به گزارش ایرنا ، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: در حال حاضر ۶۲ رشته صنایعدستی و هنرهای سنتی در استان اردبیل فعال بوده و هنرمندان در رشتههای مختلف اقدام به تولید صنایع دستی میکنند.
توحید دلاور قوام افزود: شهر عنبران مهد تولید گلیم در استان و دارای رتبه سوم تولید این بافتنی در کشور است و در این استان بیش از چهار هزار هنرمند در تولید گلیم مشغول فعالیت هستند و سالانه ۹۰ تا ۱۲۰ هزار متر مربع گلیم در شهر عنبران تولید می شود و گلیم این شهر زیبا دارای نشان بینالمللی کیفیت از یونسکو است.
به گفته او، ۳۰ درصد گلیم تولیدی شهر عنبران که دارای نقوش و اشکال منحصر بفرد است، صادر و ۷۰ درصد در بازارهای داخلی عرضه می شود و شهر عنبران به علت اشتهار به تولید گلیم، با پیگیری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان شهر ملی گلیم در ایران ثبت شده است.
وی افزود: تجهیز مراکز آموزش صنایع دستی، معرفی قابلیتهای صنایع دستی استان، برگزاری جشنواره صنایع دستی، برگزاری نمایشگاه سراسری و منطقهای صنایع دستی و ایجاد بازارچههای موقت فصلی عرضه محصولات صنایع دستی از برنامههای اولویتدار در سال جاری میباشد.
او توانمندسازی فعالان در بخش صنایعدستی را از مهمترین برنامههای این معاونت برشمرد و گفت: توسعه آموزش برای علاقهمندان و فعالان در این بخش هدفگذاری شده و تلاش و جدیت بر ارائه آموزشهای عمومی کوتاهمدت، آموزش شاغلین صنایعدستی و آموزش در روستاهای پایلوت استان برای بیش از سه هزار نفر است.
وی تولیدات صنایعدستی را تلفیقی از هنر و صنعت و هویت هر منطقه دانست و بیان کرد: بر اساس فرهنگ و هنر هر منطقه این آثار خلق میشود و از اهمیت بسزایی هم در حفاظت از ارزشها و هنرهای اصیل و هم تولید و اشتغال برخوردار است.
صنایع دستی استان اردبیل تاکنون چهار نشان برتر جغرافیای ملی کسب کرده که ورنی مغان، مرصع چوب خلخال ، گلیم عنبران و جاجیم خلخال از جمله آن میباشد.