تهران – ایرنا – برکناری بنیامین نتانیاهو نخست  وزیر رژیم صهیونیستی از سوی کنست به نفع  ائتلافی جدید، توجه بسیاری از رسانه های آمریکایی  را به خود جلب کرد و تیتر بسیاری از آنها شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، تارنمای نشریه آمریکایی «وال استریت ژورنال» دراین باره نوشت: به سلطه ۱۲ ساله نتانیاهو در اسرائیل پایان داده شد.

وال استریت ژورنال می افزاید: نتانیاهو برای بیش از یک دهه در تمامی عرصه های سیاسی، اقتصادی و امنیتی با تمام قدرت سلطه انداخته بود و در سال های اخیر بدون توجه به پرداختن به سایر امور تنها ایران را در اولویت امنیتی خود قرار داده بود.

این نشریه آمریکایی نوشت: «نفتالی بنت» در شرایطی توانست با یک ائتلاف ۸ حزبی رای اعتماد کنست را بدست آورد که اسرائیل در بدترین وضعیت اقتصادی پس از دوران کرونا به سر می برد.

نیویورک تایمز: ائتلاف جدید در اسرائیل به دنبال حمایت هر دو حزب آمریکا است

نیویورک تایمز دیگر نشریه آمریکایی نیز دراین باره نوشت: در یک برهه حساس، ائتلافی متزلزل و شکننده توانست نتانیاهو را برکنار  و نفتالی بنت را رسما جایگزین وی سازد.

نیویورک تایمز در این تحلیل افزود: تحلیلگران پیش بینی می کنند که دولت جدید اسرائیل بر مساله حمایت هردو حزب (دموکرات و جمهوریخواه) در آمریکا متمرکز خواهد شد.

یو. اس. ای تودی: پایان یک عصر؛ پایانی بر یک اِشغال

نشریه آمریکایی یو. اس. ای تودی نیز با پرداختن به برکناری نتانیاهو پس از آنکه ۱۲ سال در این سمت قرار داشت نوشت: پارلمان اسرائیل روز یکشنبه با دادن رای اعتماد به دولتی جدید، بر «اشغال» ۱۲ ساله بنیامین نتایاهو در سمت نخست وزیری خاتمه داد و دولت ائتلافی  جدید و شکننده  وعده داد تا به بن بست سیاسی پایان دهد.

«ایهان گلدنبرگ» (Ihan Goldenberg) از اندیشکده آمریکایی «امنیت تازه آمریکایی» که مدیر بخش «برنامه امنیتی خاورمیانه» آن است دراین باره به یو. اس. ای تودی گفت: این بواقع پایان دادن به یک عصر و دوره  است.

سی ان ان: ائتلاف جدید ناتوان در حل مشکلات سیاسی و بین المللی

شبکه خبری سی ان ان نیز با تمرکز بر این خبر در تحلیلی نوشت: دولت ائتلافی جدید که از هشت حزب متفاوت و با ۶۰ رای موافق در برابر ۵۹ رای مخالف توانست نتانیاهو را برکنار کند، دارای نقطه نظرات کاملا متفاوتی هستند و تلاش کردند تا برای شکست دادن رقیب، نقاط مشترکی سیاسی را  بیابند.

سی ان ان در بخشی از تحلیل خود می افزاید: دولت ائتلافی جدید قادر نیست تا سیاست واحدی را (حتی) در قبال مساله فلسطین دنبال کند، جامعه بین الملل از جمله آمریکا بدنبال احیای روند صلح (سازش) بین اسرائیل و فلسطینیان است، اما این دولت جدید ائتلافی ناتوان از انجام چنین مذاکراتی است چراکه دو حزب از هشت حزب ائتلافی دراین دولت به شدت مخالف تاسیس دولت فلسطینی است.

سی ان ان درادامه تحلیل خود از اوضاع کنونی در سرزمین های اشغالی می نویسد: به جای آن بنت نفتالی تلاش می کند تا طی دوسال نخست وزیری خود پیش از انکه دوره بعدی را به «یائیر لاپید» واگذار کند، بر مسائل داخلی متمرکز شود، مسائلی همجون رسیدگی به وضعیت اجتماعی، هزینه زندگی، روابط بین ادیان.

به گزارش ایرنا،   نفتالی بنت رهبر حزب یمینا در رژیم صهیونیستی با یائیر لاپید رهبر حزب یش عتید با گردهم آوردن افراد مخالف بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین در یک ائتلاف به ۱۲ سال نخست وزیری وی پایان داده و یک کابینه با حضور طیف های مختلف سیاسی تشکیل دادند.

طبق توافق تشکیل کابینه جدید نخست وزیری به صورت چرخشی بین بنت و لاپید است بدین گونه که بنت تا سال ۲۰۲۳ به عنوان نخست وزیر و لاپید به عنوان وزیر خارجه نقش آفرینی می کنند و در دوره دوم لاپید نخست وزیری را بر عهده خواهد گرفت.

**۱۳۰۲**