اهواز - ایرنا - اداره کل میراث فرهنگی، حکم دبیرخانه شهر ملی مینای صبی اهواز را پس از گذشت ۲ سال از ثبت آن، به شهرداری اهواز ابلاغ کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری اهواز، حکم دبیرخانه شهر ملی مینای صبی که از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ابلاغ شده، همزمان با آغاز هفته صنایع دستی، در دیدار نوشادی شهردار اهواز و موسوی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان به این شهرداری ابلاغ و سند ثبتی شهر ملی مینای صبی تحویل داده شد.

شهردار اهواز یکی از اولویت‌های اساسی شهرداری را بر اساس برنامه پنج ساله توسعه صنعت گردشگری شهری بیان کرد که مبنای آن میراث فرهنگی و اجتماعی و کالبدی شهر است.

ابراهیم نوشادی افزود: رونق یک شهر تاریخی که صاحب میراثی باستانی و فرهنگی است جزو وظایف ذاتی شهرداری است که متاسفانه ما در گذشته عملکرد مناسبی در این خصوص نداشتیم.

وی اضافه کرد: امیدواریم با همکاری شهرداری و میراث فرهنگی فضای مناسبی در زمینه توسعه صنعت گردشگری و حفظ میراث فرهنگی ایجاد کرده تا گذشته را جبران ، و به حفظ و احیای بافت فرسوده و تاریخی شهر کمک کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و توسعه صنایع دستی خوزستان نیز گفت: در این دیدار علاوه بر سند شهر ملی مینای صبی، حکم دبیر شهر ملی مینای صبی نیز به شهردار اهواز ابلاغ شد.

سید حکمت‌اله موسوی اظهار امیدواری کرد که این اقدام سبب راه اندازی دبیرخانه شهر ملی مینای صبی در کلانشهر اهواز و ترویج صنایع دستی از جمله صنعت میناکاری که خاص شهر اهواز است، شود.

وی افزود: امیدوارم این اتفاقات و همگرایی‌ها منجر به ایجاد اشتغال بیشتر در این حوزه و ارزآوری و صادرات این هنر اصیل مردم خوزستان و به ویژه کلانشهر اهواز شود.

بر اساس این گزارش، مرداد ۱۳۹۸ اهواز به عنوان شهر مینای صبی، و دزفول به عنوان شهر کپوبافی از استان خوزستان در فهرست آثار ملی ثبت شدند.

فرآیند ملی ‎شدن شهرها و روستاها حرکتی است که در راستای برندسازی، معرفی و ارتقای جایگاه صنایع دستی شهرها و روستاهای مختلف و نیز هنرمندان رشته‌‎های گوناگون است.

نخستین نشست مشترک بین اداره میراث‌ فرهنگی اهواز و شهرداری برای ایجاد و راه‌اندازی دبیرخانه شهر ملی مینای صُبی نیز اسفند ۱۳۹۹ برگزار شد.

مینای صبی از رشته‌های هنری خاص خوزستان بوده که توسط هنرمندان صنایع دستی صابئین مندایی تولید می‌شود. در گذشته میناکاری بر روی احجام نیز صورت می‌گرفته اما اکنون بیشتر بر روی زیورآلات انجام می‌شود. مینای صبی در سال ۱۳۹۱ با شماره ثبت ۵۱۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

صابئین مندایی پیروان حضرت یحیی (ع) از پیامبران بزرگ الهی هستند و عقیده دینی آنها برگرفته از عقیده حضرت آدم (ع) است که تا آخرین پیامبر آنها حضرت یحیی(ع) ادامه یافته است.
دین صابئین مندایی از قدیمی ترین آیین های الهی است و اصلی ترین رکن دینی آنها غسل تعمید است. اهواز، سوسنگرد، شوشتر و ماهشهر بیشترین محل سکونت آنها در خوزستان است.