علی اصغر مونسان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا به بازدیدش از منطقه کلیبر و پل های تاریخی خداآفرین اشاره کرد و افزود: مرمت و ثبت جهانی مشترک پلهای تاریخی خداآفرین با جمهوری آذربایجان مورد تاکید بوده و این موضوع در دستور کار وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه شهرستان خداآفرین به لحاظ قرارگیری در منطقه آزاد ارس و همجواری با کشور دوست و همسایه جمهوری آذربایجان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اظهار کرد: خداآفرین سفیر فرهنگی، تاریخی و دیپلماسی گردشگری منطقه شمال غرب کشور محسوب میشود که باید در راستای ارتقای سطح زیرساختهای آن اقدامات ویژهای انجام شود.
مونسان ادامه داد: پلهای تاریخی خداآفرین به لحاظ قدمت و موقعیت ویژه بین کشور ایران و جمهوری آذربایجان باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
وی با ابراز تاسف از اینکه پلهای تاریخی خداآفرین طی سالها دچار آسیبهای جدی شده است، یادآور شد: مرمت و اصلاح این آثار ارزشمند تاریخی اضطراری بوده و باید اولویت میراث فرهنگی آذربایجان شرقی باشد.
مونسان با اشاره به اینکه مرمت و ثبت جهانی پلهای تاریخی خداآفرین به صورت مشترک با جمهوری آذربایجان، توسط این وزارت پیگیری خواهد شد، گفت: با توجه به اینکه این پلهای تاریخی با جمهوری آذربایجان مشترک است، لذا رایزنی با همتای آذربایجانی را در دستور کار قرار خواهیم داد تا علاوه بر اقدام به مرمت و ثبت جهانی مشترک، دیپلماسی گردشگری دو کشور را توسعه دهیم.
به گزارش ایرنا، پل های خداآفرین به تعداد ۲ فقره و با فاصله ۸۰۰ متر از یکدیگر در نقطه باریک رودخانه ارس ساخته شده اند؛ این ۲ پل از نظر مهندسی و معماری با یکدیگر تفاوت دارند؛ یکی از آن ها با سنگ سفید ساخته شده و ۱۱ دهانه دارد، بلندیش ۱۲ متر و طول آن ۱۳۰ متر است.
پل دیگر با آجر پخته ساخته شده است که ۲۰۰ متر طول، ۵/۴ متر عرض و ۱۵ دهانه دارد و اندازه آجرها و معماری این پل، تاریخ احداث آن را به سده ۱۳ شمسی مربوط می کند.
مونسان روزهای یکشنبه و دوشنبه این هفته برای افتتاح چند طرح در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین بازدید از طرح های عمرانی این حوزه به آذربایجان شرقی سفر کرده بود.