سید امیرحسین مهدوی روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیران کل پیشین و جدید پزشکی قانونی خراسان جنوبی افزود: ذیل برنامه تحولی قوه قضاییه پژوهشهایی در حوزه پزشکی قانونی انجام میشود و غالبا باید کاربردی باشد که نتیجهگیریهای آن برای پیشبرد اهداف سازمان و ارتقای کیفی فعالیتهای خدمات کارشناسی پزشکی قانونی در نظر گرفته شود.
وی گفت: باید پزشکانی که در بخش درمان، خدمات ارائه میدهند با آگاه بودن نسبت به مسایل قانونی و حقوقی کمترین خطا را داشته باشند چون حجم زیادی از خدمات در فیلد بهداشت و درمان انجام میشود که درصد کمی ممکن است با خطا مواجه شود و همین میزان کم هم باید به صفر برسد.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پزشکی قانونی کشور بیان کرد: در برنامههای آموزشی این سازمان در واقع برنامههایی گنجانده شده که پزشکان بخش درمان نسبت به این موضوع باید آگاهی پیدا کرده و به خطاهای پزشکی اشراف داشته باشند و بدانند تبعات خطاهای پزشکی چه عواقب و مسئولیتها در پی خواهد داشت.
وی گفت: این مهم یکی از اهداف تحولی آموزش برای پزشکان بخش درمان است که سازمان پزشکی قانونی با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی انجام میدهد و همین برنامهها برای استان خراسان جنوبی نیز حاکم است.
مهدوی با بیان اینکه برنامههای پژوهشی بسیار متنوع است ادامه داد: درخصوص پیشگیری از مسمومیتها، آسیبهای اجتماعی از قبیل خودکشی، حوادث ترافیکی و رانندگی و تمامی مرگهای غیرطبیعی که حوزه خدمات پزشکی قانونی در مرگهای غیرطبیعی است، پژوهشهای موثر و اثربخشی انجام شده است.
وی گفت: در ارتباط با صدمات و عوارض معلولیتهای متعاقب حوادث ترافیکی که غالبا جوانان را دچار ضرر و زیانهای هنگفتی میکند، پژوهشهای کاربردی در حال انجام است چراکه صدمات اقتصادی زیادی به بدنه جامعه میزند.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پزشکی قانونی افزود: در حوزه کاهش خطای پزشکی و کمتر آسیب دیدن نیز پژوهشهایی خوبی انجام شده که بدون شک اثربخش بوده است.
وی درباره برگزاری دورههای آموزشی در دوران شیوع ویروس کرونا گفت: با اطمینان خاطر میگویم نه تنها ویروس منحوس کرونا مانع از گسترش آموزش نشد بلکه به خاطر جا افتادن برنامههای مجازی از لحاظ کیفی و کمی بسیار گسترش یافت و بخش ارائه خدمات در قالب فعالیتهای مجازی توسعه پیدا کرد.
مهدوی در بخش دیگری از سخنانش گفت: پزشکان به دلیل سختی کار، دستمزد پایین و سایر مسایل رغبتی به فعالیت در سازمان پزشکی قانونی ندارند که باید در این زمینه چارهاندیشی شود.
وی افزود: از آنجایی که برای فعالیت در سازمان پزشکی قانونی جاذبهای برای پزشکان وجود ندارد، همکاران پزشک در برخی شهرهای دوردست مایل به همکاری نیستند.
وی تاکید کرد: باید در این زمینه فکر اساسی شود تا با استفاده از نیروی انسانی توانمند، خدمات پزشکی قانونی در سایر نقاط کشور به مردم ارائه شود.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پزشکی قانونی اظهار داشت: به برکت نظام جمهوری اسلامی، دسترسی به خدمات پزشکی قانونی برای همه مردم کشور یکسان است و به همان کیفیت که در تهران است در سایر نقاط کشور از جمله خراسان جنوبی نیز ارائه میشود.
وی ادامه داد: آنچه خیلی مهم بوده در این برنامه معرفی تجهیزات، نیروی انسانی و امکانات اداره کل پزشکی قانونی خراسان جنوبی به ویژه شهرستان بیرجند است.
مهدوی گفت: خوشحالیم از اینکه تجهیزاتی که در اداره کل استان مستقر است هیچ تفاوتی به لحاظ کیفی، اهمیت و ارزش با مراکز پیشرفتهای مانند آزمایشگاه تهران ندارد.
وی بیان کرد: پزشکان متخصص و کارشناسان در اداره کل پزشکی قانونی خراسان جنوبی مستقر هستند اما باید نیروی انسانی تقویت شود.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پزشکی قانونی اظهار داشت: همچنین باید در شهرستانهای دوردست استان که فاقد پزشکی قانونی هستند، پزشک مستقر کنیم تا دسترسی مردم این استان پهناور به خدمات آسانتر شود.
در این آیین که با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی همراه بود، از خدمات چهار ساله مصطفی جعفرزاده مدیرکل پیشین پزشکی قانونی خراسان جنوبی قدردانی و محمدعلی توکلی به عنوان مدیرکل جدید معرفی شد.