لارستان- ایرنا- نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با تشریح و تبیین برخی اقدام ها و کارهای بزرگ در همه دولت های پیشین و ۱۲ دوره ریاست جمهوری ایران، از برجام به عنوان قوی ترین معاهده بین المللی در تاریخ ایران و یکی از برجسته ترین، با ارج ترین و بزرگترین دستاورد این دولت و حتی نظام یاد کرد.

محسن مهرعلی زاده روز دوشنبه در گفت وگوی تلویزیونی خود با مردم استان فارس اظهار داشت: برجام یک دستاورد ملی و کار بزرگ و ارزشمندی است که با تلاش تمامی ارکان و مجموعه نظام و حتی بارها با یاداوری ها ، ارشادات داهیانه و  نظارت های رهبری فرزانه به عنوان عالی ترین سطح اجرایی نظام این دستاورد مهم به ثمر نشست.

او افزود: شاید این نخستین بار درعمر تاریخ این کشوراست که ایرانیان توانستند نظریات خود را با افتخار و با صلابت اعلام و اعمال کنند و آنها حق غنی سازی برای کشورمان را در سازمان ملل  به رسمیت بشناسند.چندین تحریم ظالمانه که منجر می شد به جنگ و ناامنی علیه کشورمان نیز از طریق تصویب برجام خطرش از تاریخ پرافتخار کشور ایران برداشته شد.

وی با بیان اینکه برجام دستاورد های ارزشمند و بزرگتری نیز در ابعاد مختلف داشت ،گفت: البته برغم آنکه مردم انتظار و توقع بسیار زیادی از این دولت و بر پایه تصویب برجام داشتند اما با بدعهدی محض آمریکا و خروج از از آن همه آن دستاوردها و امیدها تا حدودی از دست رفت.

او گفت: آمریکا هیچ وقت دوست ما نبود و در اوایل انقلاب و حتی قبل از آن نیز بارها دشمنی خود بر ایرانیان را به اثبات رساند، با نیروهای وابسته خود در منطقه و به روشهای  مختلف بر کشور و ملت ما دشمنی کرده است.

 مهرعلی زاده یادآور شد: آمریکا جنگ هشت ساله را با کمک و از طریق صدام بر ملت ما تحمیل کرد و هشت سال جنگ وفشار و سختی را برای مردم و کشورمان رقم زد و تا امروز که با تحریم و تطمیع و تهدید و فشار همچنان بر مردم ما عناد می ورزد و هیچگاه دوست ایران نبوده است.

 وی تصریح کرد: آمریکا با تحمیل این فشارها و خروج از برجام و مسیری که این دستاورد بزرگ در حوزه های مختلف و در زمینه مبادلات تجاری و بازرگانی با جهان، افزایش میزان صادرات و سرمایه گذاری های بزرگ و رونق اقتصادی برای کشورمان به ارمغان آورده بود، با بدعهدی تمام این راه و مسیر توسعه ایران را بست برای آنکه مردم را از کشور و نظام بدبین و ناامید کند.

او تاکید کرد: امروزه اما مردم شجاع، سلحشور و قدرشناس ایران مصمم تر پای آرمان و ارزش های انقلاب خود ایستاده اند، اعتقاد و تعصب به ایرانی بودن ، بزرگ منشی و از خودگذشتگی ویژگی های بارز ایرانیان است و با همین بزرگ منشی مردم تاکنون تمامی این توطئه ها و عنادورزی های دشمن نیز خنثی شده است.

جلوی تمامیت خواهی ها خواهم ایستاد

مهرعلی زاده اظهار داشت: با وجود همه بزرگواری و قدرشناسی ملت اما برخی ناکارآمدی ها، فساد و رانت و تنگ نظری ها در داخل کشور مردم و ملت بزرگ ایران را امروزه سخت نگران ساخته است.

او گفت: یک سری افرادی که با تمامیت خواهی به دنبال اعمال نفوذ در بدنه اجرایی کشور هستند و به جای پرداختن به مسایل و بحران های اساسی و مشکلات مرم به تنگ نظری ها و محدودیت های فکری خود به دنبال گیردادن ها بی ثمر به چند جوان در پارک و یا گیر دادن به دوچرخه سواری دختران و یا آب پاشیدن های چند نوجوان هستند.

مهرعلی زاده بیان کرد: اما من فرزند ایرانم ، از خانواده ای متوسط بزرگ شده ام ، دردها و مشکلات جامعه و خیل عظیمی از مردم را می دانم و به ملت بزرگ ایران اطمنیان می دهم که مقتدرانه و مسئولانه جلوی همه این تمامیت خواهی ها خواهم ایستاد.

کشمکش های بی حاصل
مهر علی زاده یادآور شد: کشور ما در موقعیت و مقطع تاریخی خطیر قرار گرفته، امروز مردم ایران دست به انتخابی خواهند زد که با تکیه بر تجربیات گذشته راهی برای برون رفت از مشکلات پیچیده در کشور بیابند و با انتخاب خود خدمتگزاری به تمام معنا در خدمت مردم انتخاب کنند.

این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: امروز مساله معیشت ، فقر و تنگدستی و بیکاری، فاصله بسیار زیاد اجتماعی و طبقاتی بین قشرهای مختلف، تقسیم مردم به  اقشار فقیر و مرفه، افزایش سطح  خطر فقر و رسیدن خط فقر به ۷۰ درصد جامعه از جمله مشکلات و چالش هایی است که بخش عظیمی از مردم کشورمان با آنها دست و پنجه نرم می کنند.

 وی تصریح کرد: از طرفی نیز کشمکش های بی حاصل بین افراد و گروه های مختلف در ابعاد سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به اوج خود رسیده است.
خرید و فروش میز

او گفت: همچنین تاسف بارتر آن است که در کشوری زندگی می کنیم که با وجود همه نیت خیر بسیاری از مسئولان، اما باید اذعان کرد که دست ناپاکی، اختلاس و دزدی و فساد و دست یازیدن به بیت المال، فشار و تحمیل زندگی سخت بر مردم در رویه های اجرایی آن به ضوح قابل مشهود است.

وی یادآور شد: برخی اقدام های مسئولان که بهتر است بگوییم نامسئول، به دنبال گرفتن کرسی های مسئولیت به دنبال روش های ناصواب رفتند و برخی ها حتی کرسی خریدند، میز خریدند و کشور را به جایی رسانده اند و ایرانی که می تونست به به عنوان قوی ترین غنی ترین کشور منطقه تبدیل شود امروز با مشکلات متعدد مواجه شده است.

مهرعلی زاده ادامه داد: این اقدم ها باعث شده است که اعتماد مردم به نظام، به حاکمیت ومدیریت و به مدیران اجرایی به میزان قابل توجهی خدشه دار شود و این بی اعتمادی مردم به مسئولان ت حدی رسیده که چنانچه برخی مسئولان هم بخواهند کار درستی انجام دهند  باز هم مورد پذیریش مردم واقع نشود.

وی تصریح کرد: البته بیان این دردها و رنج ها و مشکلات انباشت شده نافی ناامید کردن مردم و ملت بزرگ ایران نیست و مردم باید بدانند که فرد یا افرادی امروزه  درجایگاهی قرار گرفته اند و بین خود و خدای خود و مردم خود پیمان بسته اند که مشکلات را حل کنند؛ از درد مردم با خبرند و ازآن پدری و مادری که شرمسار از آوردن نان برای فرزندان است با خبراست و یا پدری که از کار بیکار شده و حتی در تامین کمترین هزینه های زندگی نتوان شده نیز مطلع است.

او با طرح این سئوال که آیا تنها مطلع شدن، دیدن و فهمیدن و آزمون کردن مشکلات می تواند برای حل مشکلات جامعه موثر باشد، تصریح کرد: من فردی از خانواده ای متوسط جامعه هستم، هم مشکلات مردم را دیده ام و برای رفع انها برنامه های مدون و منسجم تدوین کرده ام.

او گفت: این رویکرد و دیدگاه که بگوییم عده ای به تنهایی در مرکز بنشینند و مشکلات مردم و جامعه را بدون نگاه به ظرفیت های درونی و استان های مختلف حل کنند این یک استدلال نادرست است.

وی تصریح کرد: برخی ها برای گرفتن کرسی های ریاست جمهوری به دنبال روش های ناصواب رفته اند ما نمی خواهیم که برخی اقدام های مسئولان گذشته را به کار ببریم ، مردم باید واقعیت های جامه را بدانند.

مهرعلی زاده تاکید کرد: برخی ها در این کشور که می توانست به عنوان غنی ترین و قوی ترین کشور منطقه تبدیل شود با ناکارمدی و خرید و فروش میز و مسئولیت ایران را به جایگاهی رسانده اند که حتی برخی کشورهای ناشناخته منطقه نیز در حال پیشی گرفتن از این کشور شده اند.

این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه ۱۲ دوره ریاست جمهوری در ایران را پشت سر گذاشتیم گفت: بهترین دوره طلایی که در بدترین شرایط و تحمیل مشکلات و فشارها قرار داشتیم در دولت موقت در دهه ۶۰ و دوره اصلاحات بود.

وی گفت: تلاش ها و اقداماتی که در دولت موقت در زمان جنگ انجام شده و درآن شرایط سختی  که مردم نگران بودند، تحریم ها حتی در سخت ترین شرایش بر کشور تحمیل شده بود و امکان صادر شدن نفت نبود و زندگی بر مردم سخت بود اما در یک چیز به عوان محرک و امید برای حل مشکلات مردم وجود داشت و ان همان سرمایه بزرگ اعتماد بین مردم و مسوولان و کارگزاران نظام که در عالی ترین سطح بود.

وی تصریح کرد: یک طرف بمباران و جنگ و خانواده های که حتی دو یا پنج فرزند شهید داده بودند اما در همین شرایط مردم به یاری مسئولان می شتافتند و با اعتمادی که وجود داشت و زن خانه داری حتی با نهایت بزرگواری و غیرت ایرانی بودن خود دست بندش را می فروخت و برای تامین هزینه های جنگ و رزمندگان در اختیار مسئولان می گذاشت.

او گفت: نظام صحیح اقتصادی بر دولت حاکم بود، در آن شرایط با تنها ۶ و نیم دلار درآمد نفتی که حدود سه و نیم دلار آن صرف هزینه های جنگ و تنها سه دلار آن برای بقیه امور کشور صرف می شد اما حداقل های زندگی و انرژی  و ویتامین ها و پروتئین های مردم تامین بود.

وی با بیان اینکه اعتماد امت به نظام و انقلاب و مسئولان در بالاترین سطح بود، گفت: مردم در دهه شصت و در اوج جنگ از یک طرف شهید می دادند، فرزنداننشان زیر شلیک گلوله دشمن بود و کشور زیر بمباران و حتی برخی خانواده ها بودند دو ، سه تا پنج فرزند شهید را تقدیم می کردند.

عزتمندی ایران در دولت اصلاحات 
وی همچنین به دستوردهای ارزشمند دولت اصلاحات نیز اشاره کرد و گفت: ایران در این دوره هشت سال دولت اصلاحات در اوج عزت و اقتدار و سربلندی بود،  و نظریه گفت و گوی تمدن ها در جهان طنین انداز شد.

مهرعلی زاده بیان کرد: صلح و دوستی گفتمان غالب ایران در دوره اصلاحات در جهان و سازمان ملل شد و این موضوع در سازمان ملل و به عنوان یک نظریه حاکم از سوی ایران و در ادبیات سیاسی جهان قد برافراشت.

وی تصریح کرد: ارز در طول دو دوره دولت اصلاحات روی  ۶۰۰ تا حداکثر ۸۰۰ تومان ثابت ماند، تورم نزدیک ۴۸ تا ۵۰ درصد کنترل شد و به زیر ۱۰درصد رسید و تک رقمی شد.

او اظهار داشت: افتخار ایرانیان و شاخص های زندگی ، سلامت اداری، بهبود فضای کسب و کار ارتقا پیدا کرد و این روند و اوج گیری ایران بر قله های پیشرفت و بازسازی تمدن ایرانیان در سیر تحولات سیاسی جهان به خوبی پیش رفت.

 مهرعلی زاده گفت: دو دولت سازندگی و دولت های نهم و دهم نیز بعد از دولت اصلاحات کارها و اقدام های بزرگی به سرانجام رسید و بی انصافی است که اقدام ها و تلاش های آنها را ارج نگذاشت.