به گزارش روز دوشنبه وزارت جهاد کشاورزی، « اکبر آهنگران» با بیان اینکه بیش از سه میلیون و ۱۵۰ هزار هکتار از طرح مبارزه با علف های هرز در سال زراعی جاری، در مزارع گندم بوده است افزود: بیشترین سطح مبارزه با علف های هرز در مزارع گندم استان خوزستان با بیش از ۶۰۰ هزار هکتار، کرمانشاه حدود ۳۰۰ هزار هکتار و فارس بیش از ۲۴۰ هزار هکتار است.
آهنگران درباره مزارع کلزا اظهارداشت: در مزارع کلزا تاکنون بیش از ۲۸۰ هزار هکتار در مجموع سه مرحله پیش رویشی، نازک برگ ها و پهن برگ ها با علفهای هرز مبارزه شده است.
مدیرکل دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور، سطح مبارزه با علف های هرز در مزارع چغندر قند را در مجموع سه مرحله پیش رویشی، نازک برگ ها و پهن برگ ها ۵۰ هزار هکتار عنوان کرد.
وی با بیان این که کنترل علفهای هرز در شالیزارها نیز آغاز شده است، گفت: در سال زراعی ۹۹-۹۸ با توجه به این که سال پر بارانی داشتیم، کشت برنج در اغلب استان ها همچون خوزستان، لرستان و گلستان انجام شد و از این رو کل سطح مبارزه با علف های هرز در مزارع برنج در کشت اول و سایر کشت ها به ۸۰۰ هزار هکتار رسید.
آهنگران خاطرنشان کرد که در سال زراعی گذشته بیش از هفت میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مبارزه با علف های هرز در مزارع صورت گرفته است.
وی به آمار سازمان خواربار کشاورزی (FAO) در مورد تاثیرات عوامل خسارتزای گیاهی اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار این سازمان آفات، بیماری ها و علف های هرز در صورتی که کنترل نشوند، می توانند به طور متوسط ۳۵ تا ۴۰ درصد خسارت به محصولات کشاورزی وارد کنند.
به گزارش ایرنا، طبق آمارها سالانه ۱.۵ میلیون هکتار مبارزه بیولوژیک با آفات کشاورزی صورت میگیرد که از اهداف سازمان حفظ نباتات کشور توسعه روش بیولوژیک بجای مصرف سموم شیمیایی است.