به گزارش ایرنا، محمدرضا نوروزپور از جمله این کارشناسان است که امروز در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: بیانیه ناتو در مورد ایران توهین آمیز و گستاخانه است. ناتو باید قبل از موعظه به دیگران، موقعیت اخلاقی از دست رفته خود در نتیجه همدستی در جنایات جنگی در افغانستان و مناطق دیگر را بهبود بخشد.
وی افزود: برابر دانستن قربانی و متجاوز را متوقف کنید، در عوض عضو اصلی خود را وادار به احترام به قانون کرده و به قلدری پایان دهید.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز برابر انگاشتن طرف متضرر و طرف خرابکار از سوی جی ۷ را نشانگر یک رویکرد معیوب و سیاسی ارزیابی کرد و خواستار پایبندی کشورهای عضو ناتو و جی۷ به قوانین بینالمللی شد.
سعید خطیب زاده طی پیامی که امروز در صفحه شخصی خود در توئیتر منتشر کرد، نوشت: ناتو و جی۷ با آن سابقه فاجعهبارشان در منطقه ما، از هیچ جایگاه برتری برخوردار نیستند که از آنجا دیگران را موعظه کنند، خصوصا در قبال ایران که لنگر صلح و امنیت در منطقه است.
وی با بیان اینکه برابر انگاشتن طرف متضرر و طرف خرابکار، تنها نشانگر یک رویکرد معیوب و سیاسی است، تصریح کرد: به جای خطابه خواندن برای دیگران، به قوانین بینالمللی پایبند باشید.
به گزارش ایرنا، سران ۷ کشور صنعتی نیز در بیانیه ای ضمن ایراد اتهاماتی در مورد جنگ های نیابتی در منطقه، از ایران خواستند که نقشی سازنده در توسعه صلح و ثبات منطقه ای داشته باشد.
سران جی ۷ در بخش دیگری از بیانیه از مذاکرات وین حمایت کردند. در این بیانیه آمده است: ما متعهد هستیم که اطمینان حاصل کنیم که ایران هرگز سلاح هستهای توسعه نمیدهد. ما از گفتوگوهای اساسی میان مشارکتکنندگان در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و به صورت جداگانه با ایالات متحده به منظور بازگرداندن ایران و آمریکا به تعهدات برجامیشان استقبال میکنیم.
در ادامه این بیانیه هدف این گروه حمایت احیای منافع مرتبط با بخش عدم اشاعه هستهای برجام و اطمینان حاصل کردن از صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران اعلام شد. این گروه از ایران خواست: از تمامی اقداماتی که از میزان شفافیت میکاهد دست بکشد و از آنها بازگردد و از همکاری کامل و به موقع با آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطمینان حاصل کند. برجام احیا و به طور کامل اجرا شده میتواند مسیر رسیدگی بیشتر به نگرانیهای امنیتی و منطقهای را هموار سازد.