بابک دینپرست شامگاه دوشنبه در گفتگو با خبر نگار ایرنا اظهار داشت: همانگونه که قبلا هم در خبرهای متعددی آمده است، وزیر کشور از سوی معاون اول رئیس جمهوری به عنوان جانشین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان سیستان و بلوچستان انتخاب شده است.
وی ادامه داد: ۲ سند توسعه و محرومیتزدایی برای مناطق سیستان و بلوچستان تهیه شده که سند سیستان با ۱۱۰ بند و سند بلوچستان با حدود ۵۰۰ بند مصوبه به دست رئیس جمهوری رسید و دستورات لازم را به ۲۴ وزارتخانه و دستگاه اجرایی برای اجرا ابلاغ کرد.
معاون وزیر کشور تصریح کرد: مهمترین اهداف سفر ما به جنوب سیستان و بلوجستان بررسی روند تحقق بندهای مربوط به این ۲ سند بود. طبق بررسیهایی که استاندار سیستان و بلوچستان انجام داده بود، سند سیستان حدودا ۴۹ و سند بلوچستان ۵۵ درصد پیشرفت دارد که میانگین این اسناد حدود ۵۲ درصد پیشرفت را نشان میدهد.
وی ادامه داد: برای راستی آزمایی موضوع، بسیاری از پروژهها که در ۲ شهرستان چابهار و کُنارک بود بازدید شد و چند پروژه نیز فردا (سهشنبه) بازدید خواهد شد.
دینپرست در خصوص اینکه چند تن کالا و چند تن کالای اساسی در کشور وجود دارد پاسخ داد: هشت میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا در کشور وجود دارد که از این میزان چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن آن کالای اساسی است، بررسی لازم انجام شد که به میزان ۱۱۹ هزار تن از این کالاهای اساسی در حوزه بندر چابهار قرار گرفت.
وی ادامه داد: درخواست هایی بود، از جمله ایجاد آزمایشگاههای مرجع برای چابهار که توافق شد اداره کل بندر ساختمان مورد نظر را تامین کند که امیدواریم طی یک ماه آینده آزمایشگاه راهاندازی شود. درخواستی بود برای تامین خودروی بیشتر برای حمل و نقل کالاها از استان که تصمیماتی در این مورد گرفته شده و در تهران مورد بررسی قرار میگیرد.
دین پرست در خصوص اینکه زیر ساختها و تجهیزات بندر چابهار را در حوزه تجارت و ترانزیت چطور میبینید پاسخ داد: با توجه به گزارشی که مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان داد مشخص است که تحول بسیار خوبی ایجاد شده است، هم از نظر توسعه بندر و هم از نظر تامین تجهیزات و امکانات، برخی از تجهیزاتی که برای بندر چابهار خریداری شده در منطقه هم وجود ندارد، اقداماتی هم که در حوزه مسوولیت اجتماعی انجام میدهند قابل تقدیر است.
فردا (سهشنبه) معاون وزیر کشور از سایر مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان بازدید خواهد کرد.