به گزارش ایرنا، هر چند انتخاب ملیپوشان کشتی آزاد و فرنگی و با توجه به شرایط کرونا در جهان، شرایط فرایند انتخابی تیم ملی را دچار دگرگونی کرد اما سردرگمی و مشخص نبودن نقطه آغاز و انتهای این فرایند موجب شد تا انتقاداتی به این روش وارد باشد و حتی اعزام ملیپوشان کشتی آزاد و فرنگی برای انتخابی تیم ملی در لهستان نیز با انتقاداتی همراه بود.
تیم ایران که در ۴ وزن و با ۸ کشتیگیر و به منظور مشخص شدن تکلیف نفرات اعزامی به بازیهای المپیک ۲۰۲۱ توکیو در اوزان ۷۴، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم در این مسابقات شرکت کرده بود با ۳ مدال طلا مصطفی حسینخانی، محمدحسین محمدیان، امیرحسین زارع در اوزان ۷۴، ۹۷ و ۱۲۵ و یک نقره و یک برنز علی شعبانی و علیرضا کریمی در وزن ۹۷ کیلوگرم به کار خود پایان داد که از این جمع نفراتی که مدال طلا کسب کردند صاحب دوبنده تیم ملی در المپیک شدند.
هر چند احتمال برگزاری مبارزه رودرو به خصوص بین علی شعبانی و محمدحسین محمدیان در وزن ۹۷ کیلوگرم و یونس امامی با مصطفی حسینخانی نیز در لهستان وجود داشت اما کار به این موضوع دیگر کشیده نشد و کادر فنی بعد از پایان جام زیلکوفسکی با اعلام نفرات المپیکی پرونده این موضوع را برای همیشه بست تا بار فشار روانی و استرسی که به کشتی وارد میشود را کم کند.
به هر حال حضور در بزرگترین آوردگاه ورزشی جهان آرزوی هر ورزشکاری است و ناراحتی علی شعبانی، علیرضا کریمی و یونس امامی و سایر مدعیان طبیعی است.
رقابتهای بینالمللی کشتی آزاد جام زیلکوفسکی لهستان بعنوان آخرین مرحله از سیستم رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی برای المپیک توکیو و همچنین رنکینگ مسابقات جهانی ۲۰۲۱ نروژ روزهای ۱۸ و ۱۹ خرداد برگزار شد.
در این پیکارها تیم روسیه حضور نداشت اما تیم آمریکا با ترکیبی از نفرات جوان و آیندهدار خود حضور یافته بودند تا به صورت جدی محک بخورند. یکی از نکات قابل توجه این مسابقات شکست جی دن کاکس آزادکار نامدار آمریکایی و دارنده ۲ مدال طلای جهان مقابل حریف بی نام و نشان اوکراینی بود.
اما نکته قابل توجه حضور کشتیگیران دارای سهمیه المپیک از کشورهای مختلف جهان در لهستان بود تا ضمن کسب امتیاز رنکینگ، قبل از حضور در توکیو به صورت جدی محک بخورند و خود را آماده حضور در المپیک کنند.
همچنین رقابتهای جام پیت لازینسکی لهستان بعنوان مسابقات سیستم رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی برای المپیک توکیو و رقابتهای جهانی ۲۰۲۱ نروژ، روزهای ۲۲ و ۲۳ خردادماه در شهر ورشو برگزار شد و تیم ایران که با ۵ نماینده در ۲ وزن در این مسابقات شرکت کرده بود توسط محمدهادی ساروی و امین میرزازاده در اوزان ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم صاحب مدال طلا و مهدی بالی و علی اکبر یوسفی در همین اوزان صاحب مدال نقره شد.
در این پیکارها نمایندگان کشورمان در وزنهای ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم، مبارزههای جدی را به نمایش گذاشتند و شاید انتخاب امین میرزازاده فرنگیکار اهل گتوند استان خوزستان از نکات جالب توجه این پیکارها بود که در مبارزه فینال موفق شد علیاکبر یوسفی را شکست دهد.
در وزن ۹۷ کیلوگرم نیز هر دو مدعی دوبنده تیم ملی یعنی محمدهادی ساروی و مهدی بالی پا به پای یکدیگر تا فینال پیش رفتند اما این ساروی بود که توانست رفیق و رقیب قدیمی خود را شکست دهد و صاحب دوبنده تیم ملی شود.
اما از تیم روسیه نیز رومن ولاسف دارنده مدال طلای جهان و المپیک و همچنین ابوزید مانتسیگوف دارنده طلای جهان حضور داشت. البته مانتسیگوف طلای وزن ۷۲ کیلوگرم جهان را دارد و در دو سال گذشته به دلیل مصدومیت در مبارزهای حضور نداشت و برای حضور در المپیک تغییر وزن داده بود که توانست عنوان نخست را کسب کند و ولاسف با تجربه با شکست مقابل حریفی از مجارستان از راهیابی به فینال بازماند.
ولاسف با کوهی از تجربه بعد از کسب مدال برنز وزن ۷۷ کیلوگرم با همان صبر و آرامش همیشگی با تبریک قهرمانی به مانتسگوف از سکوی سومی پایین آمد. البته به نظر میرسد انتخابی تیم ملی روسیه هنوز ادامه داشته باشد و نفرات دیگر تیم روسیه شاید در جام وهبی امره ترکیه نیز به صورت جدی مورد ارزیابی قرار گیرند.
در کشتی فرنگی علیرضا نجاتی (۶۰ کیلوگرم)، محمدرضا گرایی (۶۷ کیلوگرم)، محمدعلی گرایی (۷۷ کیلوگرم)، محمدهادی ساروی (۹۷ کیلوگرم) و امین میرزازاده (۱۳۰ کیلوگرم) و همچنین در کشتی آزاد رضا اطری (۵۷ کیلوگرم)، مرتضی قیاسی (۶۵ کیلوگرم)، مصطفی حسینخانی (۷۴ کیلوگرم)، حسن یزدانی (۸۶ کیلوگرم)، محمدحسین محمدیان (۹۷ کیلوگرم) و امیرحسین زارع (۱۳۰ کیلوگرم) نفرات المپیکی کشورمان در توکیو هستند.
به غیر از حسن یزدانی ۱۰ ملیپوش دیگر سابقه حضور در المپیک را ندارند و حتی برخی از نفرات سابقه حضور در پیکارهای بزرگسالان جهان را ندارند که میتوان به نامهای محمدرضا گرایی، امین میرزازاده و همچنین مرتضی قیاسی و امیرحسین زارع اشاره کرد.