عباس جاوید روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: علاوه بر این در سال گذشته، ۵۵ حلقه چاه آب غیر مجاز مسدود و تعداد ۵۰ مورد هم برای انسداد به مراجع قضایی معرفی شد.
وی اضافه کرد: با توجه به خشکسالی شدید امسال، حفر چاه غیرمجاز و در نتیجه برداشت بی رویه آب، منابع آب زیرزمینی را بشدت با خطر نابودی مواجه کرده است و باید نسبت به استفاده درست از این منابع اهتمام داشت.
رییس اداره امور منابع آب سقز با بیان اینکه در این شهرستان سفره آب زیرزمینی وجود ندارد، افزود: آنچه ما بعنوان ذخایر زیرزمینی از آن نام می بریم، در واقع آب موجود در دشتهای سیلابی و رسوبات مخروط افکنهای و پای کوهی است که بطور مستقیم متاثر از نزولات جوی بوده و بشدت با کاهش برف و باران کاهش پیدا می کند.
جاوید با اشاره به اینکه مهمترین تبعات حفر چاههای غیرمجاز در معرض خطر قرار گرفتن منابع آب شرب روستایی است، یادآور شد: از طرفی چشمه ها، قناتها و کاریزهای سنتی نیز در اثر برداشت های بی رویه بشدت افت آبدهی پیدا کرده و در حال نابودی است.
در سال ۱۳۶۱ قانون توزیع عادلان آب تصویب شد و بر اساس این قانون استفاده از منابع آبهای زیرزمینی از طریق حفر هر نوع چاه و قنات و توسعه چشمه در هر منطقه از کشور با اجازه و موافقت وزارت نیرو باید انجام شود و وزارت نیرو با توجه به خصوصیات هیدروژئولوژی منطقه (شناسایی طبقات زمین و آبهای زیرزمینی) ومقررات پیش بینی شده در این قانون نسبت به صدور پروانه حفر و بهره برداری اقدام میکند.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.