زاهدان- ایرنا- نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: تغییر ریل اقتصاد کشور و در واقع بازنگری در نحوه نگرش به اداره جامعه از اولویت‌های من در دولت جدید است و من مطمئن هستم این کار شدنی است.

به گزارش ایرنا عبدالناصر همتی در گفت‌وگوی انتخاباتی با مردم سیستان و بلوچستان که ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه امروز /شنبه/ از شبکه سیمای استانی هامون پخش شد اظهار داشت: در خصوص اینکه من چرا وارد صحنه ریاست جمهوری شدم چند نکته‌ای را خدمت شما عزیزان عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: شرایط اقتصادی کشورمان شرایط مطلوبی نیست و من فکر کردم اگر ما این روندی که در بخش اقتصاد کشورمان ادامه دارد بخواهیم همین روش و همین شیوه را ادامه دهیم ممکن است شرایط بدتری را برای کشورمان داشته باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اقشار مختلف از مردم در تمام استانها گرفتار بیکاری و معیشت هستند که رفاه و آسایش زندگی آنان تحت تاثیر تحریم‌های ظالمانه و فشار حداکثری دشمن به مراحل نامطلوبی رسیده است.

وی ادامه داد: حالا ممکن است سوال بفرمایید که چیکار می‌خواهید بکنید ببینید من فکر می‌کنم مشکل کشور ما این است که سیاست بیش از حد بر اقتصاد کشور حاکم شده و مسائل اقتصادی ما تحت تاثیر نگاه‌های سیاسی است بویژه در استان‌ها باعث شده که ما نتوانیم از ظرفیت استانها استفاده کنیم و یک ارتباط منطقی بین استانها برای توسعه اقتصادی مربوط به استانها  برقرار کنیم.

همتی اظهارداشت: علت آن بر می‌گردد به اینکه نگرش اقتصادی متاسفانه در بین مسوولان ما کم است. چرا می‌گوییم نگرش اقتصادی کم است ببینید در دنیا سیاست را در اختیار اقتصاد قرار دادند و بر مبنای طراحی‌های اقتصادی که دارند برای بهبود زندگی مردم خودشان اقدام می‌کنند.

وی تاکید کرد: من می‌گویم هر اقدامی در کشور انجام می‌دهیم در نهایت باید منفعتی برای جیب مردم داشته باشد اگر قرار باشد که ما سیاست‌ها و اقداماتی را در دولت انجام دهیم که نهایت آن فقر مردم باشد اینکه توفیق نیست و منظور مردم برای رای دادن به رییس جمهور این نیست که بیاید اقداماتی انجام دهد که همون مردمی که آمدن و رای دادن از نظر اقتصادی فقیرتر شوند و از نظر اجتماعی و سیاسی محدوتر شوند خوب اینکه مطلوب مردم نیست. 

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من فکر می‌کنم این تجدید نظر باید در کشور باشد و علت اینکه من وارد صحنه شدم به خاطر تخصص اقتصادی خودم و اینکه کل چهل سال گذشته تمام مسائل اقتصادی را زیر نظر داشتم و بنگاه‌های بزرگی که آخریش بانک مرکزی بوده را اداره کردم.

وی تصریح کرد: بر مسائل و تنگناه‌های بین المللی اشراف کامل دارم و به اطلاعات مربوط به شاخص‌های اقتصادی اطلاعات کافی دارم و گیرهای کشور را الان می دانم کجاست و من فکر می‌کنم اگر ورود من بتواند کمک کند که ما بتوانیم این ریل گذاری اقتصادی را اصلاح کنیم.

همتی ادامه داد: این آخرین فرصت باقی مانده برای اصلاح اقتصادی را از دست ندهیم وارد صحنه شدم و برای همین من گفتم که فقط می خواهم چهار سال رییس جمهور باشم.

وی بیان کرد: در خصوص استان‌ها راهبرد ملی برای توسعه اقتصادی استان‌ها نداریم زیرا استان‌های ما هر کدام یک سری ویژگی‌هایی دارند عده‌ای نزدیک به دریا بوده و عده‌ای از همسایگان شرقی و غربی برخوردارند و در این راستا باید کلکسیونی از مشکلات را که به خاطر نگاه متمرکز در کشور به وجود آمده از صحنه اقتصاد برداریم. 
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: وقتی در کشور بر روی تهران متمرکز شویم شهرهای دیگر به حاشیه تبدیل می‌شوند و اولویت اول من این است که تصمیمات اقتصادی بر کشور حاکم باشد تا تصمیمات سیاسی و این نگاه سیاسی به استان‌ها را برداریم و به نگاه اقتصادی آن را تبدیل کنیم. 
وی خاطرنشان کرد: یکی از معضلات استان‌ها نگاه سیاسی بوده که راه حل‌ها هم بیشتر با دید امنیتی و متمرکز دیده شده که  اگر می‌خواهیم استان‌ها  توسعه یابد ویژگی‌های آنها را مد نظر داشته باشیم.

همتی اظهارداشت: در راستای شناختن و در نظر گرفتن ویژگی‌های هر استان برنامه‌ای که دارم این است که هر سه ماه یکبار با نخبگان و تعیین کنندگان آن استان گفت‌وگو کرده و به تدریج و جدی روند توسعه استان را زیر نظر داشته باشیم. 
وی افزود: استان‌های ما ظرفیت‌های قوی برای پیشرفت دارند و من به خوبی می‌دانم که استان شما چه ویژگی‌ها و چه موانعی برای پیشرفت دارد و ما نباید بگذاریم که باندهایی که در مرکز کشور وجود دارد استان‌ها را اداره کنند. 
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مسائل قومی و مذهبی در استان‌ها نباید مانع شود که افراد شایسته در اداره آن نباشند و بر مبنای یک راهبرد کلی توسعه متوازن استان‌ها را باید ایجاد کنیم. 
وی با بیان اینکه در استان‌های مرزی مشکلی که داریم این است که هر چقدر از مرکز دور می‌شویم میزان توسعه‌نیافتگی شدید می‌شود خاطرنشان کرد: مساله گردشگری دیگر موضوع مهم کشور ما بوده چون کشور ما کشوری چهار فصل و هر استان ویژگی‌های خاصی برای جذب توریست و جذابیت دیدنی برای افراد دیگر دارد این اولویت ما خواهد بود زیرا جذب توریست برای توسعه استان محور است. 
همتی بیان کرد: اکنون در خیلی از استان‌ها بومگردی با هزینه اندک در حال توسعه است و ما می‌توانیم این مهم را اولویت دهیم.
وی اظهارداشت: سیستان و بلوچستان ویژگی‌های خاصی دارد و به هر حال مساله بیکاری در همه استان‌ها مشترک است اینکه چرا بیکاری به وجود آمده یک بخش به راهبرد نگاه سیاسی و امنیتی بر می‌گردد بنابراین در نگاه اول تمرکز زدایی باید اتفاق بیفتد و توجه به مسائل اقتصادی است آنها شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در طول یک دهه گذشته به دلیل شرایط تحریم و کاهش منابع مفید برای توسعه با مشکلاتی مواجه شدیم و طی ۱۰ سال گذشته افزایش ثروت نداشتیم و کشور ما در مقایسه با سایر کشورها از نظر  قدرت و ثروت پیشرفت نکرده است. 
وی ادامه داد: اگر بخواهیم بیکاری را به عنوان یکی از معضلات مورد توجه قرار دهیم باید توانمندسازی اقشار محروم جامعه در آن دارای اولویت باشد. 
همتی اظهارداشت: ما یارانه را هدفمند پرداخت نکرده و دهک‌های پایین همان یارانه دهک‌های بالا را می‌گیرند که باید این مهم اصلاح شود و دولت حداقل دستمزدها را افزایش دهد تا قدرت خرید مردم کاهش پیدا  نکند و همچنین بخشی از طریق کارت‌های اعتباری خرید کمک شوند. 
وی بیان کرد: برای توانمندسازی اقشار پایین که اولویت ما است دو راهبرد اصلاح دستمزد و دیگری هدفمند کردن یارانه‌ها است که باید انجام شود. 
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:در مورد تمام اقشاری که قدرت خریدشان کم شده باید حداقل دستمزد را در حدی قرار دهیم که قدرت خریدشان را حفظ و حتی افزایش دهیم
وی بیان کرد: کارت اعتباری خرید کالا در کوتاه‌مدت به تامین کالاها کمک خواهد کرد و بحث توانمند سازی و اصلاح و هدفمند کردن یارانه‌ها راهبرد  اساسی ما در دولت سیزدهم است. 
همتی ادامه داد: همه استان‌ها مردم ایران هستند و هر استانی باید با خود مردم و نخبگان و قومیت ها و بر اساس لیاقت های داخلی خود اداره شود. 
وی گفت: اگر بخواهیم از جاده ابریشم و کریدور شمال به جنوب بهره‌برداری کنیم لازمه آن این  است که ریل‌گذاری انجام شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: کشاورزی در سیستان و بلوچستان و سایر استان‌ها مهم است و روستاییان دچار مشکلات جدی هستند و یکی از این مشکلات قیمت محصولاتی است که خرید می‌کنند مهم خرید این محصولات است که باید تضمین شود زیرا هر محصولی نتیجه زحمت کشاورزان است و باید بر مبنای قیمت روز این خرید انجام می‌شود مساله خرید را باید به گونه‌ای طراحی کنیم که دلال ها نتوانند با قیمت پایین بخرند. 
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم یکی از مسائلی که مردم باید توجه کنند و ما باید از آن حمایت داشته باشیم موضوع آزادی‌های اجتماعی است چرا جوانان زمینه‌هایی برای بهره‌مندی از اوقات فراغت نداشته باشند چرا جوانان از زندگی روزمره احساس رضایت ندارند که این را بر مبنای مطالعه می‌گویم در شهرهای کوچک محیط بسته این عرصه تنگ شده این را حتماً دولت برایش برنامه دارد و مسوولان نباید اینقدر در زندگی اجتماعی مردم دخالت کنند و به آنها گیر دهند. 

همتی گفت: مردم بلوچ انسان‌های شریف، مهمان‌نوازی هستند و ما باید از آنها در ساختار اداری استفاده کنیم سیستان و بلوچستان موقعیت جغرافیایی ویژه دارد و تنها ساحل اقیانوسی کشور در این استان واقع است و باید از آن استفاده کرده این سواحل مکران بایست توسعه یابد که این مهم از طریق سرمایه گذاری بین المللی و ایجاد بندر تیس محقق می‌شود. 
وی افزود: یکی از بزرگترین پروژه‌های ملی پروژه مکران است بندر چابهار توسعه یافته‌ترین بندر ایران خواهد شد و ما باید زمینه حضور سرمایه‌گذاران را در آن فراهم کنیم تا بستری برای اشتغال مردم فراهم شود.

به گفته رییس ستاد انتخابات سیستان و بلوچستان  ۲ هزار و ۲۹۹ شعبه اخذ رای ثابت و سیار برای انتخابات پیش‌رو در سراسر این استان پیش بینی شده است.
ابوذ کوثری با بیان اینکه از این تعداد صندوق‌های درنظرگرفته شده برای انتخابات ۳۰ درصد شعبه های شهری و ۷۰ درصد شعبه های روستایی هستند افزود: در مجموع  ۴۲ درصد این شعبه ها ثابت و هشت درصد نیز سیار است.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: تعداد واجدان شرایط رای دادن در سراسر استان یک میلیون و ۶۸۰ هزار و ۵۰۸ نفر  است.

جمعیت این استان حدود سه میلیون نفر است.
کوثری با اشاره به شمار رای اولی‌های سیستان و بلوچستان در انتخابات ۱۴۰۰ تصریح کرد: در این دوره ۷۳ هزار نفر رای اولی در استان برای نخستین بار پای صندوق‌های اخذ رای حضور خواهند یافت.