطلاعات  صدور مجوزها را در کشور کاهش دهیم و این برنامه در سایر کشورهای جهان در حال انجام است.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر کوچک سازی تولید و شفاف سازی عملکرد ها نیز تاکید کرد و اجرای این برنامه ها را برای افزایش خدمات رسانی در کشور ضروری دانست.