محمد علی کاظمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرحهای یاد شده زیرمجموعههای آبخیزداری و آبخوانداری، حفاظت از ذخیره گاههای جنگلی، حدنگاری و حفاظت از اراضی طبیعی و بیابان زدایی را در استان اصفهان شامل میشود.
وی ادامه داد: ثبت مالکیت دولت، تشخیص اراضی ملی از مستثنیات اراضی و مالکانه افراد، تهیه و ارائه اسناد و توسعه کشت گیاهان دارویی از جمله دیگر برنامههای منابع طبیعی استان اصفهان برای سال ۱۴۰۰ است.
به گفته کاظمی، پروژههای حفاظت از جنگلها و توسعه پوشش گیاهی، مرتعداری و جلوگیری از قاچاق چوب برنامه های دیگر امسال به شمار میرود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با اشاره نامگذاری سال به «تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها» اضافه کرد: در هر یک از این سه شاخص شعار، برنامه و پروژههایی تعریف می شود تا در پایان سال به دستاوردهای مطلوبی برسیم.
کاظمی خاطرنشان کرد: تحقق این شعار در اداره کل بهعنوان یکی از برنامههای اصلی در نظر گرفته شده و اعتقاد داریم بی شک حفاظت و توسعه منابع طبیعی زیربنای پیشرفت سایر صنایع است.
وی با بیان اینکه تخصیص اعتبارات نیاز اصلی برای پیشبرد برنامههاست اظهارداشت: برای اجرای طرحهای آبخیزداری سال جاری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد دادهایم و امیدواریم با تخصیص این رقم بتوان پیش رفت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: امسال هنوز از صندوق توسعه مالی رقمی تخصیص پیدا نکرده است و برای اجرای طرحهای بیابان زدایی به این اعتبار نیاز داریم.
به گزارش ایرنا، نگاهی به وضعیت عرصههای طبیعی اصفهان حاکیست که این خطه با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) دربرگرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند.
سرانه جنگل در این منطقه کمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم، گونههای خوب و متنوع (۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) در آن رشد میکنند.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار میرود.
استان اصفهان واقع در مرکز کشور اقلیم خشک و نیمه خشک دارد و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل میدهد که بطور عمده در بخشهای شمالی و شرقی آن پراکنده است.