تهران- ایرنا- به نوشته تارنمای شبکه تلویزیونی تله سور، ایران با وجود تحمل سرسخت‌ترین تحریم‌های تاریخ، در مسیر پیشرفت از حرکت بازنایستاد. اگرچه، لغو تحریم‌ها، ضمن تبدیل ایران به یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان انرژی جهان، می‌توانست نقش برجسته‌ای در تسریع روند بهبود اقتصاد جهان ایفا کند.

به گزارش دوشنبه ایرنا، ایران در حالی به استقبال سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) می رود که همزمان با مذاکرات وین با هدف لغو تحریم ها، با هدف بازگشت به توافق هسته ای و لغو تحریم ها، فشارهای آمریکا به رغم تعهدات غربی، همچنان پابرجاست. اما ایران با وجود تحریم‌ های دارویی،  ضمن آغاز روند واکسیناسیون عمومی علیه ویروس کرونا، با چشم‌اندازی روشن در جهت ایمنی جمعیت خود به ویژه با واکسن های‌تولید ملی به پیش می‌رود.

۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) ایران همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، به خط پایان دولت حسن روحانی، رئیس جمهوری که زمام امور کشور را در میان تحریم‌ها و اقدامات قهری آمریکا به دست گرفته بود، نزدیک می‌شود.

اگرچه تحریم های غیرقانونی در  همه زمینه های اقتصادی، برقراری تبادلات تجاری و بانکی ایران با کشورهای دیگر را ناممکن و دشوار و حتی این کشور را از دستیابی به دارو و تجهیزات پزشکی موردنیاز برای نجات جان شهروندان خود، محروم کرده است،  با این وجود براساس اظهارات رئیس جمهوری ایران، کارزار فشار حداکثری واشنگتن علیه تهران، بی نتیجه بوده و پیروزی ملت ایران در برابر تحریم‌های آمریکایی ستودنی است.

نشست وین

براساس اعلام اتحادیه اروپا که مسئولیت برگزاری نشست های مربوط به مذاکرات وین را دارد، این مذاکرات به منظور بازگرداندن توافق هسته ای از ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) در اتریش، با هدف دستیابی به توافقی در روزهای آتی از سر گرفته شد.

با این وجود، به گفته سخنگوی این اتحادیه در وین، به رغم حرکت روبه جلوی مذاکرات، اما گفتگوها در برخی موضوعات مانند کیفیت اجرای مراحل بسیار پیچیده شده است.

اگرچه به گفته رئیس جمهوری ایران در ماه اردیبهشت، کشورهای غربی بر لغو تحریم های اصلی علیه ایران در حوزه نفت و فرآورده های پتروشیمی توافق کرده بودند، اما آمریکا نه تنها تحریم های نفتی ایران را حفظ کرده، بلکه دیگر کشورهای واردکننده نفت ایران را تهدید به تحریم های ثانویه کرده است.

از منظر تهران، اقدامات زورگویانه آمریکا نه تنها شکست خورده بلکه توجیه خود را از دست داده اند.

لغو تحریم ها، با تبدیل ایران به یکی از بزرگترین تامین کنندگان انرژی جهان، می توانست نقش برجسته ای در تسریع روند بهبود اقتصاد جهانی ایفا کند.

به نوشته تارنمای تله سور، ایران ظرف سه ماه پس از لغو تحریم‌های مورد بحث در مذاکرات وین، می تواند به تولید چهار میلیون بشکه نفت در روز دست یابد.

وضعیت اقتصادی ایران

اقتصاد ایران به گفته رئیس جمهوری این کشور، با وجود اثرات خسارت‌بار تحریم‌های ظالمانه، شاهد رشد تولید در حوزه صنعت در سال آخر بوده است.

از سوی دیگر اما روحانی هشدار داده که این تحریم‌ها مانع از تحقق بسیاری از پروژه های زیرساختی دولت در جهت منافع مردم ایران شده است.

طبق برآورد رئیس دولت ایران، حجم دارایی های بلوکه شده ایران توسط واشنگتنن بین سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱ حدود ۱۴ میلیارد بوده است.  

مقابله با کرونا

ایران از ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) برنامه واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ را با واکسن ملی کوو ایران برکت آغاز کرد.

پیش تر در ۹ فوریه (۲۱ بهمن ۱۳۹۹) ایران شرایط واکسیناسیون داوطلبانه و رایگان علیه بیماری همه گیر را برای شهروندان خود با وارد کردن مقادیر قابل توجهی واکسن روسی اسپوتنیک وی فراهم کرده بود. ایران همچنین مقادیری از دیگر واکسن های سینوفارم چینی و آسترازنکای انگلیسی-سوئدی دریافت کرده است.