به گزارش ایرنا به نقل از نشریه گاردین، افزایش خشکسالی در کشورهای تولید کننده این محصولات همچنین واردات روغن پالم و سویا را بسیار آسیب پذیر خواهد کرد.
این تحقیق بر آسیب پذیری بالای واردات روغن پالم که در بسیاری از تولیدات داخلی و غذا استفاده می شود و نیز دانه های سویا که خوراک اصلی دام و مرغ در اتحادیه اروپا است تاکید دارد.
دانشمندان پیش بینی کرده اند خشکسالی به طور کلی خطر بزرگی برای واردات کشاورزی در اتحادیه اروپا محسوب می شود. در ۲۵ سال گذشته میزان آسیب پذیری واردات کشاورزی اروپا تنها ۷ درصد بود اما این خطر در ۲۵ سال آینده به ۳۷ درصد افزایش یافته است حتی اگر انتشار گاز دی اکسید کربن کاهش شدیدی داشته باشد. دانشمندان می گویند کمبود در عرضه می تواند قیمت ها را افزایش دهد.
در این تحقیق فقط مساله خشکسالی مورد توجه بوده است و دیگر تاثیرات ناشی ازتغییرات اب و هوایی مانند سیل و افزایش حشرات موذی می تواند این وضعیت را وخیم تر کند. اما در برخی از مناطق ممکن است در آینده خطر خشکسالی کمتر باشد و تا حدی محصولات از دست رفته در دیگر مناطق را جبران کند.
این تحقیق نشان می دهد که چگونه مشکلات ناشی از تغییرات آب و هوایی و تجاری در سطح جهان به هم مرتبط است و در خارج از مرزهای هر کشوری می تواند زندگی ساکنان آن کشور را نیز به طورمستقیم تحت تاثیر قرار دهد و جامعه و اقتصاد را درگیر کند.
تحقیق اخیر که در مجله نیچر منتشر شده است نتیجه می گیرد که در آینده عرضه برخی از محصولات خاص در اتحادیه اروپا ممکن است در اثر افزایش خشکسالی در دیگر مناطق جهان مختل شود. قهوه، کاکائو، نیشکر، روغن نخل و سویا بیشترین محصولات وارداتی هستند که در برابر تغییرات اب و هوایی آسیب پذیر هستند.
اتحادیه اروپا فقط حدود ۳ درصد از دانه سویا مصرفی خود را تولید می کند و ۶۰ درصد آن وارداتی و از مناطقی از جهان است که تا حدود سال ۲۰۵۰ در معرض خطر خشکسالی هستند. به گفته دانشمندان، از آنجایی که دانه های سویا برای تغذیه دام مهم هستند ، این مساله باعث می شود اتحادیه اروپا در برابر هرگونه اختلال در تولید سویا بسیار آسیب پذیر باشد.
اتحادیه اروپا به دلیل تولید شکلات، ۱۰۰ درصد به واردات کاکائو وابسته است و طبق بررسی ها، میزان آسیب پذیری خشکسالی در کشورهای اندونزی و مالزی بشدت افزایش خواهد یافت و این تاثیر در کشورهای ساحل عاج و غنا کمتر خواهد بود. این مطالعه تخمین زده است که ۲۸ درصد از واردات کاکائو از مکان هایی با سطح آسیب پذیری بالا در سال ۲۰۵۰ خواهد بود.
روغن پالم یکی از کالاهایی است که در سطح گسترده ای استفاده می شود و ۶۱ درصد از این محصول وارداتی بشدت در نتیجه خشکسالی به ویژه در کشورهایی مانند اندونزی آسیب پذیر خواهد بود. نیشکر به صورت غذای فراورده شده وارد اروپا می شود و ۷۳ درصد از واردات این محصول بشدت در برابر خشکسالی آسیب پذیر است.
این تحقیق که از آمار قبل از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا استفاده کرده است شامل انگلیس نیز می شود . در این تحقیق همچنین بر توانایی کشورهای صادرکننده برای مطابقت با خشکسالی از طریق ذخایر بیشتر نگهداری آب اشاره کرده است. با این حال این تحقیق به ارزیابی این موضوع نپرداخته که آیا افزایش صادرات از دیگر کشورهایی که تحت تاثیر خشکسالی نیستند می تواند بخشی از محصول از دست رفته در سایر مناطق را جبران کند یا نه.
مایک ریوینگتن از دانشگاه اسکاتلند که در تیم تحقیقاتی اخیر مشارکتی نداشته گفت این تحقیقات قوی است اما خشکسالی تنها یکی از خطرات آب وهوایی برای محصولات است. سیل، افزایش بیماریها، نبود نیروی کار در فصل گرما و مواد آلاینده نیز از دیگر عوامل خطرساز هستند.