تهران- ایرنا- صندوق رای و انتخابات از دستاوردهای اصیل سیاسی، اجتماعی و مردم‌سالاری در ایران است که همه ایرانیان از هر جریان فکری با هر سلیقه و نگرشی که به گذشته و آینده دارند، مسولیت حفاظت از این میراث را بر عهده دارند.

به گزارش عصر جمعه خبرنگار فرهنگی ایرنا، فصل انتخابات که فرا می‌رسد، آن هم انتخابات ریاست‌جمهوری که هر چهار سال یکبار برگزار می‌شود، تالار خاطرات جمهوریت در ایران همه روزهای چهار دهه گذشته را از صدر انقلاب ۵٧ جلوی چشمان همه ما زنده می‌کند.

روزهایی که یک نهضت و یک انقلاب، خواست‌های آزادی‌طلبی، استقلال‌خواهی و عدالت‌جویی یک ملت را به آرمان‌های دینی گره زد و انتخابات و صندوق رای را به عنوان نمادهای روشن و اصیل دموکراسی و مردم‌سالاری، از یک مطالبه سیاسی و اجتماعی به عنوان تکلیفی اخلاقی و دینی ارتقا داد.

انتخابات علاوه بر آنکه ضامن جمهوریت نظام به عنوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است، در همه ۴ دهه گذشته با  همه فراز و نشیب‌ها و سختی‌ها، مقیاس و معیاری بر هوشمندی سیاسی مردم است؛ میزان مشارکت مردم در ادوار مختلف، تنوع در انتخاب سلیقه و تفکر سیاسی جامعه ایران، نشان می‌دهد درخت جوان انقلاب ایران هر چه تناور می‌شود و میوه و ثمر می‌دهد، سایه‌اش هم باید بر مجموعه عقاید و اندیشه و تضارب آرا، گسترده‌تر شود.

مردم ایران به عنوان میدان‌دار اصلی صحنه انتخابات هر بار که به پای «آزمون ملی» انتخابات می‌آیند، برای سیاست‌ورزان داخلی و سیاستمداران خارجی یک پیام مشترک دارند «‌مشارکت، حق انتخاب و حق رای، حقوق اساسی ملتی است که در تمام این سالها که برای حراست از وطن جان خود را داده اند، برای عزت و سربلندی کشور آبرو گرو گذارده اند، اکنون با حضور پای صندوق رای، از همه مجاهدت‌ها و رشادت‌های تاریخ این سرزمین برای آینده فرزندانش پاسداری می‌کند.»

امروز که ۴٣سال از بنیان مردم‌سالاری دینی در این سرزمین می‌گذرد و ملت ایران برای به کرسی نشاندن سیزدهمین جمهور خود پای صندوق انتخابات آمدند تا تاریخی دیگر را در سپهر سیاسی ایران زمین رقم زدند، حماسه ای دیگر از احقاق حقوق خود را در میراث‌بانی از حق رأی، حق انتخاب، حق تعیین سرنوشت و مشارکت سیاسی و اجتماعی، به تصویر کشیدند.

باید توجه داشته باشیم که انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری در شرایطی برگزار می‌شود، که «جنگ تحریمی» آمریکا همچنان ادامه دارد، ویروس کرونا هر روز جان هموطنان‌مان را می‌گیرد، رکود جهانی بر بازار و اقتصاد ایران سایه افکنده و منجر شده مردم نسبت به شرایط اقتصادی و معیشت و زندگی خود گله‌مند باشند اما این مردم حاضر نیستند حق تعیین سرنوشت خود را نادیده بگیرند.

گلایه‌ها بجاست، اما قهر کردن با صندوق رای مشکلی را حل نمی‌کند

«گلایه هایی» که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی دو روز پیش آنرا «به جا و صحیح» دانستند و فرمودند: قشرهای ضعیف و محروم جامعه توقعات و گلایه‌های بجایی دارند و به همین علت، دست و دلشان به انتخابات نمی‌رود، اما بحث اصلی این است که نرفتن پای صندوق رأی و قهر کردن با آن، مشکل را حل نمی‌کند. مشکل هنگامی حل خواهد شد که اولاً همه پای صندوق‌های رأی بروند و ثانیاً به فردی رأی بدهند که توانایی حل این مشکلات را داشته باشد.

رهبر انقلاب آن روز تصریح کردند:«مردم برخلاف خواست دشمنان، دوباره به ایران و جمهوری اسلامی آبرو می‌دهند و همه قشرها با سلیقه‌های متفاوت سیاسی به میدان می‌آیند و همچون تشییع حاج قاسم سلیمانی به انتخابات نگاهی فراتر از سلیقه های سیاسی خواهند داشت.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای امروز صبح هم در دقایق نخست آغاز رای گیری تصریح کردند: امروز میدان‌دار و صحنه‌گردان اصلی مردم هستند که با رأی خود سرنوشت و تکلیف کلی و اساسی کشور را برای سال‌های بعد معین می‌کنند بنابراین امروز متعلق به مردم است.

با وجود مشکلات باید پای صندوق انتخابات حاضر شویم و رای دهیم

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی رییس‌جمهوری هم پس از رای دادن به وجود مشکلات در کشور اشاره کرد، اما از مردم خواست با وجود مشکلات پای صندوق رای حاضر شوند و به فردی که مورد نظرشان است رای دهند. 

رییس‌جمهوری انتخابات را مهم دانست و گفت: امروز شاهد حضور بیشتر مردم بودیم؛ اما مردم می‌دانند این انتخابات برای کشور، سرنوشت خودشان و نظام جمهوری اسلامی ایران چه قدر اهمیت دارد. 

صیانت از آرمان امام راحل
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم که امروز به همراه همسرش برای رای دادن به یکی از شعب اخذ رای رفته بود بر حفظ و صیانت از آرمان‌های امام راحل و انقلاب اسلامی تاکید کرد؛ «جمهوری اسلامی» و «میزان رای ملت است» همواره در اندیشه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی از جایگاهی برجسته برخوردار بوده است.

علی اصغر مونسان ادامه داد:‌ در همه ادوار انتخابات مردم بر همین مدار وارد صحنه انتخاب شده‌اند که رای آنها سرنوشت و آینده کشور را تعیین کرده و آنچه در انتظار آنهاست را رقم زده و خواهد زد.

عضو کابینه دولت دوازدهم در عین حال تاکید کرد: بی شک حضور گسترده مردم در انتخابات در سرنوشت آحاد مردم تاثیر گذار و آینده ای جدید را رقم خواهد زد.

دست مریزاد ایرانیان

در همین چارچوب سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شکوه حضور مردم را در انتخابات امروز شعف‌انگیز توصیف کرد و در توییتی نوشت: موج مشارکت شعف‌برانگیز است؛ ملت ایران شگفتی ساز است، این بار در ⁧‫ انتخابات۱۴۰۰‬⁩؛ تا ساعت ۲۴ خبرهای خوش افزون‌تر خواهد بود. دست مریزاد ایرانیان داخل و خارج کشور.

انتخابات هر نتیجه‌ای داشته باشد، هر گروهی با هر گرایش فکری سکان‌ مدیریت چهار سال آینده کشور را در دست بگیرد همه باید یک نقطه نظر را در هر شرایطی حفظ کنیم، که صندوق رای بی بدیل ترین مسیر برای تحقق مردم سالاری و حق رای و حق انتخاب مشروع ترین حق در نظام جمهوری اسلامی است.

انتخابات ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ در یک نگاه

 سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ( ۶ حوزه انتخابیه تهران، تفرش، کبودرآهنگ، گچساران، آستانه اشرفیه و میانه) و دومین میان‌دوره‌ای پنجمین مجلس خبرگان رهبری (۴ حوزه تهران، قم، خراسان رضوی و مازندران) امروز (جمعه ۲۸ خرداد) در حال برگزاری است.

این رویداد از نخستین دقایق برگزاری با استقبال و مشارکت مردم مواجه و صف طویل رای‌دهندگان در بسیاری از شعب اخذ رای تشکیل شده و همچنان ادامه دارد.

طبق اعلام ستاد انتخابات کشور شمار افراد واجد شرایط در این انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر است که از این تعداد، یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر رای اولی هستند. 

زمان آغاز فرایند انتخابات از ساعت ۷ صبح جمعه آغاز شده و تا ساعت ۲۴ ادامه خواهد داشت و امکان تمدید ساعت اخذ رای تا ساعت ۲ بامداد شنبه وجود دارد.