به گزارش روز جمعه ایرنا، روزنامه نیشن چاپ شهر اسلامآباد پایتخت در ویژه نامه خود با عنوان «انتخابات ریاست جمهوری در ایران» افزود: انتخابات در ایران بالاترین جلوه حضور مردم در صحنه سیاسی و مهمترین کانال تحقق حاکمیت مردم است. توسعه جوامع از طریق مشارکت مردم و احساس مسئولیت شهروندان حاصل میشود.
در این گزارش آمده است: جمهوریت و اسلام دو عنصر اساسی در نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود و از ویژگیهای منحصر به فرد و عامل قدرت این نظام در جامعه جهانی هستند.
روزنامه نیشن، مردم سالاری دینی را ویژگی بارز ایران توصیف کرد در ادامه نوشت: از این طریق دولتی تشکیل میشود که ارزش های اسلام بر قوانین و مقررات آن تأثیر میگذارد. ارکان و اصول مردم سالاری دینی بر اساس آموزههای حاکمیت و عدالت الهی، ارزش مداری، اراده و رضایت عمومی مردم مسلمان، حاکمیت قانون، شایسته سالاری، در نظر گرفتن دلیل جمعی، اراده عمومی در تصمیم گیری و برنامه ریزی اجتماعی است.
این روزنامه پاکستانی نوشت: رابطه توسعه سیاسی و مردم سالاری دینی در ایران به طور مستقیم همسو و متقابل است. در جامعه سیاسی ایران که بیش از ۴ دهه از حضور رسمی و قانونی مردم در تعیین سرنوشت سیاسی جامعه میگذرد، فراز و نشیبهای بسیاری وجود دارد اما این وضعیت هرگز ایرانیها را از شرکت در انتخابات باز نداشته است. حضور مردم ایران در تصمیمات سیاسی پس از پیروزی انقلاب اسلامی همیشه در همه دموکراسیهای مردمی مشهور بوده است.
نیشن افزود: انتخابات در ایران همیشه اقتدار جمهوری اسلامی ایران را تقویت کرده است و انتخابات ریاست جمهوری در ایران دارای یک گفتمان و کارکرد فرهنگی در جامعه جهانی به ویژه در منطقه بوده است. چون ایران تنها کشور در منطقه است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در آن، انتخابات را بدون تأخیر در زمانهای تعیین شده در قانون اساسی برگزار میکند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا و همچنین انتخابات میان دورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان و میان دورهای یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی ساعت ۷ صبح امروز ۲۸ خرداد در سراسر ایران آغاز شد.
در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری بیش از ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار شامل ۲۹ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۳۸ نفر مرد و ۲۹ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۲۶۹ نفر زن واجد شرایط رای دادن هستند.
همچنین در این دوره یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر رای اولی واجد شرایط شامل، ۷۰۶ هزار و ۹۸۸ نفر مرد و ۶۸۵ هزار و ۱۶۰ نفر زن هستند.