تهران- ایرنا- از اولین ساعات شروع رای گیری انتخابات ریاست جمهوری ایران، از ساعت ۷ صبح امروز جمعه در سراسر کشور و نقاط مختلف جهان، رسانه های بین المللی انعکاس این رویداد مهم و سرنوشت ساز را زیر پوشش خود گرفتند، اگرچه برخی ها همچنان تلاش دارند، تصویری سرد از حماسه مردم ایران را به نمایش بگذارند.

سی ان ان ، شبکه آمریکایی که این روزها یک ویژه برنامه مختص انتخابات ایران با عنوان"انتخابات ۲۰۲۱" را روی آنتن دارد، حضور مردم را در حوزه های رای گیری و پای صندوق ها در اولین ساعات کار اخذ رای، قابل ملاحظه خواند.

خبرنگارانی از شبکه های معتبر بین المللی امروز جمعه در تعدادی از مراکز اخذ رای در تهران مستقر شدند تا اخبار مربوط به رویدادهای این روز را روی آنتن شبکه های خود قرار دهند.

شاید برخی ها به علت کم رنگ بودن رقابت ها و کشمکش های تبلیغاتی،‌ انتظار داشتند این دوره از انتخابات با اقبال کم مردمی درپای صندوق های رای روبه رو شود و حتی برخی نیز خبرها و گزارش های خود را با محوریت سردی انتخابات بسته بودند، اما گزارش سی ان ان در اولین ساعات رای گیری نشان از نوعی غافلگیری داشت.

شبکه های مختلف جهانی، از جمله آمریکایی، از صف های طولانی در  حوزه های رای گیری، مانند حوزه حسینیه ارشاد گزارش کردند و شهروندان ایرانی را درحالی که ماسک زده و با رعایت فاصله اجتماعی در صف بودند،‌ نمایش دادند.

پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی روسیا الیوم هم در گزارش خود با اشاره به آغاز روند رای گیری در انتخابات ریاست جمهوری ایران و شمار واجدین شرایط و کاندیداها نوشت: درپی تصمیم شورای نگهبان برای کنار زدن نامزدهای میانه رو و محافظه کار بارز از انتخابات و کناره گیری دو کاندید انتخابات قبل از رای گیری، رقابت بین چهار کاندید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، امیر حسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و عبدالناصر همتی رئیس سابق بانک مرکزی ایران جریان دارد.

خبرنگار شبکه تلویزیونی «الجزیره» نیز امروز در گزارش خود از انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت که مرکز رای گیری که وی در آن قرار دارد، از ساعات ۷ صبح امروز با آغاز رای گیری شاهد استقبال نسبتا خوب رای دهندگان بوده است. وی افزود: همه نامزدها از واجدین شرایط خواسته اند که رای بدهند.

به گفته این شبکه، مراکز رای گیری امروز جمعه برای انتخاب رئیس جمهور جدید به جای "حسن روحانی" رئیس جمهوری کنونی گشوده شد و وی در سخنانی از رای دهندگان خواست تا اختلافات را کنار گذاشته و به طور گسترده رای دهند.

به گفته الجزیره، این انتخابات در سایه بحران اقتصادی و اجتماعی ناشی از تحریم های آمریکا برگزار می شود که همه گیری کرونا بر شدت آن افزوده است.

در همین حال، شبکه تلویزیونی المیادین نیز از آغاز انتخابات ریاست جمهوری در ایران خبر داد و گفت که رهبر معظم انقلاب اسلامی بعد از انداختن روی خودشان در صندوق اخذ رای در حسینیه امام خمینی (ره) در تهران تاکید کردند که ملت ایران سرنوشت کشور را رقم می زند.

این شبکه افزود که آیت الله خامنه ای تصریح کردند که روز انتخابات روز ملت ایران است که سرنوشت کشور را در سالهای پیش رو رقم خواهد زد.

شبکه تلویزیونی "المسیره" یمن هم با اعلام آغاز انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: ۶۶ هزار و ۸۰۰ مرکز رای گیری در سراسر استان های ایران در نظر گرفته شده است و بیش از ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار ایرانی واجد شرایط رای دادن هستند.

به نوشته این شبکه، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی بعد از انداختن رای خودشان در صندوق رای گیری از شهروندان ایرانی برای گسترده ترین مشارکت در انتخابات دعوت کرده و فرمودند که امروز روز ملت ایران است و مشارکت آنها در انتخابات آینده کشور را در سالهای آتی ترسیم می کند.

پایگاه خبری فرامنطقه ای «عربی ۲۱» نیز ضمن اعلام خبر آغاز انتخابات در ایران، مشارکت رهبر جمهوری اسلامی ایران در انتخابات و انداختن رای شان به صندوق در نخستین ساعت آغاز رای گیری را منعکس کرد.  

این پایگاه رسانه ای عرب زبان منطقه، از بیانات رهبر معظم انقلاب در پای صندوق رای،‌ نقل کرد که فرموده اند: «امروز میدان‌دار و صحنه‌گردان اصلی مردم هستند که با رأی خود سرنوشت و تکلیف کلی و اساسی کشور را برای سال‌های بعد معین می‌کنند، بنابراین امروز متعلق به مردم است.»

شبکه تلویزیونی "المنار" لبنان نیز با اعلام آغاز روند رای گیری انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: مراکز رای گیری از ساعت هفت امروز صبح به روی بیش از ۵۹ میلیون واجد شرایط برای شرکت در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گشوده شد.

این شبکه افزود: امروز همچنین انتخابات شورای شهر و روستا و انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان رهبری در ایران برگزار می شود.

شبکه تلویزیونی المنار با اشاره به رقابت چهار نامزد در انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دقایق اولیه آغاز رای گیری، رای خودشان را در حسینیه امام خمینی (ره) به صندوق ریختند.

به گفته شبکه المنار، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس در سخنانی  روز انتخابات را روز ملت ایران خواندند و گفتند: امروز میدان‌دار و صحنه‌گردان اصلی مردم هستند که با رأی خود سرنوشت و تکلیف کلی و اساسی کشور را برای سالهای بعد معین می‌کنند. بنابراین، امروز متعلق به مردم است.

پایگاه اطلاع رسانی و ارتباطات تونس نیز با انتشار خبر آغاز انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت: شورای نگهبان صلاحیت تنها هفت نفر از بین حدود ۶۰۰ نامزد را احراز کرد که شامل پنج محافظه کار و دو اصلاح طلب بود اما بعد از کناره گیری سه تن از آنها، رقابت به چهار نفر محدود شد.

پایگاه خبری اماراتی "۲۴" نیز با انتشار خبر آغاز انتخابات ریاست جمهوری نوشت: این انتخابات بعد از سالها تحریم های آمریکا برگزار می شود و تحلیلگران ایرانی معتقدند که مشارکت در انتخابات به منزله همه پرسی درباره شیوه برخورد سران با مجموعه ای از بحران ها است.

در عین حال برخی رسانه های ضد ایرانی تلاش می کنند انتخابات اخیر را کم فروغ جلوه دهند؛ از جمله رسانه هایی که امروز صبح غافلگیر شد، اما دست از انکار انگاری بر نمی دارد، العربیه است که این روزها صفحه اصلی آن، آنقدر خبرهای مرتبط با ایران و بویژه انتخابات ریاست جمهوری دارد که اگر به لگوی آن توجه نکنید، تصور می شود وارد یک رسانه ایرانی شده اید.

این شبکه سعودی، با تیتر "سردترین انتخابات جمهوری اسلامی ایران" مدعی شده که نامزدهای انتخابات را با رانت استصوابی دستچین کرده اند. این شبکه این عنوان را برای گزارش خود در حالی برگزیده که صف های بلند مردمی را سعی کرده است نبیند.

رادیو زمانه اما بر روی شرکت یا عدم شرکت مردم در انتخابات تمرکز کرده است و کاری با حوزه های رای گیری ندارد و به کرات ادعا می کند که این دوره شاهد هیجان و اقبال کمتر از گذشته هستیم.

پایگاه خبری "العین" امارات نیز با انکارانگاری رسانه های ضد ایرانی همراه شد و در گزارشی از آغاز انتخابات ریاست جمهوری ایران، مدعی "بی میلی عمومی" ایرانی ها برای شرکت در انتخابات شد.

این پایگاه نوشت:  سیاستمداران ایرانی پیش بینی می کنند که این انتخابات به دلایل متعدد از جمله درصد پایین مشارکت مورد انتظار به دور دوم کشیده شود.

"تحریم"، کلید واژه اصلی رسانه های ضد ایرانی و براندازان، برای این دوره از انتخابات ایران است که گروه های برانداز شامل منافقین ، سلطنت طلب ها و سایر سازمان های جاسوسی در چارچوب عملیات روانی رسانه ای خود راه اندازی کرده اند و مشارکت حداقلی هدف اصلی این گروه ها برای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری است.