بیرجند - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فردوس گفت: هفت پروژه با اعتبار بیش از ۵۹ میلیارد ریال همزمان با هفته جهاد کشاورزی در حوزه‌های آب و خاک، گلخانه‌ها و دام به بهره‌برداری می‌رسد.

موسی سلیمانی روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی (۲۱ تا ۲۷ خرداد) افزود: شهرستان فردوس به لحاظ تولید کرم ابریشم رتبه اول استان خراسان جنوبی را به خود اختصاص داده است.

وی اظهار داشت: امسال بیش از ۹۲ جعبه کرم ابریشم بین متقاضیان توزیع شده اما به دلیل کاهش بارندگی‌ها استقبال کمی از آن صورت گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی فردوس گفت: درخصوص تامین نهاده‌های دامی با توجه به خشکسالی اخیر و شرایط حوزه دامداری بخصوص دام سبک از فروردین امسال تامین نهاده‌های دامی در مورد کنسانتره ۴۰ درصد افزایش داشته که کافی نبوده است.

وی اضافه کرد: توزیع جو یارانه‌ای به ازای هر راس دام نیز سه کیلوگرم افزایش یافته است و برای کمک به دامداران دام سبک نیز بسته پیشنهادی به استان دادیم که در این راستا علاوه بر خرید دام، سهمیه نهاده‌ها افزایش یابد تا دامداران مجبور به فروش دام خود نشوند.

سلیمانی گفت: با این طرح نیازی به خرید دام از دامدار نیست و باید کمک شود که دام در شهرستان بماند.

وی افزود: تفاوت زیاد قیمت نهاده‌ها با بازار موجب سهمیه‌بندی و بعضا کمبود آن شده است که با حمایت‌های دولت سعی شده این کمبودها جبران شود.

مدیر جهاد کشاورزی فردوس گفت: طی یک سال گذشته نیز یک هزار و ۳۸۰ تن جو یارانه‌ای بین دامداران توزیع شده است و بیشترین نهاده خام استان به دلیل وجود دامداری‌های صنعتی بیشتر در شهرستان فردوس توزیع می‌شود.

وی از توزیع ۴۰ هزار قطعه بچه ماهی گرمابی بین ۴۱ بهره‌بردار و استخرداران دو منظوره شهرستان فردوس خبر داد و افزود: ۷۰ درصد مرغ مازاد در شهرستان تولید می‌شود و مرغدار تا ۵۰ روز مرغ را نگهداری و سپس تحویل کشتارگاه می‌دهد در صورتی که مرغ ۴۵ روزه باید از چرخه خارج شود.

سلیمانی با اشاره به اینکه طرح پلاک‌کوبی و هویت‌گذاری دام‌های سبک و سنگین از سال ۹۷ در شهرستان فردوس آغاز شد گفت: ۴ هزار و ۱۴۶ راس دام سنگین و ۷۴ هزار دام سبک در این شهرستان پلاک‌کوبی شده است.

وی اظهار داشت: برخی دامداران رغبتی برای پلاک‌کوبی دام‌های خود ندارند که با این وضعیت آمار دام‌های سبک چند برابر این میزان است.

مدیر جهاد کشاورزی فردوس با بیان اینکه سامانه‌های نوین آبیاری در ۱۸۵ هکتار با اعتبار یک میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان اجرا شده است گفت: درخصوص اجرای استخر قنوات بلده نیز یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته و جذب شده که کار در حال انجام است.

وی افزود: سال گذشته ۸۰۰ تن گندم مازاد کشاورزان خریداری شد اما امسال به دلیل خشکسالی و کمبود بارندگی و سرمای زمستان عملکرد پایینی در این بخش خواهیم داشت.

سلیمانی گفت: تاکنون ۶۰ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده و علیرغم اینکه قیمت خرید نسبت به سال گذشته دو برابر شده اما تاکنون کمتر از ۱۰ درصد گندم نسبت به سال گذشته خریداری شده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۶۲۴ کیلوگرم خرید حمایتی زعفران داشتیم گفت: تا سال گذشته باید محصول را به سرایان تحویل می‌دادیم و با پیگیری‌هایی که انجام دادیم فردوس نیز به عنوان مرکز خرید حمایتی تعریف شد.

مدیر جهاد کشاورزی فردوس اظهار داشت: در زمینه کشت زیره مقام دوم استان را داریم که علیرغم کشت خوب آن طور که باید برداشت نشده است.

وی تهیه و توزیع ۲۲ دستگاه تراکتور، آموزش ۹۰۰ نفر ساعت بهره‌برداران، اجرای طرح محصول سالم (انار و نعنا) و ۲۴ مورد بازدید از واحدهای توزیع نهاده‌های دامی، داروخانه‌های پزشکی و سموم شیمیایی را از جمله مهمترین اقدامات این مدیریت عنوان کرد.

سلیمانی گفت: سال گذشته تگرگ از ۲۰ تا ۱۰۰ درصد به باغات پسته خسارت وارد کرد که در راستای جبران این خسارت‌ها ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات و مبالغ بلاعوض به کشاورزان پرداخت شده است.

وی افزود: در حوزه صنایع نیز ۱۴ فقره جواز تاسیس و بهره‌برداری که مهمترین آن در حوزه پایانه ضبط پسته و بسته‌بندی زعفران و خشکبار بوده، صادر شده است.

وی گفت: یکی از اقدامات خوب در شهرستان رفع تداخلات اراضی است که سال گذشته انجام شد و پلاک یک بلده بعد از سه سال یک هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی ملی و غیر ملی تعیین تکلیف شده و به زوی سند صادر خواهد شد.