ساری – ایرنا – محسن مهرعلیزاده نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگو با مردم مازندران که از صدا و سیمای استانی پخش شد ، گفت : برجام قوی‌ترین پیمان بین‌المللی تاریخ ایران بوده است.

به گزارش ایرنا، طبق برنامه در نظر گرفته شده هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری علاوه بر این که برای بیان برنامه‌های مد نظرشان در برنامه‌های شبکه‌های سراسری صدا و سیما حضور می‌یابند، فرصت یافتند که از ۱۹ تا ۲۵ خرداد دیدگاه‌های خود را از شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی استانی با مردم مناطق مختلف کشور در میان بگذارند.

اولین برنامه استانی دیروز مربوط به عبدالناصر همتی بود و امروز هم گفت‌وگوی استانی مهرعلیزاده برای چهار استان ایلام، خوزستان، کردستان و مازندران پخش شد.

مهرعلیزاده در آغاز گفت‌وگوی استانی با مردم مازندران، خود را فرزند ایران خواند و گفت: من عمری در جهت آن‌چه که برای نیت خیر برای ایران عزیز و ایرانیان سرافراز با نیتی پاک برای بنیان‌نهادن نهادهای راحتی و آرامش و آسایش شما عزیزان و ایرانیان پرافتخار تلاش کردم. 
وی افزود: امروز کشور ما در موقعیت و مقطع تاریخی بسیار خطیری قرار گرفته است. مردم ایران امروز دست به انتخابی خواهند زد که توسط آن بتوانند با تکیه بر تجربیات گذشته خود راهی برای برون‌رفت از مشکلات پیچیده که در کشور موجود است بیابند و با انتخابات‌شان خدمتگذاری را سر کار بیاورند که این خدمتگذار بتواند به تمام معنا در خدمت مردمش باشد.
این نامزد ریاست جمهوری گفت : امروز متاسفانه مسائل معیشتی، فقر، تنگدستی، بیکاری، فاصله بسیار زیاد اجتماعی بین اقشار مختلف جامعه قشر ضعیف و قشر مرفه، افزایش سطح خط فقر، رسیدن خط فقر به ۷۰ درصد جامعه، هفت دهک جمعیتی جامعه و کشمکش‌های بی‌حاصل بین افراد، گروه‌ها، نظرگاه‌ها و صاحب‌نظران مختلف در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فشار وارد می‌کند.

وی افزود : تأسف‌بارتر از آن باید اذعان کنم در کشوری زندگی می‌کنیم که با همه نیات خیر خیلی از مسئولان، متاسفانه دستان ناپاکی به اختلاس، دزدی، فساد به بیت المال دست یازدیدند . فشار بر مردم و نیز تحمیل زندگی سخت بر مردم را در رویه‌های اجرایی کشور برگزیده‌اند و چنین وضعیت سختی را برای مردم برگزیدند که مردم امیدشان را به آینده خیلی کمتر از آن است که باید باشد.

کاهش اعتماد مردم 

مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: بعضی از مسئولان که بهتر است کلمه نامسئولان را در موردشان به کار ببرم، کسانی که اسم خود را مسئول گذاشتند ، برای گرفتن کرسی‌های مسئولیت به روش‌های نادرست رفتند، کرسی خریدند، میز فروختند، امضا خریدند و امضا فروختند . کاری کردند که امروز کشوری که می‌تواند و می‌توانست به غنی‌ترین و قوی‌ترین کشور منطقه تبدیل شود با مشکلات عدیده‌ای مواجه باشد.
وی افزود : این‌ها را نمی‌گویم که ناامیدتان کنم. متاسفانه این اقدامات باعث شد فاصله بسیار زیادی از آن‌چه که در سال‌های ابتدای انقلاب بود ایجاد شود و اعتماد مردم به نظام و مدیریت و مدیران اجرایی به مقدار زیادی آسیب ببیند. این اعتماد سرمایه سنگینی است که از بین می‌رود و از بین رفتن آن باعث می‌شود حتی در صورتی که مسئولان بخواهند کار درستی در جهت منافع ملی انجام دهند مورد اعتماد و پذیرش مردم واقع نشود و این بدترین نقطه ممکن است. اما باید واقعیت‌ها را گفت.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: مردم باید بدانند اگر فرد یا افرادی امروز در جایگاهی قرار گرفتند که می‌خواهند بین خودشان و خدای خودشان و مردم پیمان ببندند که مشکلات مردم را حل کنند افرادی هستند که مشکلات مردم را می‌دانند. از دردد دل مردم باخبر هستند. پدر و مادری که شرمسار از تأمین نان برای خانه هستند یا شرمساری پدری که سال‌ها در واحدی مشغول به کار بود و الان به دلیل بیکاری درآمدی ندارد و حتی هزینه‌های زندگی روزانه فرزندان را نمی‌تواند تأمین کند ، درک کرده باشد. فقط هم دیدن و فهمیدن و بازگو کردن آن‌ها نمی‌تواند مشکل را حل کند.

یادی از دوران جنگ تحمیلی 

وی در ادامه گفت‌وگو خطاب به مخاطبان با بیان این که اجازه می‌خواهم با شما عزیزان و مهربانان کمی صمیانه‌تر حرف بزنم و مانند دو عضو خانواده باشیم، گفت: من هم مثل شما از یک خانواده متوسط بیرون آمدم و زندگی متوسطی دارم. گرچه سال‌هاست به عنوان مدیر در بخش‌های مختلف کار می‌کنم.
او ادامه داد: مردم عزیز، مشکلات زیاد است و این که فکر کنیم مشکلات را عده‌ای باید آن بالا بنشینند و حل کنند و فقط آن‌ها می‌توانند شرایط را بهتر کنند ایده درستی نیست. اما در عین حال این که فکر کنیم وظیفه کسی که بالا نشسته و مسئول است این است که راه برون‌رفت از مشکلات را طراحی کند و ملت را برای حل مشکلات به دنبال خود بکشد تا با هم مشکلات را حل کنند ایده‌ درست‌تری است.
مهرعلیزاده با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری گفت: ۱۲ دوره رئیس‌جمهور انتخاب کردیم و هر کدام هم کاری کردند. نمی‌شود اجر کسی را زایل کرد. از پیروزی انقلاب به بعد و زمان جنگ که زحمات زیادی دولت وقت کشید، جوان‌ترها شاید یادشان نیاید اما هم‌سن و سال‌های من بودند و یادشان است. دهه ۶۰ شرایط سختی بود، روزی صدها شهید در شهرها می‌بردند. مردم نگران بودند، بمباران بود، درآمد نفتی نداشتیم، نفتکش‌های ما را زده بودند، درآمد کشور به حداقل رسید، اداره کردن زندگی و کشور کار مشکلی بود. اما دست‌شان درد نکند.
وی تصریح کرد: در دهه ۶۰ دولت با یک نظام صحیح اقتصادی کاری کرد که با ۶.۵ میلیارد دلار درآمد نفتی که حداقل ۳.۵ میلیارد دلار آن صرف هزینه‌های جنگ می‌شد، یعنی با حدود سه میلیارد دلار امور توسعه‌ای، کار و روزمره مملکت‌داری و تأمین مایحتاج مردم را پیش ببرد. واقعیت این بود که ویتامین و انرژی و پروتیین لازم در همان شرایط نیز به اندازه حداقلی به مردم می‌رسید. اعتماد هم وجود داشت. مردم از یک طرف چند شهید می‌دادند و بعد پیرزن می‌آمد قلم‌موی یادگار همسرش را هدیه می‌داد.

دولت‌های پس از جنگ 

مهرعلیزاده به روی کارآمدن دولت سازندگی هم پس از جنگ اشاره کرد و گفت : جلوتر آمدیم و دولت دیگری روی کار آمد و زحمات زیادی هم کشید ، اما شرایطی ایجاد شد که روحیه جلب تعاون همگانی برای همکاری مشترک و پیشبرد کارها اگرچه دولت سازندگی بود و هم دنبال سازندگی بودیم. به هر حال شرایطی پیش آمد که آن‌چه که ایده‌آل بود پیش نیامد. ولی باز هم دست‌شان درد نکند.
این نامزد ریاست جمهوری با اشاره به روی کار آمدن دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: در قدم بعدی دولتی پیش آمد که انصافا تمام جدیتش را به کار گرفت. دولت اصلاحات را شما انتخاب کردید که دوباره برای کشور عزت آفرید. دوباره برای کشور افتخار آفرید. پاسپورت ما اعتبار پیدا کرد. رؤسای جمهور کشورهای اروپایی برای دعوت از رئیس‌جمهور شما صف کشیدند. تئوری گفت‌وگوی تمدن‌ها در سراسر دنیا نهادینه شد که یک ایرانی مسلمان و ایران طرفدار جنگ نیست، طرفدار گفت‌وگو و صلح است و این در سازمان ملل به عنوان یک نظریه ایرانی در مقابل جنگ تمدن‌ها که یک نظریه حاکم بر ادبیات سیاسی حاکم بر جهان بود قد برافرشت و مورد تعظیم و تکریم دنیا قرار گرفت.
مهرعلیزاده افزود: ارز در طول دو دوره دولت‌های اصلاحات قیمت بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ تومان بود. ارز که چندین سال روی ۸۰۰ تومان ثابت ماند. تورم نزدیک به ۵۰ درصد کنترل شد و به زیر ۱۰ درصد رسید و پس از چندین سال تجربه تورم ۳۰ ، ۳۵ ، ۴۰ و نزدیک به ۵۰ درصد ، تک رقمی شد. ارزش پول ملی حفظ شد. روابط اجتماعی، شادابی اجتماعی، امید مردم به آینده، ارتباط مهربانانه مردم با دولت و حاکمیت، افتخار ایرانیان در سراسر دنیا در آمد و رفت‌هاشان، شاخص‌های زندگی، شاخص سلامت اداری، شاخص بهبود فضای کسب و کار ارتقا یافت.
وی ادامه داد: داشتیم به سمتی می‌رفتیم که باز هم افتخار ایرانی بودن را در جبین خود داشته باشیم ، اما دو دولت دیگر آمد و متاسفانه خیلی از این‌ها از بین رفت. البته نمی‌خواهم به هیچ وجه کارهای خوب آن دو دولت‌ها را نادیده بگیرم. بی‌انصافی است. به هر حال آن دو دولت نیز کارهای خوبی هم داشتند. تا این که بالاخره رسیدیم به دو دوره‌ای که در آن هستیم و اکنون در انتهای دوره دوم این دو دوره قرار داریم. 
مهرعلیزاده گفت : علیرغم این که مردم انتظار داشتند با کار ارزشمندی که تحت عنوان برجام در سه سال ابتدایی دولت با تمام تلاش‌های دولت و مجموعه نظام و یادآوری‌ها، مراقبت‌ها و نظارت‌های عالی‌ترین سطح تصمیم‌گیران نظام اعم از مقام معظم رهبری و سایرین ، شاید در عمر تاریخ ایران قویترین معاهده بین‌المللی که ایرانیان توانستند نظریات خود را اعلام و اعمال کنند و هم به حق غنی‌سازی خودمان برسیم و هم این حق را که دیروزش نادیده می‌گرفتند بپذیرند، مکتوب کنند، در سازمان ملل تصویب کنند و هم چندین تحریم که داشت منجر به ناامنی و جنگ می‌شد خطرش از سر کشور دور شود.

وی افزود : از این که  توسط عده ای با تنگ نظری کامل نشاط و شادابی جامعه گرفته شود ،بسیار متاسفم ، این که عده ای محدودیت زیادی قایل می شوند وعده ای به شکل تمامیت خواهی بر همه ارکان مملکت فایق بیایند ودیدگاه تنگ نظرانه  را اعمال می کنند همه را عصبانی کرده است .از این که به بحران آب توجه نمی شود و به جای حل آن به یک دوچرخه سواری ،بزم موسیقی ، شعر خوانی و به آب بازی در پارک گیر می دهند ، این درد بزرگی است ، این که به جای این که به فکر معیشت مردم باشند در جهت از سکه انداختن دولت بیایند مردم را در خیابان بگیرند و شعار مرگ بر این و مرگ  بر آن بدهند ، این مرگ است . این همه دشمنی ها و کینه ها را تمام کنید ، زندگی بکنید والله ما آدم های بزرگی هتسیم در شان ما نیست که صبح تا شب به این و آن گیر بدهیم ما بزرگ هستیم و با بزرگواری با دنیا برخورد کنیم.
نامزد ریاست جمهوری سیزدهم گفت : سابقه اغلب کشور های دنیا به ۲۰۰ تا ۳۰۰ ساله نمی رسد ،ولی یکی از اصیل ترین ، مقتدر ترین و بزرگ ترین امپراطوری دنیا ایران بوده است ، امپراطوری روشن ، نه امپراطوری مغول و چنگیر . به امپراطوری کوروش افتخار می کنیم. افتخار به مسلمان بودن و فرهنگ بالا که بدون جنگ و خونریزی و درگیری آنچنان اسلام را جذب و هضم و از خود به اسلام فرهنگ و آموزه داده است و این ترکیب زیبایی اسلامیت ایرانیان در کلام شهید مطهری را داریم. ما این هستیم و مردم بزرگی هستیم و بزرگان باید حرکت بزرگ انجام بدهند.

معرفی خود 
مهرعلیزاده افزود : شما حق دارید بگویید که اگر بزرگ هستیم ، پس بزرگی ما کجاست ؟ چرا نمی گذارید در زندگی خود شاداب باشیم ، چرا نمی گذارید در فضای رقابتی کسب و کاری داشته باشیم ، چرا در برنامه ها خودتان تولید را منکوب کردید ، چرا نمی گذارید راه تولید باز شود ، چرا رانت ها نمی گذارند کار کنیم ؟ آیا ارتباطات زیر زمیزی ها اجازه نمی دهد که راه تولید شرافتمندانه باز شود ؟

وی گفت : من بر این اساس  خیلی حرف دارم . مردم عزیز ! من محسن علیزاده متولد  ۱۳۳۵، هشتم مهر ماه ، از شهر مراغه ، لیسانس رشته مکانیک از دانشگاه دولتی تبریز قبل از انقلاب و فوق لیسانس مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف ، دکتری مدیریت مالی از دانشگاه تهران و درس خوانده مدیریت اقتصاد مهندسی در دانتشگاه هلند و فردی که از ۲۵ سالگی وارد بازار کار شدم و در سال ۱۳۶۰ از کف کار صنعت و تولید شروع کردم . اداره کار و بعد از سه سال مدیر عالی و پنج سال معاون صنایع سنگین وزارت صنعت شدم ، موسس منطقه آزاد کیش با دست خالی . زیر بنایی در این منطقه کار کردم .
وی همچنین بازسازی نیروگاه بوشهر را هم بخشی از کارنامه کاری خود برشمرد و توضیح داد : نیروگاه بمباران شده بوشهر را در زمان مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی من بر عهده گرفتم  و نیروگاه هسته ای ساخته شد و سپس در زمان آقای خاتمی استاندار استان بزرگ خراسان شدم. مسایل سیاسی و اجتماعی ، اقتصادی و مذهبی را در این مقطع مدیریت کردم. سپس در دوره دوم ریاست جمهوری آقای خاتمی معاون ریس جمهوری و ریس سازمان تربیت بدنی در خدمت ورزشکاران بودم . در شرکت سرمایه گذاری شاهد به عنوان بنیان گذار صندوق اندوخته شاهد نیز کار کردم. 
مهرعلیزاده با اظهار این که اکنون به فردی تبدیل شده است که با تکیه بر علم ، دانش و تجربیات خودش در امر برنامه ریزی و اقتصاد ، پولی مالی ، مسایل اجتماعی و فرهنگی می داند مشکلات کجاست ، گفت : مشکل ما مشکل راه اندازی تولید است ، از بین بردن رانت ها است . مشکل ما قطع نکردن ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی است که سبب رانت شد. بلاخره تلف شدن ۱۷میلیارد دلار ارز درآمدی که مال مردم بوده است ، سر آخر مرغ و گوشتی که مردم می خورند بالاتر از ارزش قیمت آزاد ارز است. این بی عرضگی و ناتوانی است . این کار ندانستن است ، شاید خیانتی نباشد ، ولی حداقل ندانستن است.

دولت زندگی 

وی افزود : من از شما مردم عزیز خواهش می کنم ، این بار با دقت مطالعه کنید ، مشکل امروز کشور اقتصاد است و اقتصاد را کسی می تواند حل کند که مسایل اقتصادی را می فهمد. تکیه کردن دوباره به یک آدم فرهنگی ، امنیتی ، نطامی و حقوقدان بی فایده است . دیدیم در گذشته چه شده است.

نامزد ریاست جمهوری گفت : من باکسی مخالفتی نمی کنم ، اما می گویم اگر کسی مشکل قلبی دارد باید به متخصص آن مراجعه کند. ما امروز مشکل اقتصاد داریم ، اجازه بدهید ، مدیریت کشور را به کسی بسپارید که کار و مشکل را می فهمد.  دولت من اسمش دولت زندگی است ، زندگی یعنی معیشت خوب مردم ، آبرومندانه ، شرفتمندانه ، زندگی برازنده ایرانی ، پرافتخار ایرانی ، زندگی برای شادابی ، این که همه زندگی نباید ماتم باشد ،زندگی  خوشحالی، امید ، عزت و اعتماد می خواهد .
مهرعلیزاده افزود : در دولت زندگی من ، جنگ و زور نمی خواهیم ، ما قانون اساسی و مقررات اجتماعی داریم ، اجازه بدهیم زندگی کنیم . همه ما یک بار شانس زندگی کردن را داریم ، کشور قانون دارد. ما به قانون اساسی رای دادیم و اجازه بدهید بر اساس همین قانون و مقررات اجتماعی هم زندگی کنیم . مداخله نکنید. هر روز فشار نیاورید. گرسنگی و دنبال کار بودن کم نیست . در خانواده چهار نفره ۲ نفر بیکار لیسانس و فوق لیسانس داریم . پدر خانواده که کار می کرده به خاطر بی عرضگی ما بیکار شد و شرمنده زن و بچه هایش شده . بس نیست ؟ چی می خواهیم دیگر ؟ 
وی ادامه داد : بگذارید یک نفر بیاید که این مقولات را می فهمد و جنسش از خودمان است . دنبال حکم و قانون بگیر و ببند هم نیست . دلسوزی دارد . زندگی اش را بررسی کردیم ، سالم است ، صحیح و از خودمان و از یک خانواده متوسط و حتی پائین بزرگ شده و فقر را می فهمد و می داند که نداشتن و زندگی عادی چیست و بر اساس آن برای ما کاری بکند.

مهرعلیزاده با اظهار این که برنامه هایش را برای اداره کشور به صورت منظم در سه کتاب ۴۰۰ صفحه ای تدوین کرده است ، گفت : همه را به ریز نوشتم ، این که میزان یارانه ها را باید اضافه کنیم ، حداقل پنج برابر یارانه را برای پنج دهک پایین  داشته باشیم ، برای یک خانواده پنج نفری باید در ماه حداقل ۲ میلیون تومان یارانه داشته باشیم تا بتواند از این وضعیت فلاک بار و خطر فقر نجات بیابد.
وی افزود : در مورد اشتغال ، مسکن ، بازنشستگان عزیر برنامه مشخص دارم . برای جلوگیری از حیف و میل ها نیز برنامه مشخص دارم . برای  قاچاق هایی که روی رانت ، فشار از مبادی رسمی و غیر رسمی وجود دارد ، طبق  برنامه ریزی و با قاطعیت برخورد می کنم.
مهرعلیزاده گفت و گوی نیم ساعته اش را اینگونه به پایان برد : مردم عزیر به خدا قسم با اتکا شما خواهم ایستاد تا همه این مشکلات برای همیشه از بین برود ، امیدوارم همه زندگی سرافرازنه و شرافتمندانه داشته باشیم.

طبق برنامه در نظر گفته شده در ادامه این برنامه‌های تلبلیغاتی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از صدا و سیمای مازندران جمعه ۲۱ خرداد اظهارات امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی پخش می‌شود، شنبه ۲۲ خرداد برنامه علیرضا زاکانی روی آنتن خواهد رفت، یکشنبه ۲۳ خرداد دیدگاه‌ها و برنامه‌های محسن رضایی و در روزهای دوشنبه ۲۴ خرداد و سه‌شنبه ۲۵ خرداد نیز به ترتیب برنامه‌های سید ابراهیم رئیسی و سعید جلیلی از صدا و سیمای مازندران پخش می‌شود.