زاهدان- ایرنا- رای اولی‌ها در انتخابات ۱۴۰۰ نخستین عرصه فعالیت سیاسی خود را آغاز و برای مشارکت صحیح در اداره امور کشور و تعیین سرنوشت خود و سایر اعضای جامعه به پای صندوق‌های رای خواهند رفت.

 انتخابات در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به عنوان مظهر حضور مردم و آزادی انتخاب برای مشارکت در سرنوشت خود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است در این میان جوانان به عنوان سرمایه‌های مهم اجتماعی نقش مهمی در این حضور دارند و در میان این جوانان حضور رای اولی‌ها به عنوان نخستین تجربه‌کنندگان مشارکت سیاسی در تعیین سرنوشت کشور بسیار ارزشمند است.

ماده ۲۷ قانون انتخابات جمهوری اسلامی ایران شرایط و ضوابط شرکت در انتخابات را برای رای‌ اولی‌ها مشخص می‌کند که در آن باید فرد و جوان شرکت‌کننده در انتخابات ۱۸ سال تمام، تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته و عاقل‌ باشد در انتخابات پیش‌رو و در کنار سایر اقشار جامعه جوانانی حاضر می‌شوند که  تکلیف و جشن سیاسی خود را پس از چندین ماه و روز مطالعه دقیق و بررسی همه‌جانبه با یک انتخاب سرنوشت‌ساز مشخص می‌کنند.

حال با توجه به اینکه در این دوره ۷۳ هزار نفر رای اولی در سیستان و بلوچستان برای نخستین بار پای صندوق‌های اخذ رای حضور خواهند یافت پای صحبت تعدادی از این جوانان  نشسته تا از دلایل مشارکت در انتخابات و خواسته‌هایشان بشنویم.

نخستین حضور سرنوشت‌ساز

فاطمه‌زهرا شهرکی رای اولی است که در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات؛ گفت: من می‌خواهم رای دهم تا با این کار به دشمنان نظام و انقلاب نشان دهم جوانان این سرزمین در هر سن و سالی و در هر برهه‌ای پشت نظام و انقلابشان ایستاده‌اند.

وی ادامه داد: معتقد هستم با شرکت در انتخابات دین خود را نسبت به انقلاب و خون شهیدان ادا می‌کنم چرا که شرکت در انتخابات و حضور در پای صندوق‌های رأی یک چیز را به جهانیان ثابت می‌کند که ما با وجود همه مشکلات به انقلاب و ولی فقیه خود علاقه‌مندیم و پای آرمان‌های خود ایستادگی می‌کنیم.

این جوان رأی اولی گفت: من دوست دارم معلم شوم به آینده فرزندان ایران که قرار است به آنان درس چگونه قاسم سلیمانی شدن را بیاموزم حساس هستم و می‌دانم که آینده آنان به انتخاب امروز ما وابسته است.

وی تصریح کرد: باید فرد و داوطلبی را انتخاب کنیم که با جرأت و شجاعت به نقشه‌های دشمن علیه نسل جدید ما پی ببرد و با تمام وجود خود در مقابل دسیسه‌های دشمن ایستادگی کند.

غزل شمس دیگر رای اولی زاهدانی گفت: سیستان و بلوچستان مظهر وحدت ملی و یکپارچگی و اتفاق همه گروه‌ها و قومیت‌ها است و من با رای دادنم ثابت می‌کنم متحدتر از گذشته در کنار هم‌استانی‌هایمان ایران را دوست دارم.

وی با بیان اینکه رییس جمهور بزرگترین مقام مجری و تعیین‌کننده بسیاری از پیشرفت‌ها و موفقیت‌های کشور خواهد بود، است افزود: انتخابات مظهر مردم‌سالاری است و جایگاه و مسیر حرکت دولت و ملت را مشخص می‌کند.

این رای‌اولی با بیان اینکه من خیلی خوشحال هستم که می‌خواهم رای دهم و صبح اول وقت در انتخابات شرکت می‌کنم خاطرنشان کرد: من به کسی رأی می‌دهم که به گفته رهبرم قوی باشد و بتواند ایران را قوی‌تر کند و مشکلات اقتصادی را حل و به آینده جوانان بیشتر بها دهد.

سهیلا ریگی یکی دیگر از جوانان رای اولی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: بسیار خوشحال هستم که می‌توانم در انتخابات  سیزدهمین دوره ریاست جمهوری شرکت کنم و با رای خود در سرنوشت کشورم سهیم باشم.

وی با بیان اینکه کشور ما در شرایط حساسی قرار دارد و بیشتر کشورها و مردم دنیا چشمشان به حضور ملت ایران در این انتخابات دوخته شده است بیان کرد: من به عنوان یک جوان بلوچ حتما در این انتخابات سرنوشت‌ساز شرکت می‌کنم و سایر هم سن و سال‌های خودم را نیز برای مشارکت در این صحنه مهم سیاسی دعوت می‌کنم.

سپیده میری یکی دیگر از افراد حاضر در این گفت‌وگو افزود: من به عنوان یک رای اولی تحقیقات بسیاری را برای شناسایی فرد منتخب و شایسته انجام داده و خدا را شکر توانستم فرد مورد نظرم را از بین نامزدهای ریاست جمهوری پیدا کنم.

وی با اشاره به اینکه مردم با بینش، آگاهی و تحقیق بسیار فرد اصلح تر را انتخاب کنند و فریب برخی گرایش‌ها و تبلیغات غیر واقعی و تحقق نیافتنی را نخورند بیان کرد:  از فردی که در آینده انتخاب می‌شود درخواست می‌کنم شوق و اشتیاق و امید جوانان را به یاس تبدیل نکنند جوانانی مانند من که برای نخستین بار وارد این عرصه شده‍‌ام انتظار دارم فرد منتخب تنها به فکر خود و اطرفیانش نباشد بلکه منافع ملی را بیشتر از منافع شخصی در نظر داشته باشد.

 رای‌اولی‌های شیعه و سنی در کنارهم 

مسلم شه‌بخش دانشجوی اهل سنت رای‌اولی گفت: طبق فرموده شهید بهشتی که «دانشجو مؤذن جامعه است، اگر خواب بماند نماز امت قضا می‌شود» ما دانشجویان در خط مقدم این جامعه قرار داریم و دنبال کردن آرمان‌ها و ارزش‌ها برعهده ما بوده و است.

وی افزود: در عصر کنونی که دنیا به وضوح به عرصه نبرد حق علیه باطل بدل گشته است و ایران در مقابل خبیث‌ترین شیطان دوران، آمریکا و متحدانش تمام قد ایستاده است، مردم ایران باید محکم‌تر از قبل پشت رهبرشان بایستند تا آسیبی به این مرز و بوم نرسد.

این دانشجو رای اولی بیان کرد: بر خود واجب می‌دانم که ملت خود را همراهی و با شرکت در انتخابات برای اولین بار به نوبه خود مشت محکمی باشم بر دهان یاوه‌گویی این شیطان و به اندازه خودم هر چند کم انتقام سردار عزیزمان را از این جنایتکاران بگیرم.

وی خاطر نشان کرد: در عصر حاضر اهمیت شرکت در انتخابات بیش از هر زمان دیگری فزونی یافته هم‌استانی‌های من باید از هر قشر و مذهب و جناح سیاسی به میدان آمده و بار دیگر دشمن را ناکام بگذارند.

رای اولی‌ها و تجربه‌ای فراتر از ذهنیت مشترک

رای اولی‌ها همیشه مورد توجه بوده و هستند آن‌ها اولین مشارکت سیاسی خود را در فرایند انتخابات جدی مثل ریاست جمهوری تجربه می‌کنند تجربه‌ای که فراتر از ذهنیت مشترک همه‌ی آن‌ها در مورد سرنوشت جهان آینده‌شان است رای اولی‌ها با انتخاب‌هایشان به قدرت تصمیم‌گیری و به نوعی بلوغ سیاسی و بزرگ شدن نزدیک می‌شوند و  خود را در اداره کشورشان دارای اراده قطعی می‌بینند این انتخابات هم به مانند انتخابات‌های گذشته عرصه حضور حداکثری رای اولی‌ها خواهد بود و رای اولی‌های سیستان و بلوچستان اعم از شیعه و سنی نیز خود را برای این روز بزرگ آماده می‌کنند.

انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ ایران سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در کشورمان است که در ۲۸ خرداد امسال همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزار و طی آن هشتمین رییس‌جمهور ایران با آراء مردم انتخاب می‌شود.