به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز دوشنبه در نشست هم اندیشی اعضای تشکل های بخش کشاورزی استان با اشاره به اینکه امسال سال سختی برای بخش کشاورزی است، اظهار داشت: در برخی از سایت ها همچنان مطالبی در خصوص انتقال آب مطرح می شود که صحت ندارد و تا امروز این مسئله منتفی است و هیچ برنامه ای برای خروج آب از استان وجود ندارد.
وی یکی از فرصت های ویژه استان را وجود مدیران ارشد آگاه به بخش کشاورزی خواند و افزود: تخصیص آب برای ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در این بخش است که با به ثمررسیدن آن بخش زیادی از مشکلات استان در بخش آب و میزان اراضی آبی برطرف می شود.
استاندار کردستان به اقدامات انجام شده در انتقال آب به شهرستان های استان اشاره کرد و گفت: برای اجرای پروژه انتقال آب از سد آزاد به قوچم یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
وی با بیان اینکه در مسیر این انتقال بیش از چهار هزار هکتار از زمینهای منطقه از آب بهره مند می شود، یادآور شد: سد ژاوه هم تنها به منظور استفاده کشاورزی احداث شده و آب آن قرار است به دشت های قروه و دهگلان انتقال داده شود.
استاندار کردستان گفت: دولت علاقه ای به انجام کار کشاورزی ندارد و اگر تشکل های این بخش قوی حضور پیدا کنند و کوتاهی نکنند دولت هم به بخش اجرا ورود نمی کند و فقط به حمایت و پشتیبانی از کشاورزان می پردازد.
مرادنیا با اشاره به اینکه در محصولاتی که استان تولید کننده عمده است باید قیمت توسط بهره برداران و اتحادیه های مربوطه تعیین شود، اظهار داشت : در گذشته قیمت پسته در بازار تهران تعیین می شد ولی اکنون چند سالی است که اتحادیه پسته داران رفسنجان این کار را انجام می دهد.
وی یادآور شد: امروز نرخ توت فرنگی در بازار توسط میدان میوه و تره بار تهران تعیین می شود و این باعث شده بیشترین سود نصیب دلالان شود.
استاندار کردستان گفت: برای اینکه سود حاصل از تولید توت فرنگی به جیب توت فرنگی کاران وارد شود نرخ گذاری آن باید توسط اتحادیه و تشکل مربوطه در این زمینه مشخص شود.
مرادنیا با اشاره به اینکه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی می تواند پشتیبانی مطلوبی از کشاورزان کند، اضافه کرد: امسال ۱۰۰ میلیارد ریال به این صندوق کمک می شود تا از آن طریق حمایت بیشتری از کشاورزان انجام شود.
تشکیل اتاق اصناف کشاورزی در کردستان
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این نشست اظهار داشت: تولید بخش کشاورزی استان در سال ۱۳۹۹ به سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسید که این میزان نسبت به سال ۱۳۹۸، ۶.۹ درصد افزایش یافت.
محمدفرید سپری با اشاره به اینکه بخش کشاورزی در اقتصاد و درآمدزایی مردم تاثیرگذار است، افزود: از خشکالی تنها کشاورز متضرر نشده بلکه بازاریان هم به دلیل کاهش خرید کشاورزان آسیب می بیند.
وی با اشاره به اینکه امکان افزایش تولید محصولات کشاورزی استان به پنج میلیون تن وجود دارد، اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد کشاورزان ما خرده مالک هستند لذا نیاز به تشکل های کشاورزی ضروری است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تحقیق و توسعه و بازاریابی را از جمله مهمترین رسالت های تشکل های بخش کشاورزی خواند و گفت: به دنبال تشکیل اتاق اصناف کشاورزی در استان هستیم که این مهم از هفته آینده اجرایی می شود.
سپری میزان خسارت خشکالی وارد شده به بخش کشاورزی استان را ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای حمایت از کشاورزان خسارت دیده برنامه هایی همچون استمهال وام آنها در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: سال گذشته یک هزار و ۹۱ میلیارد تومان تسهیلات به بخش کشاورزی استان پرداخت که منجر به ایجاد یک هزار و ۸۴ شغل جدید و تثبیت شغل برای بیش از ۱۶ هزار نفر شد.
مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان در این نشست اظهار داشت: شیوه درست مدیریت این است که برای روزهای بحرانی و خشکسالی برنامه داشته باشند.
اسعد فهمیی با اشاره به اینکه بانک کشاورزی در این شرایط سخت هم در کنار کشاورزان خواهد بود، افزود: تنها بخش کشاورزی در شرایط تحریم تولید ناخالص داخلی آن مثبت بوده و این نشان از تاثیرگذاری آن در اقتصاد کشور است.
وی تقویت بانک کشاورزی را تقویت بخش کشاورزی استان خواند و اضافه کرد: انتظار داریم کشاورزان حساب های خود را در این بانک متمرکز کنند.
مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان گفت: بیش از ۹۰ درصد پرداختی های این بانک در استان مربوط به بخش کشاورزی است که از این میزان ۶۰ درصد آن تسهیلات سرمایه ای بوده و این نوع تسهیلات موجب ایجاد فرصت شغلی و ثروت شده است.