محمد عسلی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا به ارزیابی و تحلیل مناظرههای کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و اظهارداشت: مناظره های تلویزیونی نمایشی از خودزنی کاندیداهای ریاست جمهوری بود که موجبات دلسردی و ناامیدی در جامعه را فراهم کرد.
نایب رئیس خانه مطبوعات استان فارس در ادامه موضعگیریهای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری را ناصادقانه و ناعادلانه دانست و گفت: کاندیداهای حاضر در این مناظرات در حالی از عملکرد دولت انتقاد کردند که خودشان هم در طول چند سال اخیر نقش بسزایی در پیشبرد برنامههای کشور داشته اند؛ آنها با مسئولیت هایی که عهده دار بودند می توانستند در بهبود شرایط کشور کارساز باشند. با این حال در مناظراتی که انجام دادند کلیت نظام سیاسی ایران و تلاشهای حاکمیت را زیر سؤال بردند.
وی با بیان اینکه انتقاد باید سازنده و کاربردی باشد، عنوان کرد: نقد مانند حرکت کردن در خیابانی یک طرفه نیست. در انتقاد باید به دو بعد منفی و مثبت قضیه توجه داشته باشیم. در واقع نکات مثبت یا منفی در خصوص یک فرد یا عملکرد می تواند به دو حالت سازنده و غیر سازنده بیان شود اما انتقاد نباید ابزاری برای تخریب باشد.
عسلی به این مصرع که «عیب می جمله چو گفتی هنرش نیز بگو»، اشاره کرد و یادآور شد: جامعه نیاز به نقد و انتقاد سالم و سازنده دارد و ما در مواجه با مسائل و مشکلات، نباید فقط نیمه خالی را ببینیم و جوانب منفی هر اتفاق را بزرگ کنیم؛ در واقع نیمه پر لیوان را هم باید دید.
این فعال رسانه ای استان فارس ادامه داد: البته باز هم تأکید می کنم که لازمه توفیق در اداره امور، انتقاد پذیری است اما انتقاد نباید مخرب باشد و باید بتوانیم راهکار ارائه بدهیم. نباید با ایراد گیری های غیرمنصفانه همه پل های پشت سرمان را خراب کنیم.
وی با تأکید بر اینکه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در مناظرهها کلیت عملکرد دولت های گذشته و حال را زیر سؤال بردند، گفت: حدود ۸۰ درصد از وعده هایی که در مناظرات مطرح شد، امکان عملی شدن را در شرایط کنونی ندارند. بدون شک کشوری که در تحریم به سر می برد و با تورم دست و پنجه نرم می کند، قطعا نمیتواند مسیر توسعه اقتصادی را در مدت زمان کوتاهی طی کند زیرا هر افزایش نقدینگی در بازار موجب افزایش تورم خواهد شد.
عسلی تصریح کرد: چگونه ممکن است که دولتی بتواند در این شرایط هم یارانه ۴۵۰ هزار تومانی به هر نفر پرداخت کند و هم به کنترل نقدینگی و مهار تورم بپردازد؟ این وعده درست مثل این می ماند که بگوییم می توانیم بدون نردبان از ارتفاع بالا برویم.
وی با اعتقاد به اینکه وعده های بدون پشتوانه موجب شکلگیری عوام فریبی می شود، تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها اعلام کردهاند که وعده های دروغین و غیر قابل تحقق به مردم ندهید، زیرا شعارهای فریبنده به بی اعتمادی مردم دامن می زند.
مدیرمسئول روزنامه عصر مردم افزود: در مناظرات تلویزیونی شاهد بودیم که کاندیداها وعده های مشابهی به مردم می دهند. در واقع کاندیداها شعارهای متشابهی را با شیوه های مختلف بیان می کردند. به عنوان مثال یکی از کاندیداها حمایت از بانوان خانه دار را در اولویت برنامه های خود قرار داده بود و دیگری وعده ۴۵۰ هزار تومانی یارانه را برای جذب مردم مطرح می کرد.
عسلی یادآور شد: این شعارها تفاوت چندانی با هم ندارند و می توان گفت این وعده های انتخاباتی همان وعده های مالی دولتهای نهم و دهم است که باعث افزایش تورم، کاهش ارزش پول ملی و بالا رفتن نرخ دلار شد.
وی افزود: شاید کاندیداها بتوانند وعده های مالی خود را محقق کنند، اما با تحقق این وعده ها قطعا به تورم دامن می زنند.
صاحب امتیاز روزنامه عصر مردم پیشنهاد کرد: بهترین اقدامی که نامزدهای انتخاباتی می توانند در شرایط کنونی انجام دهند این است که در وهله اول شرایط کشور را به خوبی بسنجند و زمانی که در مسند مدیریت امور قرار گرفتند با کسب اطلاعات کافی از مسائل مختلف، برنامه های عملیاتی خود را ارائه و به مرحله اجرا برسانند.
عسلی افزود: مهم این است که در شرایط سختی که موانع بزرگی در مسیر دستیابی به برنامه ها و اهدافمان وجود دارد بتوانیم برنامه های عملیاتی ارائه بدهیم.
این پیشکسوت رسانه استان فارس با طرح این پرسش که وقتی نامزدهای انتخاباتی همدیگر را قبول ندارند چگونه انتظار دارند که مورد تأیید ملت واقع شوند، گفت: افشاگری های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بر علیه یکدیگر به این معناست که هیچ یک از نامزدها همدیگر را قبول ندارند.
وی افزود: آنها با انتقادات غیر سازنده از دولت، شرایط مطلوبی را برای جولان دادن رسانه های بیگانه و معاند فراهم می کنند. مکالماتی که در مناظرات بین برخی کاندیداها رد و بدل شد، همان سخنانی بود که مخالفان نظام و رسانه های بیگانه می خوانند.
وی با بیان اینکه کاندیداها باید به نقاط قوت و عملکرد مثبت یکدیگر نیز اشاره کنند، عنوان داشت: نامزدهای انتخاباتی میبایست نقاط قوت سیستم و نظام جمهوری اسلامی ایران را هم مطرح کنند. در حال حاضر کشور ما از اقتدار و امنیت ملی برخوردار است و توانسته در طول سال های گذشته رشد قابل توجه جمعیت را تجربه کند و از ۳۰ میلیون به ۹۰ میلیون نفر برسد. این در حالی است که بخش عمده ای از نیاز های این جمعیت هم تأمین شده است.
عسلی با اعتقاد به اینکه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به جای امیدآفرینی، فضای یأس و ناامیدی را بر جامعه حکمفرما کردند، گفت: در مناظرات تلویزیونی که برای انتخابات ریاست جمهوری در سایر کشورها برگزار می شود، انتقاد کاندیداها از یکدیگر باعث تنویر افکار عمومی می شود اما به اعتقاد من مناظرات انجام شده در انتخابات ریاست جمهوری ایران، بیشتر تخریب افکار عمومی را به دنبال داشت و نامزدهای انتخاباتی به جای جذب مردم برای مشارکت در انتخابات، موجبات کاهش مشارکت در این رویداد را فراهم کردند. در حقیقت تخریب های انتخاباتی موجب دلسردی مردم نسبت به مشارکت در انتخابات خواهند شد.
وی افزود: مخاطب رسانه ملی مخاطب عام است، مخاطب عام به دنبال این است که بداند دولت منتخب چه توانمندی هایی برای برطرف کردن مشکلات کشور دارد. بنابراین به سرعت تحت تأثیر این انتقادات مخرب قرار می گیرد و از دولتمردان ناامید می شود.
فعال رسانه استان فارس با بیان اینکه کاندیداها بخش عمده ای از مناظرات تلویزیونی را به طرح مسائل مربوط به اقتصاد کشور اختصاص دادند، گفت: پیشرفت هر کشور از طریق توجه مسئولین به ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، آموزشی و سیاسی حاصل می شود.
وی یادآور شد: مسائل مربوط به سیاست خارجی کشور، آموزش و پرورش و مشکلات موجود در حوزه آسیب های اجتماعی مانند بیکاری، اعتیاد، جرایم جنایی از سوی نامزدهای انتخاباتی مطرح نشد و یا اگر مطرح شد، کاندیداها به راحتی از کنار این مسائل گذشتند.
عسلی با اعتقاد به اینکه مشارکت فعال و آگاهانه مردم در شرایط کنونی یک ضرورت است، تشریح کرد: ما باید برای حفظ داشته هایمان تلاش کنیم.
این فعال حوزه رسانه استان فارس گفت: لازمه حفظ و تثبیت امنیت و آرامش در جامعه، وحدت است و با عدم حضور در پای صندوق های رأی به جمهوریت نظام صدمه وارد می شود؛ بنابراین لازم است که تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا انتخاباتی در خور شأن مردم برگزار شود و این انتخابات در نهایت نتیجه ای کارگشا و کارساز به دنبال داشته باشد.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا جمعه ۲۸ خردادماه جاری برگزار میشود.
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۲
شیراز- ایرنا- صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه عصر مردم با اشاره به مناظرهها و تبلیغات انتخاباتی سیزدهمین دوره ریاستجمهوری گفت: از نظر من انتقادهای نامزدهای انتخاباتی به وضعیت کنونی، بیش از هر کس دیگری به خودشان وارد است؛ در واقع آنها با این کار عملکرد خودشان را نیز زیر سؤال بردند