به گزارش ایرنا "حمید ملانوری" روز دوشنبه در همایش بزرگ رای اولیها (جشن تکلیف سیاسی) که به صورت حضوی در بیرجند و مجازی در شبکه شاد با مشارکت ۷ هزار دانشآموز برگزار شد، افزود: انتخابات کارکردهای مختلف و مهمی دارد که مهمترین آن چرخش نخبگان است، چرخش نخبگان یعنی فرصتی که جامعه ایجاد میکند تا شما هم در معرض خدمت و مدیریت قرار بگیرید.
وی گفت: خداوند هر آنچه بعد از خلقت انسان آفریده را در اختیار او به عنوان اشرف مخلوقات قرار داد تا در مسیر زندگی با بهرهمندی از آنچه خلق کرده بتواند در مسیر سعادت و کمال و رشد قرار بگیرد و طی یک دوره زندگی در این دنیا به سمت خودش برگردد و زندگی ابدی را ادامه دهد.
وی افزود: در این بین خداوند مسیری را تعیین کرد تا انسانها روی این ریلگذاری بتوانند مسیر تکامل را طی کنند، خداوند برای انسان جز رشد و تکامل نخواست و همه آنچه خلق کرده برای عزت و حرمت انسانها قرار داده است.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: تنها چیزی که خداوند خواست، شکرگزاری رافت و مهربانی است اما برخی انسانها حق بقیه را ضایع کردند و برای همین بود که خداوند در طول حیات بشری انبیا و اولیا خودش را به عنوان راهنما و معلم و تعیین کننده مسیر فرستاد تا حق و باطل را تبیین و تشریح کنند.
وی افزود: خداوند متعال ۱۲۴ هزار پیغمبر و پس از پایان رسالت نبی مکرم اسلام (ص) ائمه بزرگوار را فرستاد تا اینکه امروز تحت رهبری این بزرگواران هدایت شویم و بتوانیم به مسیر اصلی ادامه دهیم.
ملانوری بیان کرد: متاسفانه در بعضی نقاط کره خاکی انسانها به جای شکرگزاری و لذت از این نعمات، تعدی، تجاوز، ظلم، جنایت و خیانت میکنند و دیگران را در استعمار و استثمار میگیرند و پا روی حق دیگران میگذارند، آنقدر که در دوره معاصر ما صدای بسیاری از آزادیطلبها را درآورده است.
وی افزود: ۶۰ سال پیش در این سرزمین انسانی بزرگ به نام روح الله برخاست و قیام کرد، ایستاد و فریاد زد و به عنوان نماد یک انسان بزرگ و آزاده، اسلامخواهی و خداطلبی را فریاد زد و حکومتی را خواست که در آن حق جاری باشد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: امام خمینی (ره) به عنوان نماینده حضرت ولیعصر (عج) قیام کرد تا بار دیگر رسالت انبیا الهی را بازخوانی کند و این مسیر را در ریل واقعی خودش قرار دهد.
وی افزود: مردم نیز یک انتخاب بزرگ برای حضور در صحنه مبارزاتی و ساقط کردن حکومتی فاسد به نام پهلوی کردند که این حکومت استبداد و ظلم را اشاعه داده بود.
وی گفت: امام حکومتی را بازخوانی کرد که در آن احکام اسلامی حاکم باشد و اخلاق، تقوا و روح خدمت، ایثار، صبر و گذشت و مقاومت در جامعه ترویج پیدا کند.
ملانوری وجه دیگر نظام جمهوری اسلامی را مشارکت مردم در اداره امور کشور برشمرد و اظهار داشت: مردم آن روز انتخاب بزرگی کردند و پس از آن انتخاب سرنوشتساز و مهم که با تصمیم مردم شکل گرفت و ۴۲ سال پیروزی و موفقیت را به همراه داشت.
وی با بیان اینکه انسان مسیر زندگی را با انتخابهای مستمر و پی در پی شکل میدهد افزود: انتخاب هدف یکی از مهمترین انتخابها در زندگی است و مردم ایران با انتخاب شگفتیساز در جامعه بشری اتفاقی را رقم زدند که دنیا را متحیر کرد لذا هدف امام خمینی (ره) برای ایجاد این دریای خروشان عظمت انسانها برای تحول کره خاکی بود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: بعد از چهل سال امروز نتایج بزرگ این رسالت دیده میشود، انتخابی که امروز باعث شده همه ملتهای آزادیخواه به هوش باشند، قیام کنند و دشمنان جامعه انسانی را به ذلت بکشند، این اتفاق امروز در یمن، لبنان، سوریه، مصر، لیبی و دیگر کشورهای آزادیخواه میافتد و میگویند حرکتمان نشات گرفته از حرکت مردم ایران است.
وی اظهار داشت: این تفکر در افکار انسانها شکل گرفته که در هر دوره بعضیها باید حتی جان خود را برای ادامه جامعه بشری فدا کنند همانطور که سلیمانیها و فخریزادهها از جان گذاشتند و امروز هم کادر درمان برای سلامت مردم جان خود را فدا میکنند.
ملانوری گفت: بعد از انتخابات بزرگ مردم برای استقرار نظام جمهوری اسلامی دشمنیها علیه این ملت زیاد شد و مردم انتخابهای فراوانی انجام دادند و جلوی تهدیدها و زورگوییها ایستادند.
وی افزود: درخصوص انتخابات همان روزهایی که امام قیام را شروع کرد و هنوز انقلابی شکل نگرفته بود، فرمود باید در جامعه نظامی حاکم شود که مردم خودشان سرنوشت خود را تعیین کنند و حکومت مردم بر مردم از اهداف بزرگ امام راحل برای شکلگیری انقلاب بود لذا در ابتدای پیروزی انقلاب رفراندوم برگزار شد و با رای مردم جمهوری اسلامی حاکم شد.
وی تصریح کرد: مردم در حوزههای مختلف خودشان تاکنون تصمیم گرفتند، دولتها، مجلسها و شوراها را شکل دادند و با حضور مقتدرانه و آگاهی این انتخابات جدای از اینکه یک اصل سیاسی است در کشور ما وجه دیگری هم دارد که در سایر کشورها وجود ندارد و آن خلق یک حماسه است.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: ما در وهله اول به اراده خودمان رای میدهیم و حضور ما در انتخابات برای انتخاب یک جریان سیاسی نیست بلکه اقدامی را برای منفعت خودمان انجام میدهیم و یک تکلیف است.
وی افزود: دانشآموزان و رایاولیها باید دقت کنند و هوشیار باشند که در طول حیات بشری برای خارج کردن از مسیر اصلی خیلیها تلاش کردند و امروز هم تلاش میکنند که در مسیر جنگ تبلیغاتی و روانی است.
ملانوری گفت: اگر سال ۶۱ دشمنان با ادوات جنگی خواستند در کشور ما حضور پیدا کنند و نیروی مبارزاتی و جهادی کشور را از بین ببرند و خیلی از شخصیتها را ترور کردند امروز به دنبال این هستند که جوانان را از مسیر دیگری از ما بگیرند.
وی افزود: وقتی جوانی به جایی برسد که در ذهن او طوری تلقی کنند که هیچ سرمایهگذاری برای خود نکند در حالی که بزرگترین سرمایهگذاری همین انتخابات است این یعنی جنگ در حالی که روزی حسین فهمیده برای تضمین جان همنوعانش جان داد اما امروز در فضای امنی که سلیمانیها ایجاد کردند نباید به خودمان این اجازه را بدهیم که در تعیین سرنوشتمان شریک نباشیم.
ملانوری با بیان اینکه انتخابات یک سرمایهگذاری بزرگی است گفت: بالاخره انتخابات برگزار میشود و افرادی رای میآورند، اگر فردی شرکت نکند دیگری در انتخاب شرکت میکند بنابراین این حضور در انتخابات باید جدی و عاقلانه باشد و گرنه جهل زمان پیامبر اسلام (ص) که باعث زنده به گور شدن دختران میشد امروز در قالب جهل مدرن ریشه میدواند و فرد خانواده را با عدم تصمیمگیری زنده به گور میکند زیرا جامعهای وجود دارد که زنده نیست.
وی با اشاره به اینکه حضور در انتخابات به عنوان فرصت بزرگ تصمیمگیری باید برای ما اهمیت داشته باشد افزود: دشمن در قالب جنگ روانی و تبلیغاتی همه توان خود را برای اشاعه ناامیدی به کار گرفته است و من و شما باید ابزار متناسب با آن را با داشتن بصیرت و ترویج امید و اهمیت مشارکت در انتخابات به دست گیریم.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: رای بدهیم به کسانی که بتوانند ریلگذاری واقعی را برای هدایت جامعه در مسیر درست انجام دهند و انتظار ما از تمامی دانشآموزان و رای اولیها این است که با حضور پرشور و گسترده و آگاهانه حماسهای خلق کنند که برگ زرین دیگری بر افتخارات جامعه باشد.
وی گفت: امروز در اطراف مرزهای ما خیلی تهدید وجود دارد اما به برکت این حضور مردم جرات ورود نمیکنند پس باید مواظب باشیم ثمراتی که در ۴۲ ساله به دست آوردیم با یاوهگوییهای عدهای از دست ندهیم.
در این آیین از کتاب جشن تکلیف سیاسی تألیف حجت الاسلام حاجی علی اکبری رونمایی شد و استاندار خراسان جنوبی و مدیران استان به صورت نمادین به نیابت از شهدای دانشآموز رای خود را در صندوق انداختند.
۵۶۹ هزار و ۶۲۷ نفر در خراسان جنوبی واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ۱۶ هزار و ۳۴۸ نفر رای اولی به شمار میروند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، دومین میان دورهای مجلس خبرگان رهبری و نخستین میان دورهای مجلس شورای اسلامی یازدهم، ۲۸ خرداد امسال برگزار میشود.
انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با سراسر کشور در ۱۱ شهرستان استان خراسان جنوبی برگزار خواهد شد.