سید «رضا آل طاها» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیشتری خسارت خشکسالی و کاهش پراکندگی بارندگی به محصولات زراعی گندم و جو در این استان بوده است.
وی ادامه داد: سرمازدگی نیز در بهار امسال به چهار هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال از محصولات باغی استان مرکزی خسارت وارد کرد.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: حجم خسارت وارده به حوزه کشاورزی استان در سال زراعی جاری بر اثر خشکسالی و سرمازدگی بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
آل طاها گفت: ۲ هزار میلیارد ریال منابع مالی از محل اعتبارات بند(ز) تبصره ۲ قانون بودجه برای جبران خسارت سرمازدگی و خشکسالی به بخش کشاورزی کشور اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: در این بند قانونی،بانکهای دولتی مکلف هستند نسبت به بخشودگی جرایم تسهیلات (تاریخ تسهیلات از ابتدای سال ۹۴) کشاورزانی که بر اثر خشکسالی دچار خسارت شدهاند، اقدام کنند.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی افزود: ۴۰ میلیارد ریال منابع مالی از محل اعتبارات بند(ز) تبصره ۲ قانون بودجه برای جبران خسارت کشاورزان به این استان اختصاص یافته که امید میرود با افزایش این اعتبارات در دولت آتی، افراد بیشتری از این منابع مالی بهرهمند شوند.
آل طاها خاطرنشان کرد: هماهنگی لازم با استانداری مرکزی برای اختصاص سهم بانکها انجام شده و با اختصاص سهم هر بانک، کشاورزانی که بر اثر خشکسالی دچار ضرر و زیان شدهاند میتوانند برای بخشودگی جرایم تسهیلات خود اقدام کنند.
استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.