تهران- ایرنا- نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، برنامه‌های اقتصادی‌ خود را عملیاتی ارزیابی کرد و گفت: می‌توانم از جناح‌های مختلف سیاسی و اقوام برای رفع مشکلات کشور استفاده کنم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محسن رضایی عصر چهارشنبه در گفت‌وگویی با اشاره به این که کشور در محاصره اقتصادی است، گفت: چهل سال قبل  پیش‌بینی کردم ایران در جنگ تحمیلی عراق پیروز می‌شود اما پس از جنگ، آمریکا محاصره اقتصادی، منزوی کردن ایران و همچنین اتحاد کشورهای عربی علیه ایران را  در دستور کار خود دادند.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: پس از انقلاب برای مواجهه با این شرایط تغییر رشته دادم. از فرماندهی سپاه استعفا کردم و برای برون رفت از این مشکلات اقتصادی به مجمع تشخیص مصلحت نظام آمدم و سیاست‌های اصل ۴۴ اقتصاد مقاومتی و چشم انداز ایران ۱۴۰۴ تدوین کردم.

رضایی گفت:  در این انتخابات نه برای کسب قدرت بلکه برای حل مشکلاتی که کاملاً ۴۰ سال است و از آنها آگاهی دارم به میدان آمده‌ام و می‌خواهم سربازی نظام را بکنم و برای سومین بار در ۲۰ ساله گذشته آسیب‌ها و مشکلات دولت‌های گذشته و راه حل برون رفت از آن را می‌دانم.

وی افزود: چرا نمی‌توانیم چون دوره انقلاب و جنگ، همه ملت کنار هم قرار بگیرند و وحدت ملی برای حل مشکلات ایجاد شود. آمده‌ام چنین کاری کنم و توانایی آن را دارم.   ۱۶ سال فرمانده سپاه بودم و این توانایی را دارم که افکار مختلف را کنار یکدیگر قرار دهم و به یک وفاق و اجماع ملی برسانم. می‌توانم از جناح‌های مختلف سیاسی و تمام اقوام برای رفع مشکلات کشور استفاده کنم.

رضایی با بیان اینکه برای تمام و برنامه‌هایی که به مردم ارائه کردم کارهای پژوهشی و تحقیقاتی انجام شده است، گفت: ما برای پرداخت یارانه ۴۵۰ هزار تومانی تمام جوانب را سنجیده‌ایم و حتی ممکن است بیشتر از این مبلغ بتوانیم به مردم یارانه پرداخت کنیم اما مبلغ ۴۵۰ هزار تومان را در ابتدا اعلام کردیم که قطعی و میسر باشد.

وی درباره مقاوم‌سازی اقتصادی  گفت: این موضوع را در ۲۴ بند اقتصاد مقاومتی تدوین کرده‌ایم، ایرادی که به دولت و مجلس میگیریم این است  که چرا اقتصاد مقاومتی که ابلاغ مقام معظم رهبری بوده را به قانون تبدیل نکرده‌اید ما این کار را خواهیم کرد.

رضایی افزود:  اقتصاد مقاومتی را قانون خواهیم کرد و کاری خواهیم کرد که این پروژه‌ها در معرض نوسانات قرار نگیرد و تحت تاثیر شرایط داخلی و خارجی قرار نگیرد. به این منظور منابع کشور را بر پایه‌های داخلی استوار خواهیم کرد به عنوان مثال زنجیره های کشاورزی را به صورت چرخه داخلی در نظر می‌گیریم که اگر قیمت ارز کم و زیاد شد کالاهای اساسی دچار نوسان نشوند زیرا مساله امنیت غذا برای ما مهم است.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری  درباره نرخ سود بانکی گفت: پیش از تاسیس بانک‌های خصوصی ثبات بیشتری در نرخ سودهای بانکی وجود داشت به محض این که بانکهای خصوصی شکل گرفت و دلیل عدم کنترل بانک مرکزی بر روی آنها، این بانک‌ها رقابت با بانک‌های دولتی را شروع کردند و بدون حساب، نرخ سود بانکی افزایش یافت. در آن شرایط کشور مجبور به چاپ پول شد و نتیجه آن تورم‌های سنگین بود و هزینه آن را مردم پرداخت کردند.

وی افزود: دولت به دلیل کسری بودجه بدون حساب و کتاب از بانک مرکزی استقراض کرد و یا به جای اینکه دلارهای نفتی را در اختیار بانک مرکزی قرار دهد برای کسری بودجه مصرف کرد.  انحراف در اقتصاد فاجعه بزرگی به نام نقدینگی درست کرد و اگر در دولت آینده نتواند آن را حل و فصل کرد مطمئناً با ابرتورم خواهیم شد ما برای مهار آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

رضایی از قطع دست دولت از اجرائیات در دولت احتمالی‌اش خبر داد و گفت: بر اساس اصل قانون اساسی ایالت های اقتصادی شکل می گیرد و مداخلات دولت مرکزی در اقتصاد کاهش پیدا خواهد کرد و این ایالت ها هستند که در تصمیم‌گیری کشاورزی و صنعت تصمیم‌گیری خواهند کرد. انفال در اختیار دولت مرکزی خواهد ماند و این جراحی بزرگی است که در دولت من انجام خواهد گرفت.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه این موضوع مردم‌سالاری اقتصادی نام دارد، گفت: همانطور که مردم سالاری سیاسی وجود دارد مردم سالاری اقتصادی نیز به عنوان نیمه دوم مردم سالاری دینی وجود خواهد داشت.

وی اشاره به اینکه وقت زیادی برای تدوین  سیاست‌های اصل ۴۴ انجام شده است و یکی از بندهای آن خصوصی سازی است، گفت : اکنون ببینید چه بر سر این سیاست آمده است اگر بهترین قانون و قواعد، بد عمل اجرا به مسیر انحرافی می‌رود؛ رعایت اهلیت در  اصل خصوصی‌سازی رعایت نشده است. نباید تنها برای خریداری کارخانه‌ها به پول طرف نگاه کرد، باید بررسی شود که آیا این فرد شایستگی خریداری این کارخانه را دارد یا خیر. متاسفانه دولت‌هایی که آمدند و رفتن تنها دنبال پول بودند در برنامه راهکارهایی برای جلوگیری از این انحراف‌ها داریم.