قم – ایرنا – رئیس دفتر شورای نگهبان استان قم با اشاره به اخلال در عملکرد برخی صندوق‌های الکترونیکی در استان گفت: بر اساس قانون در صورت اخلال صندوق‌های الکترونیکی، عوامل اجرایی شعبه‌ها مجاز هستند که رای گیری را به‌صورت دستی و سنتی انجام دهند.

حجت‌الاسلام محمدجواد مهری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در ابتدای شروع اخذ رای برخی صندوق های الکترونیکی با مشکلاتی مواجه بود که مسئولان اجرایی به سرعت رفع این مشکل را پیگیری کردند و هم اکنون تقریبا به جز تعداد معدودی صندوق،‌ مشکل تمام صندوق های الکترونیکی استان برطرف شده است.

وی گفت: بر اساس قانون، به همه مجریان انتخابات اعلام شده است در صورتی که دستگاه های الکترونیکی هر یک از شعبه ها به هر دلیلی دچار اخلال شد، آنها مجاز هستند که انتخابات را به صورت ‌سنتی و دستی ادامه دهند.

رئیس دفتر شورای نگهبان استان قم تاکید کرد: شعبه هایی که صندوق های الکترونیکی آنها با مشکل مواجه شده بود، رای گیری به صورت دستی شروع شد و با حل مشکل، رای گیری به صورت الکترونیکی از سر گرفته شده است.

مهری ضمن عذرخواهی از مردم عزیز استان به دلیل تاخیر به وجود آمده در فرایند اخذ رای از آنها در برخی شعب افزود: مسئولان اجرایی در شعبه هایی که همچنان با مشکلاتی مواجه هستند، در تلاش هستند که با سرعت مشکل را برطرف کنند و در دقایق آینده این مشکل به طور کامل برطرف می شود.

وی حضور مردم در انتخابات را بسیار گسترده دانست و گفت: مردم ولایتمدار قم از دقایقی پیش از شروع آغاز رسمی رای گیری با حضور گسترده در شعبه های اخذ رای، جلوه هایی زیبا را رقم زدند به گونه ای که شعبه های اخذ رای از همان دقایقی اولیه با حضور پرشور و نشاط مردم مواجه بود.

بیژن سلیمان‌پور رئیس ستاد انتخابات قم نیز دقایقی پیش ضمن عذرخواهی از تاخیر درآغاز رای‌گیری در برخی شعبه‌های این شهر، دلیل این تاخیر را تغییر رمز صندوق‌های الکترونیکی در سطح ملی اعلام کرد.

همزمان با سراسر کشور با دستور وزیر کشور، رای‌گیری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری،‌ ششمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا و همچنین انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری از ساعت ۷ صبح امروز جمعه در قم آغاز شد.

تعداد صندوق‌های اخذ رای استان با ۱۰درصد افزایش نسبت به انتخابات گذشته به ۷۲۲ صندوق افزایش یافتهاست. از جمعیت بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفری این استان ۸۴۶ هزار واجد شرایط حضور درانتخابات در این استان هستند که از این تعداد حدود ۲۰ هزار نفر رای اولی هستند.

۶۰۴ شعبه در شهر قم و ۱۱۸ شعبه نیز در شهرستان‌ها و روستاهای تابعه استان دایر است. بیش از ۲۲ هزار نفر مسئولیت اجرا، ‌حراست و تامین امنیت این انتخابات در استان را به عهده دارند.