علیرضا قرهگوزلو روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه منابع طبیعی برای ساخت این واحدها ۲۰ هکتار اختصاص داده است اظهار داشت: در استان همدان ۲۴ واحد پرورش شترمرغ وجود دارد که در واحدهای صنعتی بیش از ۲ هزار قطعه و در واحد پرواری ۳۱۵ قطعه پرورش داده میشود.
وی با بیان اینکه واحدهای پرورش شترمرغ در استان برای بیش از ۸۰ نفر شغل ایجاد کرده خاطر نشان کرد: استان همدان به لحاظ تعداد واحد پرورش شترمرغ رتبه پنجم کشور را به خود اختصاص داده است.
قرهگوزلو فواید صنعتی پرورش شترمرغ را تولید گوشت، چرم و روغن نام برد و ادامه داد: ظرفیت تولید سالانه واحدهای پرورش شترمرغ استان ۲۵۵ تن گوشت و ۱۲ هزار و ۶۰۰ قطعه جوجه است.
وی پرورش شترمرغ را صنعتی پرسود با اشتغالزایی بالا عنوان کرد و گفت: شترمرغ پرندهای با ارزش که گوشتش برای دیابتیها مفید و تخم و چرمش در صنایع دستی کاربردی است.
قرهگوزلو با اشاره به مزایای پرورش شترمرغ ادامه داد: این حیوان ۴۵ درصد صرفه اقتصادی دارد و از همه اجزای این پرنده همچون گوشت، پوست، پر ، استخوان و تخم آن استفاده می شود.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، پرورش شترمرغ را نسبت به سایر طیور، راحتتر عنوان کرد و گفت: برای این کار، سرمایه کمتری نسبت به پرورش مرغ نیاز است و کمتر هم دچار بیماری میشود.
وی افزود: شترمرغ تا ۵۰ سال عمر اقتصادی داشته و ارزش غذایی گوشت آن هم با کلسترول پایینتر از گوشت گاو و آهن و مس بالا قابل توجه است.
قرهگوزلو از دیگر مزایای پرورش شترمرغ را مقاومت بالای آن در برابر بیماریها و فقر غذایی ذکر کرد و افزود: تاکنون هیچگونه بیماری مشترک بین انسان و شترمرغ شناخته نشده است.
به گفته وی گوشت شتر مرغ مطابق ذائقه مصرف کنندگان گوشت قرمز و در برابر فساد مقاوم است و از بیماریهای قلبی و عروقی نیز جلوگیری می کند.