دکتر جمیل صادقی فر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی افزایش بیماریهای قلبی و عروقی مصرف مداوم نمک و کم تحرکی است.
وی افزود: مصرف نمک در ایران و بخصوص ایلام ۲ تا ۲،۵ برابر میزان مجاز است و همین مسئله در سن بالای ۳۵ سال موجب بروز انواع سکته های قلبی و مغزی می شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: میزان نمک موجود در نان بر اساس بررسی های انجام گرفته تامین کننده نمک مورد نیاز ما در طول روز است و دیگر نباید به غذاها نمک اضافه شود اما متاسفانه ذائقه افراد به مصرف این ماده عادت کرده که نیازمند فرهنگ سازی برای تغییر این رویه هستیم.
صادقی فر نسبت به وجود نان بسته بندی فاقد مشخصات در مغازه های استان هشدار دارد و یادآور شد: این نان ها که هیچ مشخصاتی بر روی بسته بندی آنها وجود ندارد فاقد کیفیت و سلامت لازم هستند.
وی اضافه کرد: جمع کردن آنها از درب مغازه ها کار سختی است اما فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم برای عدم مصرف یک ضرورت است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام همچنین به کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم در نانوایی ها انتقاد کرد و گفت: باید مردم هوشیار باشند که در همه مکان ها بخصوص نانوایی ها پروتکل های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.
صادقی فر همچنین برگزاری دوره های آموزشی برای متصدیان نانوایی های استان را یک ضرورت برشمرد و گفت: فراگیری آموزش رعایت مراحل پخت نان در افزایش کیفیت نان موثر است.
وی از انجام ۹۵۰ مورد بازدید از نانوایی های استان ایلام توسط کارشناسان این معاونت در سال گذشته و ۲ ماه امسال خبر داد و گفت: نانوایی های متخلف که از افزودنی های غیر مجاز استفاده کرده بودند، ۶ مورد بودند که به مراجع قضایی معرفی شدند.