تهران-ایرنا- استاد دانشگاه فنی وحرفه ای گفت: اقتصاد، اشتغال و فرهنگ کار به عنوان ضرورت های جامعه از کلید واژه های مشترک در شعار نامزدهای انتخاباتی است.

حسین سلمانی با تاکید بر حضور پُرشور مردم در انتخابات پیش رو اظهار داشت: در آستانه یک رویداد سیاسی و اجتماعی به سر می بریم و در آینده نزدیک دولت سیزدهم جمهوری اسلامی آغاز به کار می کند و همگان شاهد این موضوع هستیم که محور اصلی تبلیغات و مناظرات نامزدهای ریاست جمهوری در دو حوزه اقتصاد و اشتغال است.
وی افزود: در مرور نامگذاری سال های یک دهه اخیر از سوی رهبر معظم انقلاب از سال ۹۰ تاکنون به نکات  مهم و کلیدی بر خورد می کنیم . سال ۱۳۹۰ جهش اقتصادی، (۱۳۹۱) تولید ملی، حمایت از کارو سرمایه ایرانی(۱۳۹۲) حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی( ۱۳۹۳) اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی(۱۳۹۴) اقتدار ملی و اشتغال آفرینی (۱۳۹۵) اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل( ۱۳۹۶) اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال (۱۳۹۷) حمایت از کالای ایرانی (۱۳۹۸) رونق تولید (۱۳۹۹)  جهش تولید (۱۴۰۰)و امسال هم از سوی معظم له، تولید، پشتیبانی و مانع زدایی ها نام گرفت.

عضو هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای ادامه داد: کلید واژه مشترک تمام این نام ها در اقتصاد، اشتغال و فرهنگ کار است. رهبر معظم انقلاب دقیقا در سال ۱۳۹۰ که درآمد های ارزی کشور بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار بوده است، با جهش اقتصادی به دنبال سیاست گذاری خاصی بودند که بعد از یک دهه مدیران اجرایی به اهمیت آن پی برده اند.

 لزوم تربیت نیروهای متخصص

سلمانی گفت: منبع مالی دولت ها در دنیا از فروش منابع و ذخایر  یا از طریق ایحاد ارزش افزوده شامل تولید محصول، دانش فنی و فروش خدمات تامین می شود. پس  یکی از روش های تأمین منابع مالی فروش خدمات فنی و مهندسی است و نیاز به تکنسین ماهر چه در داخل کشور و یا کشورهای همسایه مهمترین بخش فروش خدمات فنی و حرفه ای است و این رسالت دانشگاه فنی و حرفه ای و سایر بخش های آموزش عالی مهارتی است.

وی تصریح کرد: نیاز اصلی اقتصاد کشور اشتغال و ارزآوری هست. روش های متعددی برای این امر توسط کارشناسان مطرح می شود اما انچه که مغفول مانده اشتغال فراسرزمینی در کشورهای همسایه به منظور ایجاد یک شبکه مویرگی درآمد ارزی است. 

وی افزود: امروز در آمد یک تکنسین ماهر در کشورهای همسایه  تا ۱۰ هزار یورو در ماه است و سهم ایران از این بازار گسترده در کشورهای همسایه اندک است بویژه این که به دلیل بافت فرهنگی دانشجویان این دانشگاه که عموما از قشر متوسط و محروم جامعه هستند وابستگی خانوادگی و عاطفی مانع از مهاجرت دایم این افراد می شود.

این استاد دانشگاه فنی و حرفه ای به تجربیات کشورهایی مانند چین و هند اشاره کرد و یادآور شد: کشور چین در یک دوره ۴۰ ساله ۸۰۰ میلیون شغل ایجاد کرد که قسمت مهمی از آن فراسرزمینی بوده است. بازار کار کشورهای همسایه جنوبی ما در حال حاضر بیشتر در اختیار تکنسین های ماهر هندی و افغانی است.

سلمانی خاطرنشان کرد: باراک اوباما رییس جمهوری وقت آمریکا در آخرین سخنرانی سالانه کنگره در سال  ۱۳۹۴  گفت که برای رشد اقتصادی و برتری آمریکا نیازمند است که به آموزش مهارت محور توجه کند و ۲ سال تحصیل در کالج ها (آموزشکده های فنی و حرفه ای ) را رایگان سازد و برای رسیدن به این هدف باید جنگید.

به گزارش روزجمعه دانشگاه فنی حرفه ای، وی ادامه داد: همین مسیر را اقتصادهای نوظهور در کشور های برزیل، هند، روسیه، کشورهای آسه آن و چین نیز در سال های اخیر می پیمایند. دلیل اقبال  دانش آموزان در کشورهای نظیر کانادا، فنلاند، آلمان و غیره به سمت کالج ها و انستیتوهای تکنولوژی همین نیاز بازار کار است،  در حالی که در کشور ما ۵۰۰ هزار دانش آموز هر سال در رشته تجربی برای پنج هزار صندلی دانشگاه در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی رقابت می کنند در حالی که همین رشته ها نیز با بحران اشتغال مواجه هستند.

سرمایه گذاری فرهنگی در حوزه پیوند صنعت و دانشگاه

عضو هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: در حال حاضر بیشتر از سرمایه گذاری اقتصادی به سرمایه گذاری فرهنگی نیاز داریم. سرمایه گذاری های اقتصادی در آموزش و کارگاه ها با توجه به سرعت تولید تکنولوژی و فناوری در عین حال که ضرورتی مهم است اما همواره با محدودیت منابع مواجه است. اگر بتوایم فرهنگ آموزش های دوگانه را با صنایع در سراسر کشور پیاده کنیم گام بلند و ماندگاری برداشته می شود.

سلمانی یادآور شد: قدمت آموزش عالی مهارتی در ایران به ۱۷۵ سال قبل و شکل گیری اولیه آن توسط امیرکبیر و میرزا حسین سپهسالار در سال ۱۲۲۵ برمی گردد، تاسیس هنرستان های صنعتی و هنرستان های عالی که بعدها به انستیتو تکنولوژی و آموزشکده های فنی و حرفه ای تغییر نام یافت در ترویج گری آموزش مهارتی استفاده مطلوبی نشد.

وی گفت: در برخی استان ها حتی ساختمان های نهاد حاکمیتی مانند دیوان محاسبات جهت توسعه آموزش مهارتی به دانشگاه فنی و حرفه ای انتقال یافته است، پس معتقدم برای توسعه فرهنگی و هدایت تحصیلی دانش آموزان نباید منتظر مجلس، دولت یا مسوول دیگری باشیم. هر یک از ما می توانیم مروج این اقدام باشیم تا از هدر رفت انرژی و زمان جوانان جلوگیری کرده و با معظل اشتغال نه منفعلانه بلکه هوشمندانه برخورد کنیم.

به گزارش ایرنا، انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، دومین میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری و نخستین میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی، ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

 سعید جلیلی،  محسن رضایی میرقائد، سید ابراهیم رئیس ­الساداتی مشهور به رئیسی،  علیرضا زاکانی،  سیدامیرحسین قاضی­ زاده هاشمی عبدالناصر همتی و محسن مهرعلی زاده هفت نامزد انتخابات ریاست جمهوری جمهوری هستند که مردم جمعه آینده یکی از آنها را با رای خود برمی گزینند.

تاکنون دو مناظره انتخاباتی در روزهای ۱۵ و ۱۸ خرداد برگزار شده است و نامزدها، برنامه های خود را در این مناظره ها برای مردم تبیین کرده اند. مناظره سوم قرار است فردا (شنبه۲۲ خرداد) برگزار شود.