بیژن سلیمانپور روز چهارشنبه درجلسه ستاد مدیریت بحران قم، افزود: با تدابیر انجام شده برای برگزاری انتخابات ۲۸ خردادماه هیچ گونه مشکلی از نظر امنیتی و احساسی وجود ندارد.
وی یادآور شد: برای عمل به سیاستهای کلی استان در برگزاری انتخابات در ۱۷ مورد شیوهنامههایی متناسب، به دستگاههای اجرایی برای بسترسازی مطلوب انتخابات و شکل همگانی دادن به مشارکت عمومی ابلاغ شدهاست.
به گفته وی، تمام دستگاههای استانی همت و تلاش خود را برای بسترسازی مطلوب برای مشارکت حداکثری به وجود بیاورند.
تدابیر بهداشتی پای صندوقهای رای
فرماندار قم نیز با اشاره به روند برگزاری انتخابات در ۲۸ خردادماه سال جاری، گفت: طبق پیش بینیهای انجام شده هر فرد به مدت ۳ دقیقه در محل اخذ رای حاضر و رای خود را به صندوق انداخته و از محل خارج خواهد شد.
مرتضی حیدری افزود:به گفته مرتضی حیدری، با افزایش ۵۲ شعبه در انتخابات پیش رو برای هر صندوق برای جلوگیری از اذحام افراد پیش بینی اخذ یکهزار رای در نظر گرفته شدهاست.
وی گفت: در فضای استقرار صندوق اخذ رای نباید بیش از ۲۵ نفر به صورت همزمان حضور داشته باشند و افراد حاضر تا رسیدن نوبت رای گیری در فضای باز مدیریت خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: لوازم ضدعفونی کننده و بهداشتی در تمام صندوق های اخذ رای پیش بینی شده است، حدود ۹۰ صندوق سیار در سطح استان فعال خواهد بود.
حیدری تاکید کرد: از شهروندان قمی درخواست میشود هنگام حضور در شعب اخذ رای وسایل شخصی از جمله خودکار همراه خود داشته باشند.
فرماندار قم گفت: برای رای اخذ افراد کرونایی در بیمارستانها و افراد قرنطینه شده در داخل منازل، صندوقهای ویژه ای در نظر گرفته شده تا با کمک ماموران مرکز بهداشت استان رای این افراد گرفته شود.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری بیست و هشتم خردادماه برگزار میشود.
فرماندار قم در ادامه روند اجرای طرح شهید سلیمانی طی هفته اخیر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: طی روزهای گذشته ۱۹ هزار و ۱۰۳ مورد تست در این طرح انجام و ۱۸۰ بستری که ۲۳ مورد از این بین فوت شدند.
حیدری افزود: از این بین حدود ۶۳۰ تن پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکردند و میتوان این افراد را تحت پیگیرد قانونی قرار داد.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم نیز در بخشی از این جلسه، با اشاره به برنامههای مرتبط با دهه کرامت، اظهار داشت: طی روزهای گذشته مراسمهای مفصل اما با رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز دینی و مذهبی استان درحال انجام است.
یونس عالی پور ادامه داد: حرم مطهر حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و کوه خضر نبی(ع) سه مورد از مهمترین مراکزی است که شاهد برگزاری مراسمات دینی مرتبط با دهه کرامت است.
وی همچنین تصریح کرد: برای صرفهجویی در مصرف برق تعاملات و همکاری های مطلوبی بین مراکز دینی و شرکت توزیع نیروی برق استان انجام گرفته است.
صدور مجوز تزریق واکسن ایرانی کرونا از هفته آینده
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در ادامه بیان کرد: صدور مجوز تولید و تزریق واکسن کووبرکت ملی جای افتخار دارد و از هفته آینده روند تزریق این واکسن آغاز خواهد شد.
به گفته محمدرضا قدیر، تعداد مرگ و میرهای کرونایی در قم طی روزهای گذشته به صفر رسیده و تعداد افراد مبتلا به این ویروس رو به کاهش است.
وی با بیان اینکه قم از نظر کنترل بیماری کووید۱۹ در رتبه بیست و سوم قرار دارد، گفت: هم اکنون هیچکدام از شهرهای کشور به وضعیت آبی نرسیدهاند.
وی گفت: هم اکنون به ازای هر ۱۰ هزار تن جمعیت استان حدود ۵۴ تست کرونا انجام میگیرد و برغم افزایش تستهای کرونایی؛ تعداد بیماران مثبت کاهش یافتهاست.
قدیر ادامه داد: طی هفته گذشته به ازای ۱۰۰ هزار تن جمعیت استان قم ۲۱ نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: تاکنون حدود ۵۷ هزار دوز واکسن کرونا در این استان تزریق شده و بزودی با ورود واکسن ایرانی واکسیناسیون عمومی مردم تسریع میشود.
به باور وی، درصد استفاده مردم از ماسک در مراکز مختلف عمومی و تولیدی و همچنین درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی در دستگاههای خدمات رسان حدود ۷۰ درصد میباشد.
استان قم که از ۱۸ فروردینماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشتماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.