تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۵

کرج - ایرنا - استان البرز یا ایران کوچک این روزها شور و حال خاصی به خود گرفته است ، استانی از آن سرزمین اقوام نام رده می شود و اتحاد و همدلی برای خلق حماسه ۲۸ خردادماه موج می زند.

انتخابات پدیده  اجتماعی و فرهنگی است که نهایتا بروندادی سیاسی دارد و یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده نظام های مردم سالاری و بخش جدا نشدنی دموکراسی به شمار می آید.

در این بین یکی از متغیر های مهم در ساختار فرهنگی هر کشور از جمله ایران، قومیت است، مناظره های اخیر نامزدهای ریاست جمهوری به خوبی نشان دهنده این مهم است که حضور اقوام در انتخابات پیش روی تا چه میزان مهم، حیاتی و سازنده است.

در میان تمام استان های کشور، البرز استانی که به دلیل برخورداری از اقوام مختلف به ایران کوچک نامگذاری شده و به جرات می توان گفت که از تمام اقوام کشور در این استان حضور دارند اقوامی که با توجه به نقش حیاتی شان امروز به یکی از کانون های توجه در عرصه رقابت انتخاباتی تبدیل شده اند.

البرز با سه میلیون نفر جمعیت ، پنج هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع مساحت و هفت شهرستان، در خرداد ماه سال ۱۳۸۹ به استان تبدیل شد.

امروز وحدت ، همدلی و همگرایی اقوام ایرانی، توسعه روز افزون را در ایران کوچک (البرز) رقم زده و به خوبی همگی شاهد هستند که البرزی ها با فرهنگ و قومیت های مختلف با کوچکترین تنشی در کنار یکدیگر در حال زندگی کردن هستند.

در واقع  اقوام مختلف ایرانی در البرز با همگرایی و مودت به فرصت برای توسعه و پیشرفت تبدیل شدند چرا که برای این هدف، بستر مناسبی در استان بر پایه همدلی و تعامل فراهم شد.

حال این روزها سرزمین ایران کوچک متشکل شده از فرهنگ و قومیت های مختلف در یک شوری دوباره در حال آماده شدن برای حضوری دوباره در صحنه ای بزرگ هستند صحنه ای که آینده این مرز و بوم را رقم خواهد زد و برگ زرین دوباره ای در تاریخ ایران اسلامی به یادگار خواهد گذاشت.

معاون سیاسی امنیتی واجتماعی استاندار البرز در گفت وگویی با ایرنا ضمن تاکید ید بر مشارکت هرچه بیشتر در انتخابات گفت: از ثمرات حضور و مشارکت مردم در انتخابات آن است که دشمنان توان دخالت در امور داخلی کشورها را از دست می دهند. 

نور محمد فردی افزود: بنابراین در شرایط فعلی که هجمه سنگینی را از سوی دشمنان برای ممانعت از حضور در پای صندوق های رای شاهد هستیم باید از ظرفیت های مختلف از جمله اقوام برای نشان دادن وحدت و همدلی بین احاد مختلف مردم در این عرصه سرنوشت ساز بهره برد.

وی بیان داشت:  حضور اقوام مختلف در استان البرز  ظرفیتی مناسب به شمار می رود که در سایه همدلی با حضور حداکثری بار دیگر برگ زرینی را رقم خواهند زد.

فردی یاد آور شد: این حضور اقوام در انتخابات سالجاری نیز مانند گذشته حضوری آگاهانه است که با مشارکت انتخاباتی خود دشمنان را مایوس می سازند.

وی تاکید کرد: تمام برنامه ریزی ها و اقدامات موثر برای رخداد عظیم انتخابات ۱۴۰۰ در استان البرز انجام شده است.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری البرز نیز در این رابطه گفت: ایران  اسلامی  پس از ۴۳سال پایمردی ملت بزرگ ایران و در سایه رهبری امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، به جایگاهی رفیع  دست یافته که تداوم این حرکت نیازمند حضور همه اقوام و مذاهب مختلف کشور در عرصه های مختلف مشارکتی است.

مریم اسماعیلی فرد افزود:  آنچه موجب ناامیدی دشمنان می‌شود، تقویت همدلی و انسجام بین آحاد جامعه ، اقوام و مذاهب مختلف به ویژه در عرصه انتخابات  است. 

وی با بیان اینکه امروز باید دغدغه‌های مردم را دید و با بهره‌گیری از ظرفیت همه اقوام و مذاهب برای حل مشکلات گام برداشت اظهار داشت:  ایجاد فرصت برابر برای کارکردن اقوام و مذاهب و همفکری  از دستاوردهای مهم نظام جمهوری اسلامی است  که امروز به الگویی جهانی تبدیل شده است.

اسماعیلی فرد ادامه داد: بنابراین قومیت و طایفه گرایی یکی از کانون های توجه در عرصه رقابت های انتخاباتی است.

وی در ادامه اظهار داشت: در شرایطی که دشمنان داخلی وخارجی به بزرگنمایی مشکلات موجود پرداخته  و آرزوی روی گردانی ملت از صندوق های رای را دارند باید از تمام ظرفیت ها به ویژه اقوام در سایه وحدت هرچه بیشتر برای مشارکت حداکثری در انتخابات بهره برد. 

مدیر کل بانوان و خانواده استانداری البرز خاطر نشان کرد: ایران کوچک با رنگین کمانی از اقوام  مانند سایر استانهای کشور این روز ها در تدارک خلق حماسه ای عظیم است که  حضور اقوام مختلف در آن فرصتی مغتنم برای نمایش همدلی و وحدت در عرصه های سرنوشت ساز کشور بوده تا پیام همبستگی در ایران اسلامی را منتقل کند.

اسماعیلی فرد ادامه  داد: در واقع شرکت مردم در انتخابات از هر قومیت و فرهنگی فرصت هرگونه ‌ایجاد شکاف و تفرقه افکنی در کشور و بین مردم و مسوولان را از دشمنان خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه یاس، تنها دستاورد استکبار جهانی از انتخابات ۱۴۰۰ خواهد بود تصریح کرد: :هرچه حضور مردم در پای صندوق‌های اخذ رای بیشتر باشد موجب تقویت و استحکام پایه‌های نظام اسلامی  است .

وی یاد آورد شد: بنابراین وقتی قومیت ها با علایق قومی در مناطق چند قومیتی در انتخابات شرکت می کنند نمادی از وحدت را در کشور به نمایش می گذارند. 

اسماعیلی فرد گفت:اما انچه در این بحث اهمیت دارد آن است که منافع قومی را نباید به تخصص و منافع جمعی ترجیح داد تا مسیر توسعه هرچه بیشتر هموار شود.

نادر بیننده مدیر کل اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز نیز در این رابطه گفت: در استان البرز مجموعه متنوعی از اقوام مختلف وجود دارد که این تنوع همراه با تفاوت های مذهبی، زبانی، فرهنگی دیده می شود و اطلاق  واژه ایران کوچک به دلیل ترکیب جمعیتی و اقلیتی واقعیتی انکار ناپذیری است. 

وی اضافه کرد: با توجه به مطالعات انجام شده این گونه استنباط می شود آنچه نقش تعیین کننده در انتخابات دارد رفتار رای دهندگان است که به عنوان کنش سیاسی ریشه در فرهنگ هر کشور دارد و عوامل اجتماعی و فرهنگی بر روی گرایش های سیاسی تاثیر می گذارد.

بیننده گفت: در این بین با توجه به احساس تعلق، شناخت و آگاهی افراد که در قالب قومیت ها با یکدیگر دارند الگوی رای دهی افراد نیز به طبع آن بیشتر خواهد شد.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بیست و هشتم خرداد برگزار می شود.