بجنورد- ایرنا- در حالی کمتر از ۷۲ ساعت به پایان تبلیغات انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای شهر ، روستا و عشایری زمان باقی است که رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شور و هیجان های ناشی از این رقابت ها انتخاباتی جای خود را به عادی انگاری کرونا داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عادی انگاری کرونایی در ستادهای تبلیغات انتخاباتی به خصوص شوراهای اسلامی شهرهای خراسان شمالی که بیشتر آنها به دلیل سایه افکندن تعصبات قومی و قبیله ای از تب و تاب بیشتری نسبت به ستاد  نامزدهای ریاست جمهوری برخوردارند و در اکثر اوقات عصرگاهی نیز این ستادها محل اجتماع  دهها و گاها صدها هواداریست که ساعت ها در فضای بسته سرگرم تبلیغات و یارگیری برای نامزدهای مورد علاقه شان هستند، نگرانی هایی را برای درمانگران ایجاد کرده است.
عادی انگاری درشیب تند زرد و نارنجی کرونایی 
در حالی این روزها عادی انگاری کرونایی از سوی ستاد نامزدهای انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ در خراسان شمالی به یک عادت روزمره تبدیل شد که براساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا که همانند قانون برای تمام دستگاههای دولتی و غیردولتی لازم الاجراست  و علاوه بر آن این استان با گذشت سه ماه از شیوع موج چهارم ویروس کرونا همچنان در  شیب تند زرد و کرونایی قرار دارد به گونه ای که در ۲۴ ساعت گذشته با وجود روند کاهشی بیماری کرونا، همچنان ۳۰ بیمار جدید با علایم قطعی این بیماری در بیمارستان های این استان بستری شدند.       
           

  

براساس آمار دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی هم اکنون حدود ۲۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های این استان بستری هستند و همچنان از هشت شهرستان این منطقه چهار شهرستان بزرگ بجنورد، شیروان، اسفراین و مانه و سملقان که بیش از دو سوم جمعیت استان را بر عهده دارند در وضعیت نارنجی و چهار شهرستان دیگر در وضعیت زرد قرار دارند و هر گونه عادی انگاری کرونایی می تواند بار دیگر این خطه شمالشرق کشور را وارد خیر پنجم ویروس کرونا کند.
افزایش عادی انگاری کرونایی در ستادهای  انتخاباتی به خصوص برگزاری اجتماعات و متینگ های تبلیغاتی در فضای بسته و داخل ستادها همراه با موسیقی محلی در حالی با نزدیک شدن به روزهای پایانی تبلیغات نامزدهای این دوره بیشتر می شود که طبق مصوبه ستاد استانی و ملی مقابله با کرونا هر گونه برگزاری این فرایندهای تبلیغاتی در فضای بسته ممنوع و حتی برگزاری آن در فضای باز نیز باید تابع رعایت تمام و کمال پروتکل های بهداشتی به  خصوص استفاده از ماسک و فاصله گذاری فیزیکی باشد.
پشت پا زدن پروتکل های بهداشتی در سکوت ناظران 
با وجود این که این روزها دامنه عادی انگاری کرونایی در ستادهای تبلیغات انتخاباتی در شهرهای استان به خصوص بجنورد مرکز خراسان شمالی که بیشترین کرسی نمایندگی مردم را در شوراهای اسلامی و حتی بیشترین نامزدها را در میدان رقابت انتخاباتی دارد، رو به گسترش است، تاکنون هیچ گزارشی در مورد برخورد قانونی با متخلفان سلامت مردم در این ستادها صورت نگرفت و هیچ ستادی به دلیل عادی انگاری کرونایی پلمب و یا فعالیتش ولو به صورت موقت چند ساعته تعطیل نشد.


اگرچه ممکن است بعضا تذکرات شفاهی و حتی کتبی از سوی دستگاههای ناظر شامل هیات های بازرسی و نظارت بر انتخابات به این ستادها داده شد، ولی هیچ یک از این برخوردها همانند برخورد با واحدهای صنفی متخلف سلامت از طریق رسانه ها به مردم و ستادها اطلاع رسانی نشد که لااقل درسی عبرتی برای سایر ستادها این نامزدها باشد که شاید در این رهگذر بخواهند دست از عادی انگاری بردارند و با رعایت پروتکل ها به تبلیغات خود بپردازند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از عادی انگاری کرونایی و بی توجهی به پروتکل های بهداشتی در ستادهای تبلیغات نامزدهای انتخابات ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ انتقاد کرد و گفت : برخی افراد همچنان نسبت به زدن ماسک کم توجهی می کنند و هم اکنون متاسفانه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک، نسبت به چند ماه گذشته کاهش یافته است.       

دکتر افشین دلشاد اظهارداشت : در حالی که این استان به تازگی از روند صعودی بیماری کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های استان خارج شد، همچنان پروتکل ها از سوی مردم و ستادهای انتخاباتی رعایت نمی شود و این بی توجهی می تواند استان را درگیر خیز جدیدی از ویروس کرونا کند.
وی اضافه کرد : اگرچه نسبت به هفته های گذشته آمار بیماران کووید ۱۹ و فوتی تا یک سوم کاهش یافت، ولی همچنان تست ۳۰ تا ۴۰ درصد از افراد مشکوک مثبت کرونا  است و  این موضوع حاکی از آن است که چرخش ویروس بین افراد با همان شدت سابق ادامه دارد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد : اگر مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند ،به طور یقین شرایط حادتر و وارد پیک پنجم خواهیم شد. 
ممنوعیت تجمع انتخاباتی در فضای بسته 
 رییس ستاد انتخابات خراسان شمالی گفت: برگزاری هر گونه تجمع انتخاباتی در فضای بسته و راه اندازی کارناوال های تبلیغاتی در این دوره از به دلیل همه گیری کرونا ممنوع است.
احمد برادران افزود: دغدغه و نگرانی ما در خصوص سلامت مردم در ستادهای انتخاباتی است و تمام متصدیان ستادها اعم از شوراهای اسلامی شهر، روستا و عشایری و ریاست جمهوری موظف به رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی هستند.
وی افزود: برگزاری هرگونه تجمع انتخاباتی نامزدهای شوراهای اسلامی شهر، روستا و عشایری و ریاست جمهوری  در فضای باز نیز منوط به داشتن پیوست سلامت مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی استان و دانشکده پزشکی اسفراین است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی گفت : اگرچه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات رویکرد اصلی ستاد انتخابات و دولت دوازدهم است، ولی در تمام این مراحل باید پروتکل های بهداشتی و تامین سلامت شهروندان در اولویت قرار گیرد.
برادران خاطرنشان کرد : براساس مصوبه ستاد استانی مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی و فرمانداری ها موظف به نظارت بر رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی ستاد های انتخاباتی هستند و با متخلفان نیز برخورد می شود.
        


وی افزود: گاهی اوقات شنیده می‌شود در فضاهای بسته جلساتی در رابطه با انتخابات برگزار می‌شود که به پروتکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی توجه نشده که این موضوع نگرانی ما را زیاد می‌کند.
رییس ستاد انتخابات استان خراسان شمالی گفت : با توجه به قانون و مصوبات ستاد کرونا با افراد متخلف در مرحله اول تذکر زبانی و در صورت عدم توجه برخورد قضایی خواهد شد.
در استان خراسان شمالی برای حدود دو هزار و ۵۰۰ کرسی نمایندگی مردم در شوراهای اسلامی شهر، روستا و عشایری افزون بر پنج هزار و ۳۰۰ داوطلب در حال رقابت هستند که چهار هزار و ۳۲۱ نامزد انتخابات شوراهای اسلامی شهرها و مابقی روستایی و عشایری هستند.
براساس آمار رسمی، استان خراسان شمالی از اسفندماه ۹۸ وارد همه گیری ویروس کرونا شد و از فرودین ماه سال جاری نیز با روند افزایشی آمار بیماران کووید ۱۹ در بیمارستان ها وارد فاز چهارم این بیماری شد، به طوری که هم اکنون حدود ۵۰ درصد از تخت های بیمارستانی ویژه بیماران کووید ۱۹ در اشغال این بیماران قرار دارد و از ابتدای شروع ویروس کرونا  تاکنون بیش از یکهزار و ۲۰۰ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های این استان جان خود را از دست دادند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و  ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ در استان خراسان شمالی نیز برگزار می شود و از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این خطه شمالشرق کشور ۶۷۲ هزار نفر واجد شرایط اخذ رای هستند و ۲۵ هزار نفر نیز عوامل اجرایی برگزاری این رویداد مهم سیاسی را بر عهده دارند.