بوشهر- ایرنا- مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری بوشهر گفت: حضور پرشور و متعهدانه مردم در پای صندوق‌های رای در طول تاریخِ شکل‌گیری نمادهای دموکراسی در این سرزمین، بیانگر تعصب و عِرق ملی ایرانیان و نشان از خلق فرصت و امید برای اصلاح امور است.

مریم آذر شب روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همچنین حضور مردم در پای صندوق‌های رای نشان از ملتی صلج جویانه دارد که در صدد اصلاح امور از مبادی انتخابات است و فرصتِ انتخاب اعتباری بر مخیر بودن و شریک شدن در خلق فرصت های پیش رو است.

وی اضافه کرد: مردم به اهمیت حضور درپای صندوق‌های رای واقف هستند و یقین دارند اصلاح روش‌ها و تغییر امور تنها از طریق انتخابات و برگزیدن مصلحان و صالحان امکان پذیر است.

آذر شب ادامه داد: انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از بهترین فرصت‌های در سطح محلی و استانی برای حضور بانوان در عرصه‌های برنامه ریزی و تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری است که می‌تواند موقعیت‌هایی برای جامعه زنان فراهم آورند تامطالبات و خواسته های خود را بهتر، راحت تر، اثرگذارتر و باقدرت بیشتری طرح و پیگیری کنند. 

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر بیان کرد: این فرصت برای انتخاب افرادی که قرار است با تصدی پست‌ها وکرسی‌هایی برای مردم تصمیم بگیرند فراهم شده‌است؛ نامزدهایی که براساس برنامه‌های خود بتوانند مردم را جلب وجذب و به عنوان گزینه انتخابی به آنها رای دهند فراهم است، انتظار می رود نامزدها اخلاق مدارانه خود را در معرض انتخاب قرار دهند.

وی ادامه داد: نکته مهم در مورد بخش قابل توجهی از نامزدها در تمام عرصه های انتخاباتی در طول سال‌ها برگزاری انتخابات که باید بر آن تأمل شود؛ این است که به طور معمول بدون ملاحظه و مدنظر قرار دادن شرایط واقعی جامعه وعده‌های انتخاباتی را طوری انتخاب می‌کنند که نشان می‌دهد اشرافیت کامل به موضوع‌های مختلف ازجمله درحوزه زنان و خانواده ندارند وتنها تلاش می‌کنند باسردادن شعارهایی شورانگیز بدون شعورانگیزی اقدام به جلب آرای مردم کنند.

آذرشب یادآورشد: بیشترسخنان نامزدهای انتخاباتی بویژه در صحنه انتخابات ریاست جمهوری درحوزه بانوان و خانواده شعارگونه است تا اینکه متناسب باحقیقت و حتی نزدیک به واقعیت باشد و این باعث شکل گرفتن یکسری انتظارات در مخاطبان و جامعه هدف پیام‌های انتخاباتی نامزدها می‌شود که بدلیل تناسب نداشتن با واقعیت و شرایط واقعی، ممکن است درآینده به یک مطالبه بحق یا خلاف واقع تبدیل شود.

وی بیان کرد: اگر شعارهای و وعده‌های انتخاباتی بر اساس آگاهی، دانش و دانایی، حق وحقوق، قانون و مقرارت، شرایط فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، عرفی وشرعی شکل بگیرد افراد متوجه می‌شوند این شعار وپیام نامزد یک انتظار واقعی ایجادمی کند و یا تنها شعار است و بر درخت پر شاخ و برگ این وعده‌های انتخاباتی خلاف واقع محصولی جز بی اعتمادی شکوفه نخواهد زد.

مدیرکل اموربانوان وخانواده استانداری بوشهر اضافه کرد: در این شرایط، انتظاراتی بر اساس وعده‌های انتخاباتی درجامعه شکل می‌گیرد که اگر این انتظارات برآورده نشود باعث افول سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی، امید و مشارکت اجتماعی می‌شود.

آذرشب ادامه داد: باید وعده‌های انتخاباتی نامزدها را بتوان به چالش کشید و فرصتی فراهم شود تا نامزدها ازطرف بخش آگاه جامعه، اصناف و اقشار مختلف درحوزه‌های گوناگون و متنوع اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی موردپرسش و پاسخ قرار بگیرند به نحوی که در هر زمینه‌ای وعده یا شعار می‌دهند یا برنامه و طرحی  ارائه می‌کنند؛ نخبگان آن بخش آنها را مورد پرسش قرار داده و وادار به پاسخ نمایند؛ تا عیارها سنجیده شود.

وی گفت: امروز سند ارتقای وضعیت زنان وخانواده استان بوشهر به عنوان ادعانامه زنان و سندی مبنایی است که با بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و خبرگان شهرستان‌های دهگانه این استان با مشارکت جامعه محلی تنظیم به نحوی که در زمان حاضر دراستان بوشهر برای هر شهرستان ۲۰ مساله زنان و خانواده ذیل سند احصا شده‌است و باید دید این وعده‌های انتخاباتی چقدر با مبانی نظری و عملیاتی این سند مطابقت دارد.

آذر شب افزود: رسانه‌ها می‌توانند با احصاء وعده‌های انتخاباتی و برنامه‌های ارائه شده از سوی نامزدها و تطابق با سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده استان مطالبه گر و پرسشگر ادعانامه زنان باشند و فرصت پرسش و پاسخ را فراهم آورند و در خلق فضای تعاملی پرسش و پاسخ نقش بیافرینند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر تاکیدکرد: زنان ۵۰ درصدجمعیت کشور را به خود اختصاص داده و با اجماع بر یک نامزد می‌توانند نتیجه انتخابات را تغییردهند؛ به طور یقین این حجم از نقش وتاثیر، برهیچ یک ازنامزدهای انتخابات پوشیده نیست.

وی تاکیدکرد: در این صورت مسئولیت ضربه‌هایی که به شاخصه‌ها و سنجه‌های اجتماعی وارد می‌شود برعهده نامزدهایی است که خلاف واقع وعده می‌دهند؛ به همین دلیل باید نامزدها محتاطانه، متعهدانه و مسئولانه تر و با احترام به شعور و آگاهی جامعه، شعارها و وعده‌های انتخاباتی خود را انتخاب و اصول اخلاقی را رعایت کنند.

آذرشب اضافه کرد: اگرزنان خواهان توجه، جریان سازی و گفتمان سازی بیشتر در سطح جامعه به مطالبات خود هستند؛ اگر خواهان شنیده شدن هستند بهتر این است که کرسی‌های بیشتری در پارلمان‌های مشورتی در اختیار داشته باشند؛ اگر حضور زنان درپارلمان‌های مختلف کمرنگ باشد نمی‌توان انتظار داشت تصمیم‌هایی که جایگاه‌های سیاست گذاری، برنامه ریزی و تصمیم گیری بیرون می‌آید متناسب باشرایط و واقعیات جامعه زنان باشد.

به گفته آذرشب، اگر امروز لایحه حفظ کرامت وتامین امنیت برای زنان که با اجماع دو قوه قضاییه و مجریه با پیگیری های مستمر و مصرانه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به مجلس راه می‌یابد نتیجه ساختاری است که زنان در آن تصمیم می‌گیرند و سیاست می‌چینند دادن تابعیت ایرانی به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی باپدران دارای تابعیت خارجی شکل گرفته نتیجه پافشاری فراکسیون مجلس قبل و نتیجه پارلمانی است که زنان در آن صاحب کرسی هستند؛ زنانی که ازحقوحق زنان دفاع می‌کنند.

وی اظهارکرد: بانوان، همیشه تاریخ این مرز و بوم، دوشادوش مردان درتمامی میدان‌ها حضورداشته‌اند وهیچ قدرتی نخواهد توانست بر نقش وحضور آنها دراین سرزمین، قلم نادیده گرفتن بکشد.

آذرشب بیان کرد: سیستم تمهید شده در رسانه ملی برای مناظره‌های انتخاباتی نامزدها با نادیده گرفتن زمینه مشارکت مردم و تعاملی مناظره‌ها و تخصیص ندادن بخشی از زمان برنامه به حضور پرسشگر مردم، حق و حقوق شهروندی جامعه را به نوعی نادیده گرفت.

وی یادآورشد: نامزدهای انتخاباتی باید دست ازپیام‌های شعارگونه بردارند و متوجه باشند بایک مخاطب آگاه و با دانش طرف هستند.

انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر، روستا و عشایر همزمان با سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، دومین میان دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و نخستین میاندوره‌ای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.