سید علی نقی طبیب لقمانی، دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به اظهارات یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر اینکه حوزه گردشگری استان فارس به ویژه در زمینه میراث تاریخی و فرهنگی مورد غفلت قرار گرفته افزود: ما معتقدیم که برابر ظرفیتها و مقدوراتی که در استان بوده در این حوزه کار و تلاش کردهایم و این اقدامات در عمل انجام شده و شعار نیست.
وی ادامه داد: در استان فارس پنج اثر ثبت جهانی داریم که اثر جهانی محور ساسانی که مشتمل بر شهرستانهای سروستان، فیروزآباد و کازرون است در همین دولت و با کوششهای بی وقفه و نفس گیر به ثبت جهانی رسیده است.
او اظهار داشت: ثبت شهر شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی، ثبت شهر آباده به عنوان شهر جهانی منبت با وجود رقبای بسیار سخت داخلی و بینالمللی و ثبت فیروزآباد به عنوان شهر دستبافته های عشایری نیز از جمله دستاورهایی است که در دولت تدبیر و امید محقق شده است.
وی بیان کرد: از مجموع سه هزار و ۲۰۰ اثر ملی استان فارس که تاکنون به ثبت رسیده، حدود ۵۰۰ اثر در همین دولت محقق شد که بیانگر اهتمام دولتمردان در مرکز و استان به حوزه گردشگری و صنایع دستی فارس است.
رشد حدود ۶۷ درصدی تختهای اقامتی در فارس
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری فارس، یکی دیگر از دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه گردشگری فارس را افزایش ۶۷ درصدی تختهای اقامتی این استان یعنی از ۱۴ هزار تخت به ۲۲ هزار و ۵۰۰ تخت برشمرد.
لقمانی افزود: در شهرهای جدید کشور نیز شهر صدرا نخستین شهری است که صاحب هتل پنج ستاره میشود و در آستانه افتتاح است.
وی برگزاری جشنوارههای مختلف در تخت جمشید، حافظیه و سعدیه را بیانگر اهتمام مسئولان به معرفی میراث فرهنگی فارس به جهانیان به عنوان میراث مشترک بشریت دانست و گفت: برگزاری جشنوارههای چلچراغ مربوط به حرم مطهر احمد بن موسی (ع) و معرفی این امامزاده جلیلالقدر نیز با افزون بر یک هزار مقاله و اثر ناب علمی ارسالی از سوی اندیشمندان، استادان دانشگاهی و نخبگان سراسر کشور، از دیگر اقدامات انجام شده در دولت تدبیر و امید است.
او اضافه کرد: تشکیل مثلث طلایی مذهبی بین فارس، قم و مشهد را به عنوان سه حرم مطهر اهل بیت (ع) و همچنین مثلث طلایی گردشگری بین استانهای فارس، اصفهان و یزد از دیگر اقدامات ارزندهای است که با هدف تقویت و گسترش صنعت گردشگری این استان در دولت تدبیر و امید دنبال و محقق شده است.
آغاز فعالیت ۱۶۰ واحد بوم گردی در فارس
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری فارس، شروع مبحث بوم گردی در این استان را مربوط به دولت تدبیر و امید دانست و گفت: طی این مدت ۱۶۰ واحد اقامتی بوم گردی قانونی در این استان راه اندازی شده است.
لقمانی افزود: قطعا اگر از طی حدود یک و نیم سال گذشته تاکنون با بیماری کرونا که آسیب بسیاری به بخش گردشگری وارد کرده مواجه نمیشدیم، امروز آمار واحدهای بوم گردی استان به دلیل صدور موافقتهای اصولی از سوی دستگاههای متولی به بالغ بر ۴۰۰ واحد رسیده بود.
وی ادامه داد: علاوه بر ۱۶۰ واحد بوم گردی فعال که مشغول خدمات رسانی هستند، افزون بر ۱۰۰ واحد بوم گردی نیز در استان داریم که مراحل تجهیز و تکمیل را طی میکنند.
او افزود: به آن دسته از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که بنای زیر سوال بردن دستاوردها و اقدامات دولت را دارند توصیه میکنیم قبل از اظهار نظر با کارشناسان و متخصصان هر حوزه صحبت کنند تا گزارشهای صحیح و واقعی را دریافت کنند تا در اظهار نظر دچار خطا نشوندهر فردی به ویژه در سطح نامزد انتخابات ریاست جمهوری اگر بناست در خصوص حوزهای مباحثی را مطرح کند بهتر است که ابتدا مبانی نظری خود را تشریح کند.
وی افزود: البته به رغم تمام اقدامات و فعالیتهایی که طی هشت سال گذشته در حوزه گردشگری و صنایع دستی در استان فارس انجام شده اما معتقدیم که این کافی نیست و قطعا اگر مسائل و مشکلات و برخی محدودیتها به ویژه در بحث تعامل با دنیا حل شود شاهد رونق و شکوفایی بیشتری در این حوزه خواهیم بود چرا که معتفدیم دنیا وقتی پذیرای ما خواهد بود که ما نیز پذیرای آنها باشیم.
لقمانی اضافه کرد: امیدواریم صنعت گردشگری ما بتواند به رشد واقعی خود برسد تا درآمد حاصل از آن بتواند برابر سند چشمانداز و برنامه پنج ساله توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، جایگزین درآمد نفتی کشور شود و این ظرفیت در جای جای کشور به ویژه استان فارس وجود دارد.
علیرضا زاکانی یکی از نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مصاحبه تلویزیونی خود که چهارشنبه (۱۹خرداد) از شبکه استانی فارس پخش شد گفت که ظرفیتهای بالقوه حوزه گردشگری استان فارس به ویژه در زمینه میراث تاریخی و فرهنگی مورد غفلت قرار گرفته و نیازمند توجه است.
وی بیان کرد: امکانات خوب و ظرفیتهای عظیم فرهنگی، تاریخی و ادبی نیز در این استان وجود دارد اما باید اذعان کرد که در این زمینه نیز کم کاری صورت گرفته است.
او گفت: در این استان میتوانستیم بیشتر در حوزه بوم گردی به عنوان یکی از ظرفیت های جدید گردشگری سرمایه گذاری کنیم که در این زمینه نیز کم توجهی شده است.
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۲
شیراز- ایرنا- معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری فارس گفت: تحولات و اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری و صنایع دستی استان فارس در هشت سال گذشته چشمگیر و قابل تامل بوده است.