به گزارش روز جمعه ایرنا از تلویزیون "ان اچ کی" ژاپن، در این رزمایش نظامی که گسترده ترین نمونه آن طی چند سال اخیر ارزیابی می شود، بیش از ۳ هزار پرسنل نظامی در آن شرکت دارند.
برای نخستین بار در قالب این تمرین ها یک واحد رهگیری موشک ارتش آمریکا در آمامی اوشیما در استان کاگوشیما استقرار یافته است.
به نظر می آید هدف از این تمرین ها نشان دادن هماهنگی نزدیک بین دو کشور با در نظر داشتن چین است. چین در حال افزایش فعالیت های خود در دریای چین شرقی بوده است.
قرار است این رزمایش تا ۸ روز دیگر ادامه یابد.
روزنامه فایننشال تایمز آمریکا نیز در گزارشی به نقل از مقامات ارتش آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده و ژاپن در حال انجام رزمایشهای نظامی مشترک برای سناریوی تعارض احتمالی با چین بر سر تایوان هستند.
در این گزارش به نقل از شش فردی که نامشان ذکر نشده آمده است که مقامات نظامی آمریکا و ژاپن «برنامهریزی جدی» برای یک تعارض احتمالی را در سال پایانی ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» - رئیس جمهور پیشین ایالات متحده- آغاز کردند.
گزارشها حاکی از آن است که در کنار این برنامهریزی، واشنگتن و توکیو «بازیهای جنگی فوق محرمانه و مانورهای مشترکی در دریای جنوبی چین و شرقی چین» اجرا کردند.
شماری از این مقامات به روزنامه فایننشال تایمز گفتند که رزمایشهای مشترک در دریای جنوبی چین میان متحدان (واشنگتن و توکیو) در پوشش «آموزش امداد سوانح» انجام شده و همچنین رزمایشهای بیشتری در نواحی پیرامونی «جزایر سنکاکو» - در ۳۵۰ کیلومتری غرب تایوان- جهت آمادگی برای تعارض با پکن بر سر تایوان اجرا شدند.
براساس این گزارش، مقامات ایالات متحده و ژاپن در حال بررسی و آزمون مسائل حقوقی مرتبط با این رزمایشهای مشترک از جمله دسترسی به پایگاهها و پشتیبانی لجستیکی هستند که در صورت وقوع تعارض میتواند از سوی توکیو ارائه شود.
این گزارش به ویژه با ارزیابی امکان درگیر شدن ژاپن در یک چنین تعارضی، به چگونگی اتکای واشنگتن به پایگاههای هوایی خود در ژاپن میپردازد.
طبق اظهارنظر یکی از این مقامات، ایالات متحده و ژاپن نیاز دارند که «به فوریت» یک سازوکار اشتراک سه جانبه با تایوان را به منظور تبادل اطلاعات در مورد تحرکات نیروی هوایی و دریایی چین به وجود آورند.
بنا بر این گزارش، مقامات ایالات متحده، ژاپن و تایوان تأکید کردند که پس از توافق حاصله در سال ۲۰۱۷ برای به اشتراک گذاری کدهای مخفی هواپیمای نظامی جهت شناسایی آسانتر جتهای خودی، همکاری «به طور قابل توجهی پیشرفت کرده است».