به گزارش ایرنا، شهرک نشینان رژیم صهیونیستی از مدتی قبل خود را برای برگزاری راهپیمایی موسوم به "پرچم" آماده کرده و برای حضور گسترده در آن فراخوان داده بودند اما آنچه جهانیان دیروز شاهد آن بودند، حضور کمرنگ شهرک نشیان در این راهپیمایی بود.
این راهپیمایی با حضور کمرنگ شهرک نشینان با وجود تدابیر شدید امنیتی رژیم صهیونیستی برای حفاظت از آنها و بستن نواحی بخش قدیمی شهر اشغالی قدس و تبدیل آن به پادگانی نظامی با حضور بیش از ۲ هزار نیرو - در سایه مقاومت اهالی قدس و سایر شهرهای کرانه باختری رود اردن و مقابله آنها با نظامیان صهیونیست- برگزار شد.
جریان ها و گروههای مختلف فلسطینی از پیش از برگزاری این راهپیمایی در فراخوان های مختلف خواهان مقابله گسترده شهروندان فلسطینی در شهر اشغالی قدس و کرانه باختری با آن و حمایت و همبستگی همزمان اهالی نوار غزه و شهروندان فلسطینی ساکن خارج از فلسطین شدند.
از صبح دیروز جوانان فلسطینی در مرز نوار غزه با فلسطین اشغالی دور جدیدی از مبارزه خود با صهیونیست ها را با ارسال بالن های آتش زا به سمت شهرک های صهیونیست نشین اطراف این منطقه آغاز کردند که به اذعان رسانه های صهیونیستی، باعث وقوع دهها آتش سوزی در آنجا شد. در جریان درگیری جوانان فلسطینی با نظامیان صهیونیست در مرز نوار غزه نیز یک جوان فلسطینی به ضرب گلوله زخمی شد.
در شهر اشغالی قدس بویژه در اطراف بخش قدیمی این شهر از جمله اطراف "باب العامود" و "باب الساهره" نیز درگیری های شدیدی بین شهروندان فلسطینی و نظامیان صهیونیست روی داد که در جریان آن تعدادی از شهروندان فلسطینی زخمی شدند.
نظامیان رژیم صهیونیستی برای حفاظت از راهپیمایی شهرک نشینان، از ورود شهروندان فلسطینی به بخش قدیمی شهر قدس از طریق باب الساهره جلوگیری کردند.
در پاسخ به فراخوان جریان ها و گروههای مختلف فلسطینی، درگیری هایی نیز بین جوانان فلسطینی و نیروهای رژیم صهیونیستی در اردوگاه "العروب" در شمال شهر الخلیل در کرانه باختری روی داد.
رژیم صهیونیستی برای سرکوب اعتراضات فلسطینی ها و متفرق کردن آنها از یگان های اسب سوار خود در خیابان "صلاح الدین" قدس و ماشین های آب پاش، شلیک گلوله پلاستیکی و گلوله حاوی گازهای اشک آور و سمی استفاده کرد و جلوی رسیدن فلسطینی ها به باب العامود را گرفت.
شهرک "بالرام" در شمال شهر اشغالی قدس نیز شاهد درگیری فلسطینی ها و نظامیان صهیونیست در اعتراض به برگزاری راهپیمایی شهرک نشینان بود که در جریان آن شماری از فلسطینی ها دچار مصدومیت ناشی از شلیک گازهای اشک آور و سمی شدند.
همزمان شماری از شهرک نشینان رژیم صهیونیستی در نزدیک ایست بازرسی "الیاهو" در نزدیک شهر قلقیله در کرانه باختری در درگیری با فلسطینی ها زخمی شدند.
در سایه این تحولات، اردوگاههای فلسطینی لبنان و استان های مختلف نوار غزه نیز شاهد راهپیمایی گسترده در همبستگی با اهالی قدس و کرانه باختری رود اردن و محکومیت اقدامات صهیونیست ها بود.
همزمان با موج درگیری شهروندان فلسطینی با نظامیان صهیونیست در قدس و کرانه باختری، گروههای مقاومت فلسطین نیز به طور مشترک و در بیانیه های جداگانه به رژیم صهیونیستی درخصوص هرگونه تعرض به قدس و مسجد الاقصی هشدار داده و تاکید کردند که انگشت های آنها روی ماشه است و هرگونه ماجراجویی این رژیم با پاسخ کوبنده مقاومت روبرو خواهد شد.
همین تهدیدها باعث شد تا رژیم صهیونیستی از بیم پاسخ موشکی مقاومت سامانه های "گنبد آهنین" را در نواحی شهر اشغالی قدس مستقر کند.
هشدارهای گروههای مقاومت فلسطین به رژیم صهیونیستی و مقاومت مردمی و حضور شهروندان فلسطینی ها در صحنه بویژه در بخش قدیمی شهر قدس که قرار بود راهپیمایی شهرک نشینان در آنجا برگزار شود، خود از دلایلی بود که باعث شد تا این راهپیمایی با حضور کمرنگ شهرک نشینان و نزدیک به پنج هزار نفره آنها با وجود همه تدابیر حفاظتی رژیم صهیونیستی برگزار شود.
مقامات رژیم صهیونیستی که از یک سو موفق به تشکیل یک دولت شکننده در سایه بحران شدید سیاسی و اجتماعی داخلی خود در هفته جاری شدند و از سوی دیگر شاهد ناکامی خود در جنگ افروزی اخیر علیه نوار غزه در سایه دستاوردهای مقاومت فلسطین و اثبات دوباره قدرت بازدارندگی آن بودند، مجبور شدند تا مسیر راهپیمایی شهرک نشینان را تغییر داده تا آنها وارد مسجد الاقصی نشوند و از محله های مسلمانان دور باشند.
آنها که هنوز از شوک حملات موشکی گسترده مقاومت فلسطین در جریان نبرد "شمشیر قدس" و اثبات شکنندگی نظامی و امنیتی خود و موفقیت مقاومت فلسطین در برقراری قواعد جدید درگیری بیرون نیامده اند، به سرعت در پیام های خود به اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین گفتند که خواهان تنش در شهر قدس نیستند.
به نوشته رسانه های رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم در تماس با مصر نیز از مقامات این کشور خواستند تا مقاومت فلسطین را متقاعد کند که پاسخی موشکی به برگزاری راهپیمایی شهرک نشینان در قدس ندهد.
به نوشته یدیعوت آحارنوت، مقامات صهیونیست در پیام خود به مقاومت فلسطین از طریق مصر گفتند که مسیر راهپیمایی شهرک نشینان تغییر کرده است و وارد مسجد الاقصی نخواهند شد و بدنبال تنش آفرینی نیستند.
به عقیده تحلیلگران مسائل فلسطین، هشدار جدی مقاومت فلسطین درخصوص هرگونه تعرض به قدس و مسجد الاقصی، حضور کمرنگ شهرک نشینان در راهپیمایی و مجبور شدن مقامات صهیونیست برای تغییر مسیر آن و عدم ورود به مسجد الاقصی، پیام های غیرمستقیم رژیم صهیونیستی به مقاومت فلسطین از طریق اردن و مصر مبنی بر تمایل به عدم تنش آفرینی همگی نشان از آن دارد که نتایج نبرد اخیر "شمشیر قدس" همچنان جلوی چشم مقامات رژیم صهیونیستی است و قدرت بازدارندگی مقاومت فلسطین توانسته است بار دیگر تاثیر خود را در قدس به اثبات رساند.
این شرایط نشان می دهد که معادلات درحال تغییر است و مقاومت فلسطین توانسته بعد از نبرد "شمشیر قدس"، این شهر را وارد معادلات درگیری کند تا صهیونیست ها پیش از هرگونه اقدامی علیه شهر اشغالی قدس و شهروندان فلسطینی، به عواقب سنگین آن فکر کنند.
پس از آنکه در جریان جنگ ۱۹۶۷ اعراب و اسرائیل شهر قدس بطور کامل به اشغال صهیونیست ها در آمد، گروهی از شهرک نشینان اولین بار در سال ۱۹۷۴ یک راهپیمایی با عنوان "پرچم" را برپا کردند. شهرکنشینان تندرو یهودی در جریان این راهپیمایی شعارهایی علیه مسلمانان، عربها، مقدسات و حتی پیامبر اسلام (ص) سر میدهند و در محلههای اسلامی شهر قدس دست به کارهای تحریکآمیز میزنند.