تهران-ایرنا- نایب رییس زنان فدراسیون وزنه‌برداری با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۲۰۰ مربی و داور در وزنه‌برداری که رشته‌ای نوپا است فعالیت دارند، گفت: مطالبات زنان و دختران باعث شکل‌گیری و راه‌اندازی وزنه‌برداری و کشتی شد.

به گزارش ایرنا، «مریم منظمی» در میزگرد خبری که با حضور «یکتا جمالی» نخستین بانوی مدال‌آور در پیکارهای جهانی در تاریخ وزنه‌برداری ایران در دسته ۸۷ کیلوگرم در خبرگزاری ایرنا حضور یافتند.

وی در این نشست با تأکید بر اینکه وزنه‌برداری رشته‌ای نوپا و دارای پیشینه‌ای چهارساله در کشور است، افزود: در ابتدا به دلایلی تلاش کردیم این رشته برای دختران آرام و بدون رسانه‌ای شدن برگزار شود و بنا را بر تمرکز در کسب مدال و رسیدن به اهداف گذاشتیم، سپس با پیروزی‌هایی کسب‌شده در مسابقات جهانی و رسانه‌ای شدن آن، نگاه‌ها به سمت وزنه‌برداری زنان تغییر پیدا کرد؛ تغییر دیدگاه‌ها و معرفی رشته وزنه‌برداری زنان حاصل زحمات تیم و همکاری تمامی بازیکنان و مربیان است.  در این زمینه خانم طریقت و بهرامی زحمات زیادی کشیدند.

منظمی در بخشی دیگر از سخنان خود، درباره تجهیزات و کادر فنی رشته وزنه‌برداری توضیح داد: در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ داور و مربی زن در رشته وزنه‌برداری فعالیت دارند اما بایستی این حقیقت را بپذیریم که وزنه‌برداری زنان، نوپا است و مربیان هم تازه‌کار هستند. پس نخست باید الفبای این رشته را بیاموزند و بعد کارت مربی وزنه‌برداری بگیرند. به همین دلیل دختران وزنه‌بردار ما یک گام جلوتر از مربیان هستند چرا که همواره در حال تمرین هستند. به همین دلیل نیازمند مربی هستیم که خود وزنه‌بردار بوده و تجربه داشته باشد بعد بتواند به ورزشکار منتقل کند.

منظمی با تأکید بر اینکه وجود مشکل برای مربیان مختص رشته وزنه‌برداری نیست بلکه شامل سایر رشته‌ها هم می‌شود، خاطرنشان کرد: می‌طلبید که مربی خارجی داشته باشیم اما با توجه به بودجه و مساله احقاق حقوق مربیان خارجی که به مشکلی برای ورزش ایران تبدیل شده، عملا این کار امکان پذیر نیست مگر اینکه کمیته ملی المپیک درباره رشته‌های مورد نیاز ورود کند.  برای رفع این دغدغه در رشته وزنه‌برداری از مربیان مرد که در این رشته خبره هستند به‌ عنوان مشاور فنی تیم زنان بهره گرفته می‌شود و نمونه آن نیز حضور «اکبر خورشیدی» از مربیان با سابقه تیم ملی است که برای دختران وزنه‌بردار مانند یک پدر زحمت می‌کشد.

وی ادامه داد: در کنار سرمربی و مشاور فنی تیم از مربیان طرح ادواری در اردوها استفاده می‌کنیم که در حال حاضر در تمرین‌ها، مربیان طرح ادواری استان‌های خوزستان و لرستان به اردو دعوت‌ شده‌اند که در کنار سرپرست نظارت تیم، به ارتقای دانش فنی خود می‌پردازند. این نشان می‌دهد که با وجود کمبودها، آموزش مربیان و داوران در وزنه‌برداری زنان اهمیت زیادی دارد و هر دو هفته در جهت ارتقای فنی این رشته وبینار برگزار می‌شود.

مطالبات دختران برای راه‌اندازی وزنه‌برداری و کشتی 

منظمی در بخشی دیگر از این میزگرد، درباره فلسفه راه‌اندازی رشته وزنه‌برداری و کشتی تأکید کرد: این راه‌اندازی به سبب مطالبه بخشی از زنان ایرانی بود؛ دختران و زنانی که در خانواده‌هایی که سایر اعضا کشتی‌گیر هستند بزرگ‌شده‌اند و تمایل و راغب به رفتن به سمت این رشته‌ها داشتند. بر همین اساس راهکارهای فنی در نظر گرفته شد تا رشته وزنه‌برداری زنان رنگ عینی و واقعی به خود بگیرد که خوشبختانه پس از مدال‌آوری جهانی زنان، شاهد استقبال دختران برای حضور در این رشته هستیم.

وی تصریح کرد: نگاه‌های مردانه و برخی سلبریتی‌ها هم باعث نشد که ورزشکاران زن از تلاش بایستند. نگاه مردانه همه‌جا وجود دارد مهم عملکرد خود دختران ایران در رقابت‌های بین‌المللی است. آنان نشان دادند که چقدر می‌توان از حق خود دفاع کرد و پس از اثبات توانایی، می‌شود نگاه مردانه را تغییر داد.

نایب رییس زنان فدراسیون وزنه‌برداری تأکید کرد: فراموش نکنیم در رونق وزنه‌برداری زنان، این مردان بودند که به راه‌اندازی این رشته برای بانوان تلاش بسیار کردند. در فدراسیون یک تیم کامل به دنبال موفقیت زنان است و علی مرادی رییس فدراسیون بیش از هر فردی به توسعه وزنه برداری زنان اعتقاد دارد.

سالن‌ها باید متعادل توزیع شود نه تک جنسیتی

منظمی درباره تجهیزات مورد نیاز رشته وزنه‌برداری زنان یادآور شد: خوشبختانه حامیان مالی و بازوان توانمندی برای تکمیل تجهیزات وجود دارد، ضمن اینکه سال گذشته، با برنامه‌ریزی که فدراسیون انجام داد به‌تمامی استان‌ها تجهیزات وزنه‌برداری ارائه شد که دختران وزنه‌بردار از این تجهیزات نیز بهره‌مند شدند. البته این کافی نیست بلکه با توجه به استقبال پرشور در رشته‌های ورزشی زنان نیاز به حمایت تجهیزاتی بیشتر داریم.

وی تأکید کرد: فدراسیون در حدی می‌تواند قدم بردارد و توسعه رشته‌های ورزشی زنان عزم جدی سازمان‌ها و ترغیب بیشتر حامیان مالی را می‌طلبد.

نایب رییس زنان فدراسیون وزنه‌برداری بابیان اینکه همچنان در حوزه ورزش زنان نسبت به آقایان عقب‌ماندگی داریم، یادآور شد: اما معتقدیم جدا کردن سهم زنان با مردان اشتباه است و باید از ظرفیت‌های موجود برابر بهره ببریم. اینکه که در کنار سالن‌های دیگر مشترک با آقایان، سالن جداگانه زنانه داشته باشیم خوب است اما برای ما مهم است که از امکانات موجود زنان بتوانند به‌صورت متعادل استفاده کنند.

منظمی افزود: توزیع برابر باعث تحول در ورزش می‌شود و اگر فرصت‌های متعادل برقرار شود ورزش بانوان تحول پیدا می‌کند.

انتظارات از ورزشکاران دختر باید پله‌پله باشد

نایب رییس زنان فدراسیون وزنه‌برداری با تأکید بر اینکه نباید خیلی زود در رشته وزنه‌برداری توقع مدال المپیک داشت، خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم در حالی در این رشته نوپای موفقیت کسب کرده‌ایم که با کشورهایی باسابقه ۲۵ سال فعالیت روبه‌رو هستیم. پس باید انتظارات از بانوان ورزشکار پله‌پله باشد. ضمن اینکه راه را پیدا کرده‌ایم و در حال تربیت مربی در رشته‌های پایه هستیم.