تهران - ایرنا - جانشین وزیر آموزش و پرورش در طرح هدایت گفت: ۱۰ میلیون سیم‌کارت دانش‌آموزی به صورت رایگان از مهر ماه در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.

سید جواد حسینی عصر جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعهد کرده است به منظور جلوگیری از آسیب‌های فضای مجازی ۱۰ میلیون سیم کارت ویژه دانش‌آموزی توزیع کند.

وی ادامه داد: با آغاز طرح هدایت به دنبال این موضوع بودیم که دانش‌آموزان در فضای مجازی به آموزش متصل شوند و یادگیری آنها متوقف نشود.

معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت: تهیه ابزار هوشمند برای دانش آموزان در مناطق کمتر برخوردار در دستور کار طرح هدایت قرار گرفت و ۲۸۵ هزار تبلت به دانش آموزان محروم اعطا شد.

حسینی خاطرنشان کرد: همچنین برخی دستگاه های دولتی و بخش خصوصی شامل خیرین تعهد کردند که نزدیک به سه میلیون ابزار هوشمند مانند تبلت برای دانش آموزان نیازمند تامین کنند.

به گزارش ایرنا، تهیه تبلت‌هایی که این روزها به عنوان مدرسه‌ای مجازی از آنها یاد می‌شود نه تنها در دستورکار وزارت آموزش و پرورش بلکه مورد توجه بسیاری از خیرین و موسسات مردم نهاد نیز قرار گرفته است تا دانش‌آموزی به دلیل نداشتن ابزار لازم از تحصیل عقب نماند چراکه به گفته مسوولان آموزش و پرورش ۳۰ درصد دانش آموزان عادی و ۴۰ درصد دانش آموزان با نیازهای ویژه از ابزار هوشمند مانند تبلت و موبایل محروم بودند که به مرور با از این تعداد تا حدودی کاسته شده است.

هرچند که مسوولان آموزش و پرورش بواسطه اطلس یادگیری دانش آموزان محروم را شناسایی کردند و محتوای لازم برای آموزش و یادگیری را در اختیار آنها قرار دادند اما تهیه تبلت را هم به منظور برقراری عدالت آموزشی در دستور کار قرار داده اند.

تاکنون نهادهای بسیاری مانند سازمان مرکز آمار ایران، معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، کمیته حضرت امام (ره)، معاونت توسعه مناطق محروم ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات و معاونت رییس جمهوری در امور زنان در این طرح هدایت مشارکت داشته‌اند.

در نرم‌افزار مدیریت خانواده آسیب‌های فضای مجازی به حداقل می رسد

حسینی رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی همچنین گفت: دانش آموزان باید با اتصال به این وسایل آموزش خود را دنبال کنند اما در این میان فضای مجازی آسیب‌هایی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار داشت: در وهله اول فضای مجازی به عنوان ابزار آسیب‌ رساننده می‌تواند عمل کند، همچنین این که فضای مجازی با انتشار برخی محتواها مانند خشونت و پورنوگرافی آسیبی برای دانش‌آموزان است.

جانشین وزیر آموزش و پرورش در طرح هدایت افزود: از سوی دیگر ارتباط در فضای مجازی باعث اعتیاد مجازی، موبایلی و اینترنتی می‌شود که باید تلاش شود تا از این سه آسیب جلوگیری شود.

حسینی یادآور شد: به منظور جلوگیری از آسیب‌های فضای مجازی برای دانش‌آموزان چند راهکار مورد توجه قرار گرفته است که خانواده، معلم، مدیران و دانش‌آموزان توانمند شوند و سواد رسانه‌ای و مجازی آنها افزایش یابد.

وی تصریح کرد: در نرم‌افزار مدیریت خانواده تلاش می‌شود که آسیب‌های فضای مجازی به حداقل برسد و از سوی دیگر با راه اندازی خط تولید وسایل ابزار هوشمند دانش آموزی تلاش می شود، مشکلات دانش آموزان و خانواده‌ها در این زمینه رفع شود ازجمله در شرکت صنایع آموزشی که از هفته آینده راه‌اندازی می‌شود، ظرفیت آموزشی افزایش می یابد که امکان مصونیت بیشتر دانش آموزان فراهم می شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: نیاز اولیه دانش آموزان به ابزار هوشمند نزدیک به سه میلیون است که گرچه نیازآنها تاحدودی در این مدت به واسطه رایانه مدارس، وسایل هوشمند موجود در خانواده برطرف شد اما همچنان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ تبلت یا تلفن همرا نیاز است و تلاش می‌شود که تا حد مقدور این نیاز برآورده شود.
1352