به گزارش ایرنا، ایرج موفق شامگاه چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در نشست روز گذشته کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان اصفهان، راهکارهای ورود به حوزه این اتحادیه مطرح شد، افزود: ما با ۶ کشور جنوب شرق آسیا که جزو آسه آن هستند در زمینه صادرات وارد مذاکره شدیم تا کالاهای واجد شرایط خود را از طریق صندوق کالا صادر کنیم.
وی اظهار داشت: در این تجارت، یکسری اقلام و کالاهای مورد نیاز استان اصفهان و نیز یکسری کالاهای مورد نیاز کشورهای "آسه آن" لحاظ شده است.
رییس سازمان صمت اصفهان در باره ارتباط اصفهان با کشورهای مورد بحث تصریح کرد: پیش از این وضعیت تجارت ما با کشورهای "آسه آن" بصورت پراکنده بود، اما امروز بصورت منسجم موضوع صادرات و واردات و افزایش مراودات بین طرفین، مطرح و قرار شد تا وارد عرصه مبادلات شویم.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته این تبادل بین استان ما و حوزه جزو "آسه آن تنها" در بخش مواد غذایی بود اما امروز موضوع صادرات مصالح ساختمانی، قطعات صنعتی، خدمات فنی و مهندسی هم با این کشورها عملیاتی شده است و بزودی هزینه انتقال کالا از طریق تخصیص یارانه توسط سازمان توسعه تجارت ایران به این حوزه اختصاص داده می شود.
موفق همچنین گفت: با توجه به قرارداد خواهرخواندگی بین اصفهان و کوالالامپور ، قرار است حوزه مبالادت تجاری بین دو خواهرخوانده نیز فعالتر شود.
رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در جلسه روز گذشته و برای حل مشکلات بخش صادرات مصوب شد که از قانون مجلس برای ارتباط با کشورهای عضو "آسه آن" استفاده شود.
کریم سلیمی با اشاره به به اعزام هیات تجاری به کشورهای ارمنستان و کنیا گفت: در جلسه مزبور همچنین تصویب شد که توسعه صادرات و زیرساختهای صادراتی که هر سال به سازمان توسعه صادرات "آسه، آن" معرفی میشود، امسال نیز معرفی و کمک بلاعوض دریافت شود.
به گزارش ایرنا، جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان اصفهان روز گذشته(سهشنبه) با حضور تکیه سادات، رییس شورای تجاری ایران و "آسه آن" برگزار شد.
اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا که بیشتر با نام اختصاری "آسه آن" شناخته میشود، یک سازمان بینالمللی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در آسیای جنوب شرقی است.
این سازمان در هشتم اوت ۱۹۶۷ توسط تایلند، اندونزی، مالزی، سنگاپور و فیلیپین برای همبستگی علیه گسترش کمونیستها در ویتنام و شورشهای درون مرزهای خود این کشورها تأسیس شد.
نگاهی به آمارها نشان میدهد این بلوک اقتصادی اگرچه تاکنون با فرازها و فرودهای فراوانی روبرو بوده اما در نهایت توانسته است مدلی موفق از تجارت درون منطقهای را در معرض نمایش قرار دهد.
در حال حاضر "آسه آن" پنجمین اقتصاد بزرگ جهان به شمار میآید که براساس برنامهریزیهای درون منطقهای، پیش بینی شده است این بلوک اقتصادی تا سال ۲۰۳۰ به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود.
همچنین گزارشهای سالانه اتحادیه جنوب شرق آسیا حاکیست که کشورهای عضو این بلوک در نیم قرن اخیر بخوبی توانستهاند مدل موفقی از همکاریهای اقتصادی- تجاری درون منطقه ای را به نمایش گذارند، بگونهای که هر سال شاهد رشد تولید ناخالص داخلی این اتحادیه در جهان هستیم.